Skip to main content
likewomangr mall bangs hair style 5c48a128

Mall bangs: Η νέα τάση στα μαλλιά που αναπολεί τα ’80s

Likewomangr maria koutsaka

15 Ιούν 2023

Εσείς γνωρίζετε το νέο hair trend;

Τι λέτε για μια αναδρομή στο παρελθόν; Ναι, τα “mall bangs” είναι καθ’ οδόν και πάλι στο προσκήνιο, και είτε ακούσατε την τάση την πρώτη φορά και ανατριχιάσατε στην επιστροφή της είτε είστε έτοιμοι για ένα ταξίδι στον χρόνο μέσω των μαλλιών σας, ορίστε τι πρέπει να γνωρίζετε για την επιστροφή αυτής της τάσης που έχει διχάσει πολλές γυναίκες για το αν θα την επιλέξουν.

Τι είναι τα mall bangs

Για τους ανθρώπους μιας ορισμένης ηλικίας, η φράση “mall bangs” είναι είτε μια έκρηξη στοργικής νοσταλγίας για τη νιότη τους είτε ένα τρομακτικό όραμα των αφελειών στα μαλλιά. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 έως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, τα mall bangs ήταν τεράστιο hair trend. Ονομάστηκαν έτσι επειδή ήταν δημοφιλή στους νέους που περνούσαν πολύ χρόνο στο εμπορικό κέντρο. (Πριν η έλευση των διαδικτυακών αγορών σκοτώσει το εμπορικό κέντρο, η δεκαετία του ’80 και οι αρχές της δεκαετίας του ’90 ήταν οι μέρες δόξας των shopping malls.) Όταν σκέφτεστε τα μαλλιά της δεκαετίας του ’80, πιθανότατα σκέφτεστε κάποια μορφή των mall bangs: ένα ελαφριά bangs είτε να πέφτουν ίσια στο μέτωπο είτε σε τμήματα στα μαλλιά, σαν layers, δηλαδή φιλαριστά.

likewoman mallbangs
@nessabarrett

Η έκδοση του 2023 δεν είναι ένα καθαρό αντίγραφο των τότε mall bangs, αλλά θα μπορούσε να είναι αδερφάκι τους. Οι αφέλειες είναι λίγο πιο διακριτικές, με περισσότερο χώρο για το πρόσωπο. Η Kim Kardashian είχε υιοθετήσει την τάση στο Hot Topic, ενώ η Dua Lipa τις επέλεξε για μια εμφάνισή της στις Κάννες. Και μετά, φυσικά, υπάρχει και το εμπνευσμένο από την Pamela Anderson updo με τις αφέλειες, που θα είναι πάντα διαχρονικό σαν χτένισμα.

likewoman dualipa
@dualipa

How to

Η ομορφιά των mall bangs είναι ότι μπορούν πραγματικά να βελτιστοποιηθούν για τον τύπο των μαλλιών σας, την υφή και τις προτιμήσεις σας στο styling. Όσον αφορά τα mall bangs, δεν αφορούν την τελειότητα, απλώς προσθέτουν κάποιο ενδιαφέρον στο κούρεμα των μαλλιών σας. Μπορούν να είναι πολύ προσαρμόσιμα. Το θέμα με τα mall bangs και τις αφέλειες γενικά, έχει να κάνει πολύ με τη γραμμή των μαλλιών σας, το μέγεθος του μετώπου σας και το πόσο πυκνά τα θέλετε.

Για αυτό το στιλ, είναι σημαντικό να σκεφτείτε πραγματικά αυτό που θέλετε αντί να καθίσετε αμέσως στην καρέκλα του κομμωτηρίου και να ζητήσετε mall bangs, που πιθανότατα θα μετανιώσετε μετά εάν δεν είστε έτοιμες για ένα τέτοιο κούρεμα. Αν θέλετε να μπορείτε να τα απομακρύνετε από το πρόσωπό σας, ζητήστε μακρύτερες αφέλειες με διαβαθμίσεις. Εάν έχετε ήδη ίσιες αφέλειες, ζητήστε από τον κομμωτή σας να αφαιρέσει μέρος του βάρους για να αποκτήσετε αυτήν τη χαρούμενη ρετρό γοητεία.

likewoman pamelaanderson
Πηγή: Who Magazine

Αν θέλετε να έχετε επίπεδα στο πρόσωπό σας, δώστε τους σχήμα τα όταν είναι υγρά και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Προσθέστε ένα κλιπ χωρίς τσάκιση εάν έχετε ισχυρά μοτίβα ανάπτυξης στη γραμμή των μαλλιών σας. Εάν έχετε πιο κοντό μέτωπο, καλό είναι να επιλέξετε bangs με μεγαλύτερο μήκος. Για να αποκτήσετε αυτήν τη σγουρή, κομψή υφή όπως της Pamela Anderson, χρησιμοποιήστε ένα μικρό σίδερο για μπούκλες —όχι μασιά που είναι χοντρή στη βάση και καταλήγει πιο λεπτή στο τέλος, σαν ραβδί— και φτιάξτε τις αφέλειές σας προς τα έξω και μετά ψεκάστε τα με μια λακ. Μόλις τα mall bangs σας είναι έτοιμα, φορέστε τα αθλητικά σας παπούτσια και ζήστε σαν τα κορίτσια της δεκαετίας του ’80 που έβγαιναν στο εμπορικό κέντρο.

Κεντρική φωτογραφία: Pinterest

Likewomangr maria koutsaka

Μαρία Κουτσάκα

Αρθρογραφώ από το 2014, και δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου χωρίς τη συγγραφή. Το skincare είναι η μεγάλη μου αγάπη, αφού πιστεύω πως προηγείται του μακιγιάζ. Πλέον διαθέτω το δικό μου beauty eshop, το dewers.gr, όπου διαδίδω το μήνυμα του skincare και του πολυπόθητου dewy skin. Είμαι δεινή αναγνώστρια περιοδικών και βιβλίων, και λατρεύω τα ταξίδια και τη φωτογραφία.

RECENT

RELATED