Skip to main content
%CE%9A%CE%91%CE%A6%CE%95%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F %CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%97 e1712221892234 786b519f

Μαργαρίτα Σάββα: «Πιστεύω στην τύχη…είναι απαραίτητη»

author likewoman

4 Απρ 2024

Συνέντευξη στην Άντζι Νομικού

Η Μαργαρίτα Σάββα σπούδασε στο Studio Δραματικής Τέχνης Εσωθέατρο και στην Ανώτατη Σχολή Δραματικής Τέχνης Άκης Δαβής. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής τέχνης με τον John Strasberg στο Θέατρο Χώρα, υποκριτικής – σκηνοθεσίας στο θέατρο των Αλλαγών & με τον Δημήτρη Μαυρίκιο, & σωματικής έκφρασης – αυτοσχεδιασμό με τον Ευδόκιμο Τσολακίδη.

Μαθήματα υποκριτικής με την Ρούλα Πατεράκη στο studio υποκριτικής “acting Anatomy studio”. Στην τηλεόραση έχει εμφανιστεί στις σειρές το “Κόκκινο ποτάμι” και “Άγρια γή”.

Στον κινηματογράφο συμμετείχε στις ταινίες μικρού μήκους: Βάκχες (σκην. Η. Ιωακειμίδης – παραγωγή Ζωπηρός) και στο ντοκιμαντέρ Ευαγείς εν τη Καμίνω (σκην. Η. Ιωακειμίδης – παραγωγή Ζωπηρός) καθώς επίσης και στην πρώτη Ελληνική φιλοζωική , μη εμπορική ταινία
μεγάλου μήκους Re-Action – σκην. Αρτέμης Σαμοθράκης.

Σήμερα την απολαμβάνουμε στην παράσταση ΚΑΦΕΝΕΙΟ κάθε Πέμπτη & Παρασκευή στο Από Μηχανής θέατρο.

Πότε ξεκίνησες την επαφή σου με το θεατρικό σανίδι

Η πρώτη επαφή ήταν το 1996 όταν έπειτα από παρότρυνση ενός φίλου μπήκα σε μια ερασιτεχνική θεατρική ομάδα , έπειτα ακολούθησαν και άλλες συμμετοχές σε άλλες ομάδες ώσπου τελικά πήγα στην σχολή και όλα πήραν τον δρόμο τους . Πάντα όμως θυμάμαι τον εαυτό μου να αγαπώ το θέατρο και από παιδί συμμετείχα σε όποια ευκαιρία μου δινόταν .

Η πρώτη επαγγελματική δουλειά ήταν ο ‘’Γυάλινος κόσμος’’ σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μάλλιου με την ομάδα Dramatis personae ποιος από τους ρόλους που έχεις ενσαρκώσει σε θέατρο πιστεύεις πως είναι ποιο κοντά στον πραγματικό σου χαρακτήρα

Από τους ρόλους που έχω ενσαρκώσει δεν θα έλεγα ότι υπήρξε κάποιος που είναι κοντά στον πραγματικό μου χαρακτήρα. Το σίγουρο είναι ότι σε κάθε ρόλο βάζω κάτι από εμένα . Είναι αναπόφευκτο όταν δουλεύεις τόσο καιρό και τόσο πολύ έναν ρόλο.

Ποιον ρόλο ονειρεύεσε να εσαρκοσεις στο θέατρο

Είχα δει το 2012 το έργο του Γρηγόρη Ξενόπουλου «Χαίρε Νύμφη» σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Λένας Κιτσοπούλου στη σκηνή του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Λάτρεψα τον ρόλο της Ρόζας , είναι ένας ρόλος που θα ήθελα πολύ να είχα ερμηνεύσει . Γενικά ονειρεύομαι πολλούς ρόλους , δεν με σταματά τίποτα !

1000006493 scaled e1712221864486

Ποια η προετοιμασία σου πριν από καποια  παράσταση πως ξεπερνάς το άγχος ποιο είναι το τελευταίο άγχος πριν ανέβεις στη σκηνή

Πριν ανέβω στην σκηνή ακόμα και αν έχω παίξει το συγκεκριμένο έργο 50 φορές με διακατέχει ένα φοβερό άγχος το οποίο με συνοδεύει μέχρι να πατήσω το πόδι μου στη σκηνή. Ευτυχώς καταφέρνω να το ελέγξω κάνοντας κάποιες ασκήσεις συγκέντρωσης .

Όμως με το που πατήσω το πόδι μου στην σκηνή τα ξεχνάω όλα και δεν υπάρχει τίποτα άλλο από τον ρόλο ,  μεταμορφώνομαι στην ηρωίδα που υποδύομαι και δίνω τα πάντα .

Ποιος είναι ο αγαπημένος σου σκηνοθέτης και γιατί

Οι αγαπημένοι μου σκηνοθέτες είναι η Κατερίνα Ευαγγελάτου και ο Γιώργος Κουτλής , έχω δει τις περισσότερες παραστάσεις τους . Τους θαυμάζω για την ευρηματικότητα τους και το ταλέντο τους . Θα ήθελα πολύ να συνεργαστώ μαζί τους .

Γενικά ήμουν πολύ τυχερή και έχω συνεργαστεί με πολλούς ταλαντούχους σκηνοθέτες , δεν έχω παράπονο .

Ποιος είναι ο μεγαλύτερος σου φόβος

Σε σχέση με το θέατρο ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να πάθω πάνω στην σκηνή το λεγόμενο από τους ηθοποιούς “σεντόνι” ,  δηλαδή να μην θυμάμαι τα λόγια μου .

Ευτυχώς δεν μου έχει συμβεί ποτέ .

Στην ζωή, ο μεγαλύτερος μου φόβος είναι να μην συμβεί κάτι κακό στα αγαπημένα μου πρόσωπα .

Είσαι προληπτική?

Όχι δεν είμαι προληπτική, δεν πιστεύω σε αυτά. Πιστεύω όμως στην τύχη είναι απαραίτητη .

Τελευταία  παράσταση που είδες και σου άρεσε

Οι παραστάσεις που είδα πρόσφατα και μου άρεσαν ήταν Ο Άσχημος σε σκηνοθεσία του Γιώργου Κουτλή και το ‘’The Doctor’’ της Κατερίνας Ευαγγελάτου . Πολύ διαφορετικές παραστάσεις αλλά εξαιρετικές και οι δύο ! Θαύμασα τα σκηνοθετικά ευρήματα αλλά και το πόσο καλοδουλεμένοι ήταν οι ηθοποιοί .

1000006503 e1712221881914

Καφενείο το Επέκεινα ένα έργο του Έλληνα συγγραφέα Μιχάλη Σπέγγου. Εσύ τι πιστεύεις για την μετά θάνατον ζωή ?

Οι άνθρωποι έχουμε την ανάγκη να πιστεύουμε στην μετά θάνατο ζωή , επειδή φοβόμαστε τον θάνατο . Δυστυχώς ο θάνατος είναι αναπόφευκτος και ο μόνος βέβαιος . Το τι υπάρχει από εκεί και πέρα είναι άγνωστο , ίσως και να είναι παρηγορητικό να πιστεύουμε ότι κάτι άλλο μας περιμένει παρά ένα οριστικό τέλος .

Τι σε άγγιξε στο έργο ?

Το έργο προσπαθεί να προβληματίσει τον θεατή και να τον κάνει να αναλογιστεί τι είναι τελικά αυτό που αξίζει στην ζωή , να αφυπνίσει την συνείδηση του και να τον κάνει να αναρωτηθεί για την μεταθανάτια εμπειρία . Να δείξει την μοναξιά και την άρνηση των χαρακτήρων να καταφέρουν να συνυπάρξουν . Υπάρχουν πολλά μηνύματα που θέλει να περάσει ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος μέσα από το έργο του και ο σκηνοθέτης μας Στέλιος Καλαθάς έχει δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές σε εμάς τους ηθοποιούς για να τα υπηρετήσουμε όσο καλύτερα .

Στοιχεία παράστασης :

Τίτλος : Το Καφενείο

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Από Μηχανής Θέατρο
Ακαδήμου 13, Αθήνα, 104 36
τηλ.κρατήσεων: 6937383530, 210-5232097
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Απο 21 Μαρτίου 2024 κάθε Πέμπτη και Παρασκευή για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00

Προπώληση: https://www.ticketservices.gr/event/kafeneio-to-epekeina/

RECENT

RELATED