Skip to main content
likewomangr Konstantina kontomari c9b77b88

Κωνσταντίνα Κοντομάρη: Η συγγραφέας που παντρεύει τα χρηματοοικονομικά με τα συναισθήματα και την έμπνευση

Η Κωνσταντίνα Κοντομάρη, είναι μια γυναίκα χαμηλών τόνων, απλή, ευρυματική και πολυεργαλείο.

Είναι ένα ανήσυχο πνεύμα που όραμά της είναι είναι να βοηθάει τους ανθρώπους να έχουν ευημερία και να αναβαθμίζουν την οικονομική τους ταυτότητα. Είναι χρηματοοικονομική σύμβουλος, συγγραφέας προσωπικής και οικονομικής ανάπτυξης και πολλά άλλα που θα διαβάσετε παρακάτω.  Έχει γράψει το βιβλίο Προσωπικής Ανάπτυξης “Πορφυρός Ηγέτης” και το  “Μικροί Ήρωες Μεγάλοι Ηγέτες” που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στην αγγλική έκδοση και πήρε διεθνή διάκριση. Ελάτε όμως να σας γνωρίσουμε αυτή την υπέροχη γυναίκα μέσα από την συνέντευξη που έδωσε στο likewoman.gr

Κωνσταντίνα μου πες μας λίγα λόγια για εσένα

Έχω σπουδάσει Διοίκηση και Οικονομία και έχω εργαστεί στην Αγροτική Τράπεζα και ως υπεύθυνη λογιστηρίου για πολλά χρόνια.

Στην πορεία όμως κατάλαβα ότι δεν ήταν αυτό που με έκανε ευτυχισμένη και ξεκίνησα τις σπουδές μου στην Συμβουλευτική Ψυχολογία Coaching στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου κατόπιν Εγκληματολογική Ψυχολογία και πρόσφατα έκανα μία εξειδίκευση στην Νευροοικονομική Ψυχολογία .

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολούμαι αποκλειστικά με τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης μέσω της Εθνικής Ασφαλιστικής ,έχω γράψει 3 βιβλία εκ των οποίων το ένα από αυτά οι “Μικροί Ηρωες Μεγάλοι Ηγέτες” έχει μεταφραστεί και στα αγγλικά και έχει πάρει διεθνή διάκριση.

Κάνω εκπαιδεύσεις σε σχολεία και σε γονείς και βοηθάω τους ανθρώπους να αναβαθμίσουν την οικονομική τους κατάσταση και να βιώνουν ασφάλεια και ευημερία.

likewomangr Konstantina kontomari

Πότε και πως ξεκίνησε όλο αυτό

Σε μια πολύ δύσκολη φάση της ζωής μου το γράψιμο λειτούργησε ως ψυχοθεραπεία. Παντρεύτηκε η ανάγκη μου για μοίρασμα συναισθημάτων με την έμπνευση.

Με το γράψιμο κάνω τα πιο όμορφα ταξίδια. Δραπετεύω από τα στενά όρια της καθημερινότητας και παράλληλα μεταλαμπαδεύω την αξία του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στα παιδιά που  για εμένα είναι κάτι παραπάνω από ένα βιβλίο . Είναι σκοπός ζωής και αυτό με τροφοδοτεί με δύναμη για να προχωρώ.

Πως από τραπεζικός υπάλληλος άλλαξες όλη την επαγγελματική σου πορεία. Τι σε ώθησε;

Από μικρή όταν ονειρευόμουν τον εαυτό μου σκεφτόμουν να γίνω κάποια που βοηθάει άλλους ανθρώπους .

Όμως η σχολή που πέρασα ήταν κάτι διαφορετικό και με πήγε σε  επαγγελματικά μονοπάτια που δεν μου έδιναν χαρά παρόλο που ήμουν τακτοποιημένη επαγγελματικά και ως τραπεζική υπάλληλος αλλά και ως υπεύθυνη λογιστηρίου.

Πέρασαν αρκετά χρόνια και κάποια στιγμή έκανα την υπέρβαση και τόλμησα να κάνω το Ονειρο μου πραγματικότητα. Γιατί για εμένα είναι σημαντικό η εργασία μας όχι μόνo να μας πληρώνει αλλά και να μας εκπληρώνει. Γιατί η ζωή μας πάει εκεί που ανήκει η καρδιά. Αρκεί να μάθουμε να την ακούμε. Μόνο τότε εξελισσόμαστε ως άνθρωποι και είμαστε στη φυσική ροή μας.

Εκτός από επαγγελματικές αναζητήσεις είχες και προσωπικές

Για εμένα όλα ξεκίνησαν από  το προσωπικό ταξίδι αναζήτησης.

Τότε που ανακάλυψα το δικό μου «ΓΙΑΤΙ», αυτό μου έδωσε νόημα και σκοπό στη ζωή μου. Ηταν το έναυσμα  για να σηκώνομαι με όρεξη από το κρεβάτι μου γιατί ήθελα να υπηρετήσω κάτι μεγάλο που θα βοηθούσε και άλλους ανθρώπους .

Η προσωπική ανάπτυξη που για μένα είναι η μεγαλύτερη μορφή επανάστασης, επηρέασε και τις επαγγελματικές μου αποφάσεις και συνειδητοποίησα ότι  οι επιτυχίες αλλά και οι αποτυχίες είναι μέρος της μεγάλης εικόνας του σκοπού που ο καθένας μας υπηρετεί.

Πως από το Coaching έφτασες να σπουδάζεις εγγληματολογική ψυχολογία. Γιατί το διάλεξες;

Και οι δύο τομείς ως αντικείμενο έχουν τον άνθρωπο.

Το Coaching βοηθάει να ενισχυθεί η δύναμη που έχουμε μέσα μας η εγκληματολογική ψυχολογία εξετάζει τις συνθήκες που ένας άνθρωπος  έχει παραβατική  συμπεριφορά. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι και αυτός ο άνθρωπος που παρουσιάζει παραβατική συμπεριφορά μπορεί να αλλάξει με προσωπική ανάπτυξη και την κατάλληλη βοήθεια.

Με βοήθησε να συνειδητοποιήσω ότι  όποια και εάν είναι η κατάσταση ενός ανθρώπου αρκεί μια απόφαση για να τα αλλάξει όλα.

Ποια είναι η συγγραφική σου πορεία και τι σε ώθησε να γράψεις τους «Μικρούς Ήρωες»

Έχω γράψει τρία βιβλία. Το πρώτο Στιγμές Σιωπής είναι μια νουβέλα αυτογνωσίας, το δεύτερο ο Πορφυρός Ηγέτης είναι ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης  και αυτοεξέλιξης  που αποτελείται από 18 παρακινητικά κεφάλαια που στόχο έχουν να μας παρακινήσουν και να μας εμπνεύσουν και το τρίτο βιβλίο οι Μικροί Ηρωες Μεγάλοι Ηγέτες είναι ένας οδηγός πώς να αναπτύξουν τα παιδιά οικονομικές δεξιότητες.

1 649x1024 1

Ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος που έρχομαι σε επαφή καθημερινά με πολλούς ανθρώπους καταλαβαίνω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η χρηματοοικονομική παιδεία στη λήψη αποφάσεων και πως οι παρορμητικές αποφάσεις και οι καταναλωτικές συνήθεις μας οδηγούν πολλές φορές σε άσχημες οικονομικές καταστάσεις .Μέσα από το βιβλίο μου θέλω να αλλάξει η νοοτροπία αυτή και αυτό ξεκινάει από τις μικρές ηλικίες  και γι αυτό κάνω εκπαιδεύσεις σε σχολεία.

