Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F12%2Fimages easyblog images 928 cdb07fe52edfc220cecf3f84017ef78e XL

Κοτόπουλο Cordon Bleu από την Ντίνα Νικολάου

 
Μερίδες : 4 Χρόνος προετοιμασίας : 20m Χρόνος ψησίματος : 20m Έτοιμο σε : 40m Χρόνος αναμονής : 30 λεπτά
 
Δύσκολο να αντισταθείς σε ένα τέτοιο πιάτο… Ολόκληρα φιλέτα κοτόπουλου, γεμίζονται με ζαμπόν και γραβιέρα, πανάρονται και στο τέλος τηγανίζονται. Μια ωραία μαρουλοσαλάτα τα συνοδεύει άψογα.
 
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
 
Υλικά
 
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, μέτρια
4 φέτες χοιρινό ζαμπόν από μπούτι, βραστό, καλής ποιότητας
4 φέτες γραβιέρα καλής ποιότητας, όχι πικάντικη, κομμένη σε φέτες, όπως του τοστ
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για το πανάρισμα
2 – 3 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
1 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Διαδικασία
 
Βήμα 1
 
Με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς δόντια χαράζετε βαθιά τα φιλέτα κοτόπουλου, οριζοντίως, ανοίγοντας δηλαδή κάθε φιλέτο σαν βιβλίο, χωρίς να το κόψετε στα δύο.
 
Βήμα 2
 
Τα τοποθετείτε ανάμεσα σε δυο μεγάλα κομμάτια λαδόκολλας και τα χτυπάτε καλά με τον μπάτη (το ειδικό ξύλινο σφυράκι που χτυπάμε το κρέας) ή με ένα βαρύ γουδοχέρι ή με έναν βαρύ και χοντρό πλάστη, μέχρι να λεπτύνουν και να πλατύνουν.
 
Βήμα 3
 
Πασπαλίζετε κάθε φιλέτο με αλάτι και πιπέρι και επάνω στο καθένα απλώνετε από μία φέτα τυρί και μία φέτα ζαμπόν. Ξανακλείνετε κάθε βιβλίο – φιλέτο, πιέζοντας καλά και στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες, για να μην βγουν έξω οι φέτες της γέμισης.
 
Βήμα 4
 
Αλευρώνετε καλά τα φιλέτα και τα τινάζετε για να φύγει η περιττή ποσότητα. Τα βουτάτε πρώτα στο χτυπημένο αβγό, καλύπτοντας τα και από τις δύο πλευρές και στη συνέχεια τα πανάρετε στην τριμμένη φρυγανιά.
 
Βήμα 5
 
Τα απλώνετε σε μεγάλη πιατέλα, σε μονή στρώση, πιέζετε καλά τις άκρες τους για να κολλήσουν όσο γίνεται, τα σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
 
Βήμα 6
 
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Για να δοκιμάσετε αν το λάδι είναι σε κατάλληλη θερμοκρασία ρίχνετε μέσα ένα κομματάκι ψίχας ψωμιού: πρέπει να σιγοτσιτσιρίσει αλλά να μην ροδίσει αμέσως.
 
Βήμα 7
 
Αφαιρείτε τις οδοντογλυφίδες και τηγανίζετε τα φιλέτα ανά δύο, για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους και να ψηθεί καλά το ψαχνό. Για να δείτε αν είναι έτοιμα τα φιλέτα, κόβετε ένα κομμάτι και ελέγχετε το εσωτερικό. Πρέπει να είναι τελείως λευκό, δίχως ίχνος από κοκκινωπά ή ροζέ σημεία, αλλιώς τηγανίζετε για λίγο ακόμα. Τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί και τα σερβίρετε γαρνιρισμένα με φυλλαράκια μαϊντανού και λεπτές φέτες ακέρωτου λεμονιού.
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED