Σήμερα Μαγειρεύουμε Κριθαράκι Με Ψημένα Λαχανικά!


22 Μάι 2020

Ξέρω μεσημέριασε, εάν δεν προλαβαίνετε όμως να την φτιάξετε τώρα το μεσημέρι μπορείτε να το προγραμματίσετε για το βράδυ ή αύριο. 

Να ψωνίσεις:
1/3 φλ κουκουνάρι
1 1/2 φλ μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 φλ πολύχρωμες πιπεριές σε κυβάκια
1/2 κιλό σπαράγγια (κολοκυθάκια ή μελιτζάνα όταν είναι στην εποχή τους!) κομμένα σε 1 εκατοστό 
340 γρ. πολύχρωμα ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλάκια σκόρδο πολτοποιημένο
1/2 φλ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
3 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
1 φλ. κριθαράκι 200 γρ.
1 1/2 φλ ζωμός λαχανικών 
1/2 φλ. φέτα

Για το ντρέσινγκ
2 κ.σ. Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 
1 κ.σ. Λεμόνι χυμό
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/4 κουταλάκι μαύρο πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:
2-3 κουταλάκια ψιλοκομμένο φρέσκο ​​βασιλικό
2-3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πάμε να το φτιάξουμε

Βάζεις λαδόκολλα σε 2 λαμαρίνες.
Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 177C και ψήνεις τα κουκουνάρια 6-7 λεπτά, ή μέχρι να πάρουν χρώμα. Άστα στην άκρη να κρυώσουν
Στο άλλο ταψάκι βάζεις τα λαχανικά και αυξάνεις τον φούρνο στους 218C. Σε ξεχωριστές θέσεις τοποθετείς τα μανιτάρια, τις πιπεριές, τα σπαράγγια, τις ντομάτες, το σκόρδο και το κρεμμυδάκι . Πασπαλίζεις με 2 κ.σ. ελαιολάδου. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα, ανακατεύεις όλα τα λαχανικά μαζί με το ελαιόλαδο. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια ανακατεύεις ξανά. Μετακινείς το 1/2 του μείγματος λαχανικών στο άλλο ταψάκι, τα ανοίγεις έτσι ώστε να μην είναι το ένα πάνω στο άλλο και ψήνεις. στους 210C για 35-40 λεπτά, τσεκάρεις στα 25 λεπτά και αν χρειαστείς αλλάζεις θέση στο ταψί (βάζεις το μπροστά πίσω).

Σε ένα μεγάλο τηγάνι , θερμαίνεις 1 κ.σ. ελαιολάδου σε μέτρια φωτιά. Προσθέτεις το κριθαράκι και ανακατεύεις. Συνεχίζεις το ανακάτεμα για περίπου 2 λεπτά, προσθέτεις το ζωμό λαχανικών. Βάλτε το καπάκι και αφήστε το να σιγοβράσει, μέχρι να πιει όλο του το υγρό ανακατεύοντας που και που. Βγάλτε το από το μάτι

Ντρέσινγκ
Σε ένα μικρό μπολ βάζεις το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύεις καλά.
Στο μεγάλο τηγάνι που έχεις το κριθαράκι προσθέτεις, τα ψημένα λαχανικά και με τους χυμούς τους, ανακατεύεις και ρίχνεις τη φέτα και το κουκουνάρι.
Ρίχνεις το μαιντανό και τον βασιλικό και ανακατεύεις και ρσερβίρεις
*Αν σου αρέσει το κόλιανδρο βάλε μισό μαιντανό, μισό κόλιανδρο και τον βασιλικό! Πλαγιές Γερακιών Κτήμα Αβαντίς (Avantis Estate) ροζέ ή RobolaGentilini Winery & Vineyards θα κάμει ταμάμ ταίριασμα.

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue