Skip to main content
Likewomangr maria hatzistefani c981e18a

Μαρία Χατζηστεφανή: Οι motivational συμβουλές της επιτυχημένης «Dragon»

Μπορεί στο ευρύ κοινό να έγινε γνωστή από το επιτυχημένο σόου του ΑΝΤ1 «Dragon’s Den», στον beauty κόσμο, όμως, είναι γνωστή ως η guru των luxury προιόντων και ιδρύτρια των εταιριών Rodial και Nip+Fab.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να γίνει λόγος για καμία άλλη πέρα από την Μαρία Χατζηστεφανή!

Γεννήθηκε στην Μυτιλήνη, σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και μετακόμισε στην Νέα Υόρκη για να φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο Columbia Business & Finance. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Λονδίνο όπου ζει μέχρι σήμερα, και εργάστηκε σε επενδυτική τράπεζα, όταν 3 χρόνια αργότερα συνειδητοποίησε πως αυτό το επάγγελμα δεν προορίζεται για αυτήν. Αυτή η στιγμή ήταν και η πιο σωστή για να αρχίσει αυτοκρατορεία της Rodial.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Hatzistefanis (@mrsrodial)

Η καρίερα της δεν θα είχε ακολουθήσει αυτήν την πορεία εάν η πειθαρχία, η εξυπνάδα και η τόλμη δεν ήταν στοιχεία του χαρακτήρα της.

Πώς κατάφερε να κατακτήσει το Harrod’s; και πώς τα προιόντα της έγιναν τα αγαπημένα της Angelina Jolie και της Kylie Jenner;

Και ναι, δεν είναι μόνο επιτυχημένη επιχειρηματίας και beauty guru αλλά και συγγραφέας 3 βιβλίων αυτοβελτίωσης. Κράτα λοιπόν χαρτί και μολύβι και σημείωσε όλες της motivational συμβουλές της Μαρίας Χατζηστεφανή ανά τα χρόνια.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Hatzistefanis (@mrsrodial)

1| Φιλικό περιβάλλον

Όταν ξεκινάς να δουλεύεις για να κατακτήσεις τους στόχους σου, το περιβάλλον σου πρέπει να τους κατανοεί και να τους υποστηρίζει. Αν αυτό δεν συμβαίνει, τότε θα πρέπει να ξανασκεφτείς τον περίγυρό σου. Mε την ίδια να έχει δηλώσει πως επισκέφθηκε πολλά networking events αναζητώντας γυναίκες που βρισκόταν στα πρωταρχικά στάδια της καριέρας τους, όπως και εκείνη.

Likewomangr maria hatzistefani 1

2| Overthinking

Έχεις ξοδέψει την ενέργεια σου, πολύτιμες στιγμές και χρόνο, υπεραναλύοντας τις πράξεις των άλλων,τα λόγια και τις αντιδράσεις τους,Έχεις σκεφτεί ποτέ πως θα μπορούσες να αξιποιήσεις αυτά τα λεπτά χτίζοντας έναν καλύτερο εαυτό σου; «Προσδιόρισε το πρόβλημα, γράψτο το και κάνε ένα βήμα πίσω. Ο διαλογισμός, η γυμναστική και η γιόγκα είναι όλοι εξαιρετικοί τρόποι για να ηρεμήσεις το μυαλό σου» έχει αναφέρει η ίδια.

3| Όρισε τα όριά σου

Ο εαυτός σου πρέπει παντού και πάντα να έρχεται πρώτος.Οχι δεν μπορείς να ελέγξεις τις πράξεις των άλλων αλλά μπορείς να μάθεις να διαχειρίζεσαι το πως θα αντιδράσεις.Όρισε την ευτυχία σου,με τους άλλους προσθέτουν σε αυτήν,και όχι να την καθορίζουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Hatzistefanis (@mrsrodial)

4| Κατέκτησε την ενέργειά σου

Στην ιστοσελίδα του Forbes, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα, η Μαρία ανέφερε χαρακτηριστικά «Παίρνεις αυτό που δίνεις. Είναι ο νόμος της έλξης. Η απλή εκπέμψη μιας συγκεκριμένης ενέργειας θα προσελκύσει περισσότερη από αυτή την ενέργεια πίσω σε εσένα. Εάν αισθανθείς άφθονη, θα προσελκύσεις περισσότερη αφθονία. Εάν αισθανθείς αγάπη, θα προσελκύσεις περισσότερη αγάπη. Έτσι, αν σου λείπει κάποια ενέργεια από τη ζωή σου, αναρωτήσου υπάρχει κάτι που δεν δίνω;»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Hatzistefanis (@mrsrodial)

5| Οι Δευτέρες είναι για τα δύσκολα

Την ώρα που οι Δευτέρες αποτελούν ,για πολλές από εμάς την χειρότερη στιγμή της εβδομάδας,η Χατζηστεφανή φροντίζει να προγραμματίζει τα βαρετά και δύσκολα tasks το πρωί της Δευτέρας. <<Όσο η μέρα και η βδομάδα προχωρούν, έχεις να πάρεις τόσες πολλές αποφάσεις που η θέλησή σου μειώνεται», λέει στο Business Insider.

6| Motivation

Όταν ρωτήθηκε σε μια παλαιότερη συνέντευξή της τί είναι αυτό που την κρατά αφοσιωμένη στο όραμα της απάντησε πως γιορτάζει ακόμα και τα πιο μικρά επιτεύγματα.<<Ποιος ξέρει πότε θα ξαναέρθει μια μεγαλύτερη επιτυχία;>> ρωτά η ίδια

7| Networking

Η τεχνολογία αναμφησβήτητα ήρθε για να αλλάξει τα πάντα και κυρίως στον επιχειρηματικό τομέα.Σταμάτα να ξοδεύεις ατελείωτες ώρες scrollaροντας στο Instagram και το Tik Tok και χρησιμοποίησε την ως ένα μέσο που θα σου προσφέρει πληροφορίες,γνώσεις και το σημαντικότερο από όλα που είναι το networking. Σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα, όταν της τέθηκε η συγκεκριμένη ερώτηση η ίδια αποκρίθηκε πως «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δικτυωθείς σήμερα και είναι εύκολο να είσαι στο σπίτι και απλά να δικτυωθείς στο διαδίκτυο, αλλά πρέπει να βγείς εκεί έξω. Πήγαινε σε συνέδρια για να συναντήσεις άτομα, να ανταλλάξεις επαγγελματικές κάρτες και, στη συνέχεια, βεβαιώσου ότι έχετε κανονίσει να πάτε για καφέ και να ανταλλάξτε ιδέες. Στόχος να ωθήσεις τον εαυτό σου out of yοur comfort zone και να ορίσεις στον εαυτό σου έναν εφικτό αριθμό συναντήσεων το μήνα. Αναγκάζω τον εαυτό μου να κάνει τρεις καφέδες το μήνα – υπάρχει πάντα ένα όφελος από αυτές τις συναντήσεις.»

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Maria Hatzistefanis (@mrsrodial)

Βρείτε εδώ το βιβλίο της

 

Είμαι εδώ να εξερευνήσουμε παρέα τον ατελείωτο κόσμο της μόδας και της ομορφιάς. Ακολούθησέ με σε αυτό το το υπέροχο ταξίδι!

RECENT

RELATED