Κοτόπουλο Με Λιαστές Ντομάτες Και Μοτσαρέλα


18 Φεβ 2019

Θα ξανακάνει κρύο λέει… σήμερα όμως μοιάζει με άνοιξη, για αυτό και το μενού αντίστοιχου!

✓ 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
✓ 500 γρ.χωρίς κόκαλα στήθος κοτόπουλου
✓ αλάτι
✓ φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
✓ 1/4 φλ. βαλσαμικό ξύδι
✓ 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
✓ 500 γρ. ντομάτες τσαμπί κομμένες στη μέση
✓ 2 κουταλιές της σούπας. φρεσκοκομμένο βασιλικό
✓ 4 φέτες μοτσαρέλα

Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο 6 λεπτά ανά πλευρά, αλατοπιπερώνουμε. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Προσθέστε βαλσάμικο ξύδι στο τηγάνι . Βάλτε τις ντομάτες και αλατοπιπερώστε. Αφήστε τις να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 7 λεπτά. Ρίξτε το βασιλικό.
Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και αφήστε το να τραβήξει το ζουμάκι από τις ντομάτες. Βάλτε από πάντω τις φέτες μοτσαρέλα και σκεπάστε το με το καπάκι για να λιώσει το τυρί.
Με μια κουτάλα ρίξτε τις ντομάτες και τη μοτσαρέλα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρετε.

*Χρησιμοποίησα, Domaine Costa Lazaridi – Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη , Παλαιωμένο Βαλσαμικό Ξίδι Botanico II και αν το ταιριάξεις με κρασί μια και είμαστε στο Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη και στη Δράμα, το Merlot Rosé θα ήταν μια πολύ νόστιμη επιλογή!#mytaste #mychoice 

Πόπη Γουώλικ 
Taste Advisor

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue