Skip to main content
Likewomangr MAKE A WISH 8e3aeee9

Make A Wish Media Dinner: Κομβικό σημείο για τη ζωή των παιδιών η εκπλήρωσης της ευχής και μακροχρόνια αποτελέσματα.

Παρακολουθούμε κι εμείς όπως και όλος ο κόσμος με αγωνία τις εξελίξεις των ημερών.

Νιώθουμε βαθιά λύπη κυρίως, και πάνω απ’ όλα, για τα αισθήματα ανασφάλειας και τη μοναξιά που βιώνουν τα παιδιά που έχουν επηρεαστεί από τη συγκυρία. Ως μια μη κερδοσκοπική οντότητα που υλοποιεί το έργο της με νόμιμο και διαφανή τρόπο, αλλά και ως ένας οργανισμός που είναι μέλος μιας διεθνούς οικογένειας με αυστηρούς κανόνες λειτουργίας, αναγνωρίζουμε την αναγκαιότητα ρυθμιστικού κανονιστικού πλαισίου λειτουργίας και με την εμπειρία μας θα υποστηρίξουμε κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση.
0H6A6516 scaled e1671541781347
Σάντρα Ζαφειρακοπούλου-Μαριλένα Ανδριτσοπούλου-Νίκη Κεραμέως-Φαίη Σκορδά-Ντέπη Προδρόμου
Παράλληλα, δεν μπορούμε να σταματήσουμε να παρέχουμε την υποστήριξή μας στα παιδιά που το έχουν ανάγκη και πάσχουν από πολύ σοβαρές ασθένειες. Είμαστε ένας οργανισμός που δεν διατηρεί καμία δομή φιλοξενίας, δεν έχει ακίνητη περιουσία, δεν έχει επαφή με τα παιδιά χωρίς την παρουσία των ασκούντων τη γονική μέριμνα. Αντίθετα, αγκαλιάζουμε όλη την οικογένεια, ελεγχόμαστε από ορκωτούς λογιστές για τα οικονομικά μας στοιχεία κάθε χρόνο και από τον παγκόσμιο οργανισμό κάθε τρίμηνο, δημοσιεύουμε τις οικονομικές εκθέσεις και διατηρούμε τα έξοδα γραφείου μας χαμηλά (9%). Και όχι μόνο δεν λαμβάνουμε καμία κρατική επιχορήγηση αλλά πληρώνουμε κάθε χρόνο φόρους που αναλογούν στη νομική μας Μη Κερδοσκοπική μορφή.
0H6A6338 scaled e1671541863355
Διαμαντής Πρόδρομος – Ντέπη Προδρόμου – Ντορέττα Παπαδημητρίου – Σάντρα Ζαφειρακοπούλου
Έτσι, πραγματικά υπερήφανοι για όλα τα παραπάνω και λειτουργώντας με πλήρη διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα, έχουμε να μοιραστούμε κάποια υπέροχα νέα: την εμπιστοσύνη που λάβαμε τη «σκληρή» αυτή περίοδο από τα παιδιά μας και τους γονείς τους, τους εθελοντές, τους γιατρούς, τους δωρητές και τους εργαζομένους μας, τόσο ως παγκόσμιος οργανισμός όσο και στην Ελλάδα. Η πίστη αυτή στο έργο μας αποτυπώνεται τόσο από έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τον παγκόσμιο οργανισμό, όσο και από την έκθεση κοινωνικού αντικτύπου που «έτρεξε» για λογαριασμό μας η εταιρεία EnableGood για το διάστημα 2020 – 2021. Παρουσιάζοντας κάποια βασικά συμπεράσματα που ακολουθούν αλλά και μελετώντας τις δύο έρευνες, είναι προφανές ότι η εκπλήρωση της ευχής των παιδιών αυτών είναι αναγκαία και όχι κάποιο είδος πολυτέλειας. Η ψυχική τους υγεία, είναι απαραίτητη για τη συνεργασία τους και τον αγώνα τους.
0H6A6154 scaled e1671541940294
Μαριλένα Ανδριτσοπούλου – Αναστασία Μανιά
  • 9 στα 10 παιδιά παγκοσμίωςανέφεραν μείωση  του ψυχολογικού στρες τους μετά την ευχή και βελτίωση της ψυχικής υγείας και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, το 97% των παιδιών
  • 9 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, ανέφεραν ότι  ένιωσαν χαρά, αυτοπεποίθηση και ελπίδα για το μέλλον και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, σε ποσοστό 94% αύξηση του αισθήματος  ευτυχίας και της συναισθηματικής σταθερότητας
  • 7 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, ανέφεραν ότι ήταν πιο συνεργάσιμα στη θεραπεία μετά την εκπλήρωση και αντίστοιχα στην ελληνική έκθεση, το 75% των παιδιών
  • 7 στα 10 παιδιά παγκοσμίως, αλλά στην Ελλάδα, πιστεύουν ότι υπήρξε βελτίωση και σωματική ευεξία, ενώ βάσει της παγκόσμιας έρευνας, το 75% των επιστημόνων υγείας  είπαν ότι βελτιώθηκαν τα ιατρικά αποτελέσματα

Likewomangr MAKE A WISH 1

Σάντρα Ζαφειρακοπούλου – Έμυ Λιβανίου, Πηγή Δεβετζή – Ιωάννης Μελισσανίδης

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ελληνικής έκθεσης μπορείτε να βρείτε στο site μας κάνοντας κλικ εδώ και το Wish Impact Study εδώ.
Όλα τα παραπάνω συζητήθηκαν σε ένα εορταστικό δείπνο, σε κλειστό δημοσιογραφικό κύκλο, που διοργάνωσε ο οργανισμός με την πολύτιμη υποστήριξη του Χάρη Σιανίδη και της Beautiful People Pr Events. Πολύτιμοι υποστηρικτές της δράσης για τη διάδοση του οράματος και του έργου του οργανισμού, ήταν η Θεοδώρα Προδρόμου και ο Διαμαντής Πρόδρομoς, με τη συμβολή των εταιρειών τους DK Style και Shell Διαμαντής Πρόδρομος μέσω της δωρεάς των 1.000€, και του Pasaji Restaurant που προσέφερε το υπέροχο χώρο και το δείπνο στους καλεσμένους. 
Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Μια ευχή δεν είναι απλά μια ευχή. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί.  Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να  εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν  τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει 3.100 ευχές παιδιών, ενώ συνεχίζει να δέχεται αιτήματα και να εκπληρώνει ευχές σε καθημερινή και αδιάλειπτη βάση.
photos credits  NDPPHOTO / ΝΙΚΟΣ ΔΡΟΥΚΑΣ
Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED