Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 9b8bb3eb74bd3cd97bb3679c60950d61 XL

Λαζάνια νόστιμα!

ΥΛΙΚΑ
1 κρεμμύδι 
1 καρότο 
30 ml. ελαιόλαδο 
400 γρ. κιμά από χοιρινό και μοσχάρι 
1 κ.γ. αποξηραμένο θυμάρι 
900 γρ. ψιλοκομμένο ντοματάκι κονσέρβας 
πιπέρι 
αλάτι 
30 γρ. βούτυρο 
60 γρ. αλεύρι 
500 ml. λευκό κρασί 
150 ml. γάλα 
500 γρ. μεγάλα λαζάνια 
300 γρ. τριμμένο τυρί τσένταρ 
μαργαρίνη ή βούτυρο για το ταψί 
βασιλικό για γαρνίρισμα 
 
 
Ξεφλουδίζουμε το κρεμμύδι και το καρότο και τα κόβουμε σε κυβάκια. Βάζουμε το λάδι σ’ένα τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τον κιμά και το καρότο και τα τσιγαρίζουμε καλά. Ρίχνουμε τις ντομάτες και το θυμάρι, ανακατεύουμε και αλατοπιπερώνουμε. 
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας ώστε να ενωθούν και σβήνουμε με το κρασί. 
Βράζουμε τη σάλτσα μέχρι να πήξει, προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύουμε και αλατίζουμε. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα στους 180 βαθμούς). Ρίχνουμε λίγη σάλτσα σ’ένα βουτυρωμένο πυρέξ, από πάνω βάζουμε μια στρώση άβραστα λαζάνια και μοιράζουμε μια στρώση κιμά. Πασπαλίζουμε με τυρί. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι από σάλτσα και τυρί. 
Ψήνουμε τα λαζάνια στον φούρνο περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Τα σερβίρουμε γαρνιρισμένα με βασιλικό. 
 
 
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 Λεπτά 
Χρόνος Μαγειρέματος : 40 Λεπτά 
Τρόπος Μαγειρέματος : Κατσαρόλα , Φούρνος 
Βαθμός Δυσκολίας : Έτσι κι Έτσι 
Μερίδες : 4 
 
Πηγή: ucook

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED