Ξέρετε Ότι Οι Μισοί Από Τους Φίλους Σας Μπορεί Να Νην Σας Θεωρούν Φίλους Τους;

Ενώ θα ελπίζαμε ότι οι φιλίες είναι πάντα αμοιβαίες, μια μελέτη αποκαλύπτει ότι δεν ισχύει πάντα αυτή η περίπτωση. Μια έκθεση από το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology) θα ήθελε να καταρρίψει όλες αυτές τις κακές ειδήσεις, μόνο και μόνο επειδή θέλετε να προσφέρετε τα πάντα στους άλλους, όπως π.χ. να ακυρώσετε τα σχέδιά σας για να κάνετε πάρτι γενεθλίων προς τιμήν τους. Όμως μην περιμένετε την ίδια αντιμετώπιση. Αντίθετα, η υπόθεση της αμοιβαιότητας είναι τεράστιο λάθος, με μόνο το ήμισυ περίπου από τη λίστα φίλων κάποιου, να επιστρέφει στην πραγματικότητα την αγάπη.
 
Τι συμβαίνει λοιπόν; Οι συγγραφείς της μελέτης επισημαίνουν την κοινωνική θέση, λέγοντας ότι όλα σχετίζονται με τις “φιλόδοξες” σχέσεις. «Οι άνθρωποι θέλουν να είναι φίλοι με άτομα υψηλότερου κοινωνικού επιπέδου και συμπεριφέρονται με τρόπους που δηλώνουν τη φιλία, αλλά τα άτομα των «ανώτερων στρωμάτων» έχουν μεγαλύτερη επιλογή ανάμεσα σε ποιες φιλίες θέλουν θα ανταποδώσουν», αναφέρει η μελέτη, γεγονός που υποδηλώνει ότι η φίλη με τη βίλα στην παραλία έχει έναν τόνο από ανθρώπους που θα ήθελε να την αποκαλούν φίλη, αλλά μπορεί να αντέξει οικονομικά να είναι λίγο πιο επιλεκτική.
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που συνειδητοποιούμε ότι τα πάντα δεν είναι όπως φαίνονται – οι φίλοι σας στο Facebook δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με τους φίλους της πραγματική σας ζωής.
 
 
 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue