α) επιταχύνει το μεταβολισμό μέχρι και 30%, καθώς αυξάνει τη θερμογένεση και β) δημιουργεί αίσθημα κορεσμού.
Πηγή πρωτεϊνών αποτελούν τροφές όπως: μοσχάρι, κοτόπουλο, ψάρι, θαλασσινά, αβγό, ξηροί καρποί, δημητριακά ολικής άλεσης και όσπρια. Αποφύγετε την πρωτεΐνη των γαλακτοκομικών. Αν είστε χορτοφάγοι, επιλέξτε να συνδυάσετε τα όσπρια με ρύζι, για να συμπληρώνονται τα αμινοξέα.
#tip: Η επαρκής πρόσληψη πρωτεΐνης βοηθά και στο να “ξεφουσκώσετε”.