“Λεωφορείο ο Πόθος”-Το εμβληματικό αριστούργημα ζωντανεύει από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο

Ξεκινάει σήμερα…Το θεϊκό αυτό έργο…Ο Ρεαλισμός & η Μαγεία

Από τα πιο πρόσφατα ανεβάσματα του έργου, θυμάμαι την παράσταση της Άντζελας Μπρούσκου με την Όλια Λαζαρίδου και τον Γιάννη Στάνκογλου, και του Αντώνη Καλογρίδη με την Πέμη Ζούνη και τον Βασίλη Μπισμπίκη. Τώρα το «Λεωφορείο ο Πόθος» του Τενεσί Ουίλιαμς, ζωντανεύει από την Ομάδα Νάμα στο Σύγχρονο Θέατρο, με την Κόρα Καρβούνη στο ρόλο της Μπλανς Ντυμπουά.

326429 673960

Από 13 Οκτωβρίου στο Σύγχρονο Θέατρο, ανεβαίνει το εμβληματικό αριστούργημα θεατρικού ρεαλισμού του 20ου αιώνα, «Λεωφορείο ο Πόθος», που καθιέρωσε τον Tennessee Williams ως έναν από τους σημαντικότερους θεατρικούς συγγραφείς της Αμερικής. Το έργο Streetcar named Desire,  γραμμένο το 1947 ανέβηκε για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη εκείνη την χρονιά σε σκηνοθεσία Elia Kazan ενώ το 1949, έχοντας ήδη αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές και το βραβείο Pulitzer, ανέβηκε στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία Lawrence Olivier. Το 1951 έγινε παγκόσμια διάσημο με την πολυβραβευμένη μεταφορά του στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία Elia Kazan και με πρωταγωνιστές τηνVivien Leigh που είχε υποδυθεί την Μπλανς Ντυμπουά στο Λονδίνο και τον Marlon Brando που είχε υποδυθεί τον Στάνλεϋ Κοβάλσκι στη Νέα Υόρκη….

 Λεωφορείο20ο20Πόθος20στο20Σύγχρονο20Θέατρο3

Διαβάστε την συνέχεια, δείτε και φωτογραφίες στο nikosonline.gr

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue