Skip to main content
sinedefxi maria tsaggaridiou cover 1737678e

Μαρία Τσαγγαρίδου: Η αυτοπεποίθηση είναι γένους θηλυκού

Η Μαρία Τσαγγαρίδου είναι φίλη, συνεργατίδα, αρθογράφος μας και φυσικά μια υπέροχη γυναίκα, που με το μαγικό της ραβδάκι μας γεμίζει αυτοπεποίθηση.

Εμείς κλείσαμε το 2020 με μία υπέροχη φωτογράφηση, περάσαμε τέλεια, γελάσαμε, μιλήσαμε και τώρα ήρθε η ώρα να μάθετε τι είπαμε.

Σήμερα θα μάθουμε  σαν γυναίκες που είμαστε να ακολουθόυμε τις «οδηγίες» αυτοπεποίθησης της Μαρίας Τσαγγαρίδου.

 

Μαρία μου κατ’ αρχάς θέλω να σε ευχαριστήσω για την υπέροχη φωτογράφηση που κάναμε. Θέλω όμως να μας λίγα λόγια για εσένα. Ποια είναι η Μαρία χωρίς τον “τίτλο” confidence coach, από που άρχισε και πως έφτασε μέχρι εδώ;

Η χαρά είναι δική μου. Ευχαριστώ την οικογένεια του likewoman.gr που αγκάλιασε εμένα και το έργο μου αφού ως γυναίκες έχουμε υποχρέωση να στηρίζουμε η μία την άλλη. Για μένα ο επαγγελματικός μου τίτλος δεν αλλάζει την καθημερινότητα μου. Η εργασία μου είναι προέκταση της ζωής μου – κάνω αυτό που έκανα και πριν να το ξεκινήσω επαγγελματικά, να θέλω δηλαδή να υποστηρίξω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανθρώπους που το χρειάζονται. Αυτό ξεκίνησε από πολύ μικρή αφού ήμουν πάντα η φίλη που έδινε συμβουλές και άκουγε τους προβληματισμούς των άλλων στην παρέα. Όταν μου έλεγαν ότι κάποια συμβουλή ή πρόταση μου έφερνε τα αποτελέσματα που ήθελαν, τότε χαιρόμουν ιδιαίτερα. Έχοντας περάσει τις δικές μου «φάσεις» στην ζωή, αν θες, έχοντας εφαρμόσει φιλοσοφίες, ιδέες και τεχνικές που με έκαναν μια γυναίκα που καλλιεργεί καθημερινά τον εσωτερικό της κόσμο, αποφάσισα να ξεκινήσω να δίνω συμβουλές στο Youtube.Εκεί να δεις κομπλάρισμα που είχα. Το έκανα όμως γιατί ήξερα ότι αν δεν αντιμετώπιζα τους φόβους μου θα έμενα στάσιμη. Ύστερα από αυτό απέκτησα το πτυχίο μου στο Coaching …Και εδώ είμαι τώρα!

 

Κάπου διάβασα ότι έχεις περάσεις και από το μόντελινγκ. Πες μας πως από τις πασαρέλες σε κέρδισε το coaching και συγκεκριμένα το coaching Αυτοπεποίθησης;  

Ναι, έχω κάνει και μόντελινγκ, κυρίως ερασιτεχνικά. Ήταν κάτι που ήθελα από πολύ μικρή να πετύχω, κυρίως για να λάβω την επιβεβαίωση που δεν είχα J Μπορώ να πω ότι το μόντελιγκ μου άνοιξε τον δρόμο για να ανακαλύψω κάποιες κρυμμένες μου ικανότητες. Υπομονή, ανθεκτικότητα και επιμονή. Μου έδωσε αυτοπεποίθηση τις ημέρες που έπεφτα, δύναμη όταν ακυρώνονταν συμβόλαια και συμφωνίες και αγάπη αφού έβλεπα τους ανθρώπους μου να ήταν πάντα κοντά μου.