Το βιβλίο αυτό πως εμπνέει τα παιδιά

Τα εμπνέει να έχουν ΟΡΑΜΑ να βάζουν στόχους να αναπτύσουν οικονομικές και κοινωνικές δεξιότητες για να έχουν μια επιτυχημένη κυρίως όμως ευτυχισμένη ζωή.

Πες μας λίγα λόγια για το ερευνητικό κομμάτι

Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι με το ερευνητικό κομμάτι μέσα από την Νευροοικονομική Ψυχολογία που μας δείχνει πως ένας άνθρωπος λειτουργεί κάτω από διάφορες συναισθηματικές καταστάσεις.

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα έχουνε και το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν χρέος.

Αυτό μας δείχνει ότι για την οικονομική μας κατάσταση δεν έχει να κάνει μόνο το χρήματα  που κερδίζουμε αλλά η νοοτροπία που έχουμε αναπτύξει πάνω στα χρήματα .Αυτό είναι που πρέπει να αλλαξει.

Άκουσα να μιλάς για νευροοικονομική ψυχολογία και πως βοηθάει τα οικονομικά μας

Η Νευροοικονομική  που συνδυάζει γνώσεις από την Νευροεπιστήμη,την Οικονομία  και την ψυχολογία βοηθάει τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις επιλογές τους να τις αξιολογήσουν να δουν τις συνέπειες και να προσαρμόσουν την καταναλωτική τους συμπεριφορά μέσα από τεχνικές που φέρνουν θετικά οικονομικά αποτελέσματα.

Πως βοηθάει η οικονομική διαχείριση στην γυναικεία αυτοπεποίθηση;

Είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να έχουν οικονομική παιδεία και να μπορούν να έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους. Αυτό ως συνέπεια έχει να μπορούν να έχουν αυτοηγεσία αυτοπειθαρχία για να φτάσουν στο στόχο τους να δημιουργούν μακροπρόθεσμα πλάνα για τον εαυτό τους και την οικογένεια τους και γενικά να μπορούν να έχουν επιλογές χωρίς θυματοποίηση  που φέρνει η έλλειψη χρημάτων .

Οι γυναίκες που έχουν τον έλεγχο των οικονομικών τους έχουν αυτοπεποίθηση, αυτοεκτίμηση και είναι καλύτερες στη λήψη αποφάσεων γιατί λειτουργούν από επιλογή και όχι από ανάγκη.

Η οικονομική διαχείριση βοηθάει τα παιδιά και πως;

Οι συνήθειες μας διαμορφώνονται στην μικρή ηλικία. Ετσι μέσα από τις εκπαιδεύσεις μου στα μικρά παιδιά μαθαίνω τις 3 βασικές αξίες που είναι ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ – ΠΡΟΣΦΕΡΩ – ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ, που αποτελούν την βάση που θα καθορίσει την επιτυχία τους ως ενήλικες στην επαγγελματική και προσωπική ζωή τους.

kontomari vivlio

Πες μας λίγα λόγια για την ακαδημία σου

Στην ακαδημία μου ECONOMIC LEADERS ACADEMY (ELA), υπάρχουν on line μαθήματα για αύξηση της οικονομικής μας ταυτότητας πως δηλαδή μπορούμε να αυξήσουμε το εισόδημα μας μέσα από εκπαίδευση της οικονομικής μας νοοτροπίας.

Απευθύνεται σε γονείς που θέλουν ένα καλό οικονομικό μέλλον για τα παιδιά τους, σε άτομα που θέλουν να βελτιώσουν την οικονομική τους ταυτότητα και να αξιοποιήσουν τα χρήματα τους να δουλεύουν γι αυτούς.

Επίσης μέσα στην ακαδημία υπάρχει ο πρωτοποριακός κουμπαράς για τα παιδιά με τις τρεις βασικές αξίες  ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΩ ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΩ για να μπορούν τα παιδιά να μαθαίνουν παίζοντας.

Μια ευχή

Να βρούμε τον ΗΓΕΤΗ μέσα μας και να ζήσουμε με ευημερία και οικονομική ελευθερία.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED