Κβαντικές Πεταλούδες Στον Κεραμεικό!

 Η τέχνη συναντά την επιστήμη στην έκθεση Quantum Butterfly, με έργα που αίρουν τις συνήθεις ταξινομικές μας παραδοχές. 

Η καλλιτέχνης, Παγώνα Κανέλλου, εμπνέεται από τον κβαντικό μικρόκοσμο και την φράκταλ γεωμετρία, και δημιουργεί μία χωρική εγκατάσταση που, αν και βασίζεται σε αυστηρά μαθηματικές αρχές, φλερτάρει με τις έννοιες της αστάθειας και της αβεβαιότητας. Όπως αναφέρει η ίδια η καλλιτέχνης, «η εγκατάστασή μου είναι μία ποιητική μεταφορά, ένα φαινομενικά ντετερμινιστικό σύστημα που καταρρέει όταν αποφασίσουμε να αναπτύξουμε βιωματική σχέση με τα έργα. Κάθε στοιχείο της εγκατάστασης αποτελεί ένα πορτραίτο απροσδιοριστίας που μας καλεί να σχετιστούμε μαζί του με απρόβλεπτα αποτελέσματα, θυμίζοντας ότι ο μακρόκοσμος της καθημερινότητάς μας δεν διαφέρει και πολύ από τον μικρόκοσμο των κβάντα». 

Τα εγκαίνια της έκθεσης, που επιμελείται η μουσειολόγος Φωτεινή Κοπίλογλου, θα γίνουν την Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 20:00, Καστοριάς 52 στον Κεραμεικό. 

Για την σχέση τέχνης και επιστήμης, θα μιλήσει ο προσκεκλημένος πανεπιστημιακός Θανάσης Σακελλαριάδης. Διάρκεια έκθεσης, 10-16 Δεκεμβρίου 2018, 17:30-20:30.

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue