Λαιστρυγόνες: Αθέατοι εχθροί

Λαιστρυγόνες λένε τους αθέατους εχθρούς, που κρύβονται καλά στο διάβα μου… δεν φοβάμαι πια… θα πολεμήσω

Όλοι μας φτάνουμε στην ηλικία που κάνουμε τις επιλογές μας για το ποιοι είμαστε και ποιοι θα γίνουμε, διαλέγοντας τους φίλους μας, τους συνεργάτες μας και συνοδοιπόρους μας.

Κάποιοι ακόμα δεν γνωρίζουν ποιοι θέλουν να γίνουν ακόμα και ποιοι είναι. Άλλοι αλλάζουν στην πορεία τους διαδρομή τους χάνοντας τον δρόμο τους μένοντας στάσιμοι σε μια άγονη περιπλάνηση. Μαζί με αυτούς αναγνωρίζουμε και τους εχθρούς μας πότε με την μια και πότε με την άλλη μορφή που την προσάπτουμε στους οικείους μας.

Ζήλεια, αδικία, συμφέρον, κακία, ατυχία, και πολλά που σε κάθε περίπτωση σκεφτόμαστε σε κάθε δυσκολία που θα συναντήσουμε.

Όσο απομακρύνεσαι από τους στόχους σου τόσο βουνό σου φαίνεται να φτάσεις οπουδήποτε.

Μέσα σε αυτήν την αοριστία ανάμεσα σε αγνώστους στην ουσία, συνεχίζεις το ταξίδι σου παρομοιάζοντας τον εαυτό σου σαν επιβάτη σε πλοίο που ταξιδεύει μες στην νύχτα σε φουρτουνιασμένη θάλασσα και είναι σκοτάδι επειδή δεν βλέπεις εσύ και πας στο άγνωστο γιατί εσύ το όρισες στον εαυτό σου έτσι το ταξίδι.

Οι άλλοι συνταξιδιώτες είναι είτε δυστυχείς, είτε εχθρικοί και αδιάφοροι και πάντα κάποιος σε καταδιώκει.

Γιατί αναρωτιέσαι το έκανες αυτό;

Πάντα δεν προλαβαίνεις το καράβι και μπαίνεις την τελευταία στιγμή αν το θες πολύ και μόνο. Βγαίνεις σε άγνωστα λιμάνια σε σκοτεινούς και άσχημους τόπους και μόνο αν νοιώθεις ότι θες να ξεκουραστείς αναζητάς κάτι πιο φωτεινό και όμορφο.

Αυτό που μπαίνει εμπόδιο στον δρόμο σου είναι η σιγουριά και η εξασφάλιση της επιτυχίας.

Γιατί να μην αποφασίζεις τι θέλεις και να το κάνεις και να είναι και τα ενδιαφέροντά σου μέρος αυτού του ταξιδιού; Γιατί να μην είναι το ταξίδι μέρος του στόχου σου;

Κάποτε διαχωρίστηκαν τα θέλω με τα πρέπει και αναγκάστηκες να ακολουθήσεις έναν δρόμο στο άγνωστο σε μια τρελή καταδίωξη επικράτησης μεταξύ εσένα και κάποιου άλλου στον δρόμο σου.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Χ JIORJIA JESTER

Δεν έχεις παρά να αναγνωρίσεις μέσα σου ποιος πραγματικά σε καταδιώκει, ποιος είναι αυτός ο αόριστος και γιγάντιος εχθρός που πάντα φταίει για τις αποτυχίες σου και τον αναγνωρίζεις πότε στον έναν και πότε στον άλλον. Εκείνος είναι και ο λόγος που δεν απολαμβάνεις το ταξίδι σου.

Αν απαντήσεις στο ερώτημα όμως ποιος ευθύνεται για την κάθε επιτυχία σου; Οι άλλοι ή εσύ; Έχεις αμέσως στοχεύσει στον εαυτό σου.

Η διάκριση ανάμεσα σε εκείνον που είναι υπεύθυνος για την επιτυχία από την αποτυχία δημιούργησε αυτήν την αόρατη και αόριστη μορφή.

Το άγνωστο τρομάζει ακόμη περισσότερο δίνοντας τεράστιες διαστάσεις στον μοχθηρό αυτόν αντίπαλό σου.

Τώρα γνωρίζεις ότι κάθε χαρακτήρας ήσουν εσύ σε αυτό το ταξίδι και σε διαχειρίστηκες εσύ όπως ήθελες.

Ανακάλυψες ποιος είναι ο εχθρός και μόλις έχεις ταυτιστεί μαζί του.

Ποιος είσαι εσύ λοιπόν;

Τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα αλλά τώρα ξέρεις τι θες να μάθεις και πως. Αυτή η αναγνώριση κάνει το ταξίδι συγκεκριμένο και μέρα και οι ναυτικοί είναι ευγενικοί και ο κόσμος εκεί χαρούμενος που πάει εκεί που θέλει χωρίς κανέναν να σε καταδιώκει αλλά να μοιράζεται μαζί σου την διαδρομή. Δεν έχεις παρά να είσαι εκεί να την απολαύσεις.

Follow My facebook page & Instagram

Φωτογραφία εξωφύλλου και έργο Παγώνα Κανέλλου

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue