Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F10%2Fimages easyblog articles 11552 kikones

Κίκονες: άγονος τόπος

Φύγε από τους Κίκονες … Τρέξε μακριά … Τι περιμένεις να βρεις; Μην ψάχνεις τίποτα σε άγονη γη … Ξεκίνα το ταξίδι σου!

Τι είναι εκείνο που σε κρατά καθηλωμένο ανάμεσα σε δυο δρόμους; Είναι σαν να είσαι παγιδευμένος στο ενδιάμεσο και έχεις ακόμα μια επώδυνη επιλογή να κάνεις.

Επιμένεις να κάνεις τα ίδια και τα ίδια με την ελπίδα να τα καταφέρεις αλλά δεν είναι εφικτό.

Βλέπεις ότι εκεί που συνεχώς γυρίζεις είναι άγονος τόπος, εχθρικός απέναντί σου αλλά δεν έχεις την δύναμη πια να αντιδράσεις. Συνειδητοποιείς ότι επιμένεις εσύ ο ίδιος να αποδείξεις στον εαυτό σου ότι είσαι ανώτερος των περιστάσεων και δεν συνειδητοποιείς ότι εσύ ορίζεις συνεχώς τις περιστάσεις πάνω από τις δυνάμεις σου.

Νομίζεις ότι είσαι ελεύθερος να κάνεις ότι θέλεις γιατί απλά δεν σε νοιάζει αλλά στην ουσία είσαι θυμωμένος που είσαι εκεί έρμαιο στις ορέξεις των συναισθημάτων σου.

Το περιβάλλον σου έχει μεταμορφωθεί σε μια σκοτεινή πόλη με την πλήρη κυριαρχία από τον μέγα άρχοντα τον θυμό. Εκείνον υπηρετούν και όλοι οι άλλοι. Εκείνος σε κυριεύει και πράττεις βίαια χωρίς να έχεις τον έλεγχο της ίδιας σου της σκέψης.

Εκείνος όμως από που πηγάζει; Μετά από ένα πεδίο μάχης που στην ουσία δίνεις με τον ίδιο σου τον εαυτό, νικώντας συνεχώς ο εγωισμός σου, έχεις την απόλυτη ψευδαίσθηση ότι νικάς εσύ, έχοντας ξεχάσει ποιος είναι ο αντίπαλος.

Μόνο τα ένστικτα επιβίωσης είναι εκεί για να σε κρατήσουν σε μια μάχη στημένη εναντίον σου!

ΜΑΝΟΥΕΛΑ ΣΚΟΥΠΕΡ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Μα πως θα νικήσεις μέσα σε μια τόσο παράδοξη κατάσταση;

Το μυαλό εναντίον του συναισθήματος πάντα έχανε τον πόλεμο. Η διαφθορά της σκέψης και η διαστρέβλωση της αλήθειας σε μπερδεύει πια. Έχεις διαχωρίσει τον εαυτό σου σε δύο αντίθετα στρατόπεδα και ψάχνεις ποιος αξίζει να σωθεί.

Θα ήταν εύκολο αν απλά δεν υπήρχε το συναίσθημα θα ήταν εύκολη και η επιλογή. Αλλά τότε θα έμενες σε πλήρη ακινησία για πάντα. Το συναίσθημα ήταν εκείνο που σε κινούσε πριν, πως έγινε κυρίαρχο στις πράξεις σου; Εκείνο σε έφερε με την μορφή της αγάπης προς τον εαυτό, να προσπαθήσεις να τον σώσεις.

Μα αν δεν κατακτήσεις εσύ ο ίδιος την νίκη δεν θα ανακτήσεις την δύναμη που έχασες. Δεν έχεις παρά να μην φοβηθείς. Έχεις μάθει να επιβιώνεις από τον φόβο και η απόγνωση σου έδωσε την ώθηση να διαγνώσεις ποιος είσαι. Αυτό το μάθημα σου έχει γίνει βίωμα πλέον και ξέρεις ότι η λύση είναι μία, να δεις ποιος είναι ο κυρίαρχος θυμός. Μόνο να τον αντιμετωπίσεις μπορείς ή να θυσιαστείς χωρίς μάχη.

Έτσι κι αλλιώς δεν μπορείς και να ήθελες και να μπορούσες να κινηθείς γιατί θα τον κουβαλούσες μαζί σου και θα έκανες τα ίδια λάθη.

Μα μόνο μια ίση δύναμη μπορεί να τον αναγνωρίσει. Αλλά όταν οι δυνάμεις είναι ίσες πως θα κερδηθεί ο πόλεμος; Τώρα διακρίνοντας την θέση σου έχεις απλά εξισωθεί μαζί του. Αλλά πως θα τελειώσει η μάχη υπερνικώντας ο ένας τον άλλον; Ένας μόνο μπορεί να νικήσει, ο ίδιος τον εαυτό του γυρνώντας τον, εναντίον του. Αυτό δεν έκανες μέχρι τώρα; Δεν έχεις παρά να θυμώσεις με τον ίδιο τον θυμό. Η παρατήρηση του ίδιου του θυμού τον έχει αυτομάτως αφοπλίσει για λίγο.

Όμως ο ίδιος ο θυμός εναντίον του θυμού δημιουργεί υπερφόρτωση ενέργειας.

Η έκρηξη είναι αναπόφευκτη.

Μια θορυβώδεις έκρηξη θα σαρώσει τα πάντα θα διαλύσει το σκοτάδι και θα σε εκτοξεύσει μακριά από αυτήν την στασιμότητα. Έχεις γκρεμίσει την ίδια σου την οριοθέτηση στην προηγούμενη κατάσταση. Έτσι το σκοτάδι διαδέχεται η μέρα και το φως της ίδιας της έκρηξης, σου διαφώτισε τον δρόμο να κινηθείς, να επεκταθείς και να διασυνδεθείς με την ολοκληρωμένη εικόνα. Έχεις ξεκινήσει ένα μαγικό ταξίδι σαν εξερευνητής όπως εκείνοι που χάρη στην αντιμετώπιση των φόβων τους και την περιέργεια τους έγιναν αναζητητές της αλήθειας της ίδιας της ζωής.

Η διαύγεια του νου σου σιγά-σιγά επανέρχεται με υγιή τα συναισθήματά σου και διακρίνεις την κρυμμένη εικόνα που θα επαναφέρεις μέσα από την επερχόμενη περιήγηση σου. Δεν είσαι μόνος πλέον έχεις πολύτιμους βοηθούς πρώτα απ όλα την ίδια την Σοφία που θα σε συντροφεύει στηνδιαδρομή και τον πολυμήχανο συνθετικό σου νου, που θα σου επιτρέψει να ολοκληρώσεις το ταξίδι σου. Έχεις ήδη αποδείξει ότι εσύ με τις δυνάμεις σου ελευθερώθηκες και τώρα δεν έχεις παρά να εμπιστευτείς τον εαυτό σου. 

Follow My facebook page & Instagram

Έργο Παγώνα Κανέλλου φωτογραφία εξωφύλλου Κάρολος Καρύδης

RECENT

RELATED