PHOTO 220 scaled

Τα σεμινάρια που διοργανώνεις περιλαμβάνουνε και άντρες;

Αρχικά ξεκίνησα με την προοπτική να υποστηρίζω γυναίκες αλλά υπήρξαν και οι θαρραλέοι άντρες που παρευρέθηκαν στα σεμινάρια μου. Τώρα υποστηρίζω ανθρώπους που θέλουν να πετύχουν τους στόχους τους χτίζοντας μια ακλόνητη και διαχρονική αυτοπεποίθηση.

Η αυτοπεποίθηση μεταξύ γυναίκας και άνδρα έχει διαφορετικό ορισμό σύμφωνα με την εμπειρία σου;

Προσωπικά για εμένα όχι. Η αυτοπεποίθηση είναι μια πεποίθηση που καλλιεργείται για να σε εκτοξεύσει να ολοκληρώσεις οποιονδήποτε σου στόχο και να εξελιχθείς. Και όλοι οι άνθρωποι προσδοκούν την εξέλιξη, σωστά;

 

Τι μήνυμα θέλεις να περνάς μέσα από αυτά τα σεμινάρια και πιο είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα για εσένα στο τέλος κάθε σεμιναρίου; 

Η αποστολή είναι η αλλαγή! Το μήνυμα είναι απλό: Αν θέλεις το ουράνιο τόξο θα πρέπει να κατεβάσεις την βροχή. Τα σεμινάρια σου δίνουν την εναρκτήρια βάση και τα εργαλεία που πιθανών να μην γνωρίζεις για να ξεκινήσεις να χτίζεις την ζωή που εσύ επιθυμείς πραγματικά. Και είναι μεγάλη η χαρά μου να το βλέπω να πραγματοποιείται.  

 

Εσύ έχεις φτάσεις ποτέ σε σημείο να ζητήσεις βοήθεια;

Και ναι και όχι. Γνωρίζω πολύ καλά και την δύναμη του να ανακαλύπτεις μόνος σου την έξοδο στο τούνελ, αφού είναι μια διαδικασία που σε ξεφλουδίζει με σκοπό να γευτείς τον σπόρο. Όμως το να ζητάς βοήθεια για εμένα προσωπικά είναι σημάδι δύναμης και όχι αδυναμίας. Όταν ζητάς βοήθεια χρειάζεται να ακούς. Είναι ένα πράγμα να ρωτάς την ερώτηση και άλλο πράγμα να ακούς την απάντηση. Πολλοί άνθρωποι κάνουν την ερώτηση αλλά δεν τους αρέσει η απάντηση που λαμβάνουν και έτσι προσποιούνται ότι δεν έχουν ακούσει απολύτως τίποτα.

 

Πες μου 3 λέξεις που σε αντιπροσωπεύουν ως γυναίκα. 

Αυθεντική – Τολμηρή – Ευγενική

PHOTO 24 scaled

Εάν σου δινόταν η ευκαιρία θα άλλαζες κάτι τώρα;

Όχι. Εξελίχθηκα στον άνθρωπο που είμαι σήμερα χάρη σε όλα μου τα ελαττώματα, ατέλειες και βιώματα (θετικά, αρνητικά). Είμαι ευγνώμων για όλα όσα ήρθαν και θα έρθουν στην ζωή μου αφού μέσα από αυτά ανακαλύπτω ακόμη περισσότερο εμένα. Δεν θα ήταν κρίμα να τα άλλαζα;

 

Ξέρεις ότι είμαι από την Ελλάδα και πηγαινοέρχομαι αρκετά συχνά πυκνά αφού το δεύτερό μου σπίτι είναι εδώ στην Κύπρο την οποία και αγαπώ πολύ. Οι Κύπριες με τις Ελληνίδες έχουν κοινά και ποια είναι αυτά;

Είμαστε ένας Μεσογειακός λαός γεμάτος έρωτα, αγάπη για την ζωή και την διασκέδαση (σε αυτό ίσως να υπερτερούν οι Έλληνες). Θα έλεγα όμως ότι η βάση μας είναι η ανθρώπινη φύση. Και είτε είσαι Έλληνας είτε Κύπριος είναι στην φύση μας να ξεπερνάμε την φύση μας, το οποίο είναι κάτι που βροντοφωνάζω. Θέλουμε όλοι την αλλαγή και την πρόοδο και είναι κάτι στο DNA μας να την επιδιώκουμε.

 

Κάποια στιγμή μου ανέφερες ότι έχεις γράψει ένα βιβλίο, θέλεις να μας μιλήσεις για αυτό; 

Ναι. Κατακρίβειαν είναι ένα εγχειρίδιο που συμπεριλαμβάνει συμβουλές και tips για ανθρώπους που θέλουν να ξεκινήσουν με μικρά-μικρά βήματα να χτίζουν την αυτοπεποίθηση του. Το συγκεκριμένο είναι βασισμένο στην δική μου πορεία όπου μέσα από τις δικές μου ανασφάλειες και βιώματα, έχω ξεκλειδώσει το απεριόριστο των δυνατοτητων μου. Και αυτό είναι κάτι που θέλω να πετύχει ο κάθε άνθρωπος, γιατί όλοι το αξίζουμε.

 

Θέλω λίγο την γνώμη για όλο αυτό που μας συμβαίνει τον τελευταίο χρόνο, με τον εγκλεισμό και την μεγάλη αλλαγή στην ζωή μας. Τι μας συμβουλεύεις ως καθημερινή αντιμετώπιση; 

Σίγουρα βιώνουμε κάτι διαφορετικό και πρωτόγνωρο. Πάντοτε μια αλλαγή φέρνει ποικιλία συναισθημάτων, μέσα αυτό και του φόβου αφού συνήθως το τι θα επέλθει είναι άγνωστο. Μου αρέσει όμως να λέω ότι τίποτα στην ζωή δεν είναι προβλεπόμενο, τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μια στιγμή στην άλλη. Το μυστικό που έμαθα από ανθρώπους που έχουν φέρει μεγάλα αποτελέσματα στην ζωή τους (και που βοηθάει και εμένα καθημερινά), είναι το πως ερμηνεύω το κάθε γεγονός / κατάσταση στην ζωή μας. Είναι η κατάλληλη στιγμή για όλους να αναθεωρήσουμε, να ξεκαθαρίσουμε τι πραγματικά θέλουμε και το κυριότερο να ξεκινήσουμε να ενεργούμε προς αυτά.

  

Έχεις γυναίκες που έρχονται σε εσένα τους τελευταίους μήνες λόγω την σημερινής δύσκολης κατάστασης; 

Τον τελευταίο χρόνο ο αριθμός των γυναικών που ήρθαν σε εμένα για βοήθεια είναι πολύ μεγαλύτερος από άλλες χρονιές. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα γιατί παρουσιάστηκε η ανάγκη για αλλαγή (σε μια περίοδο αλλαγής) και αυτό είναι κάτι υπέροχο και ενθαρρυντικό. Έχω δει δεκάδες γυναίκες να υπερβαίνουν τα όρια τους και να πετυχαίνουν πράγματα που ήθελαν να ολοκληρώσουν μια ζωή. 

PHOTO 280 scaled

Ποιο είναι το επόμενο σου βήμα;

Μόλις έχω ανακοινώσει το Νέο Ανανεωμένο Ατομικό Coaching Πρόγραμμα «LIFEMAKEOVER”, 13 εβδομάδων, μέσα από το οποίο υποστηρίζω ανθρώπους να πετύχουν τους στόχους τους, χτίζοντας μια ακλόνητη και διαχρονική αυτοπεποίθηση. