Κλασσική αλλά πάντα παραμένει νόστιμη
Μισό κιλό μακαρόνια (1 πακέτο)
300 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
3-4 ώριμες ντομάτες
Λίγο μαϊντανός
1 μικρό κρεμμύδι
Λίγο κρασί κόκκινο
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Κεφαλοτύρι
Βάζουμε μια σε μια κατσαρόλα νερό και το αλατίζουμε. Ρίχνουμε τα μακαρόνια στο νερό όταν αυτό αρχίζει να βράζει.
Όταν βράσουν (ανάλογα πόσο βρασμένα τα θέλουμε – η καλύτερη επιλογή είναι να ακολουθούμε το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία), τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε με κρύο νερό και τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με λίγο λάδι.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τον κιμά και τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε συνέχεια για να μην σβολιάσει ο κιμάς. Σβήνουμε με λίγο κρασί, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, και τέλος τον μαϊντανό ή βασιλικό. Σκεπάζουμε το τηγάνι με το καπάκι και τα αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 3/4 της ώρας.
Προσέχουμε αν τελειώσει το ζουμί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Αφήνουμε να τραβήξει και σερβίρουμε. Στρώνουμε τα μακαρόνια στο πιάτο και τον κιμά από πάνω. Αν θέλουμε τρίβουμε και λίγο κεφαλοτύρι.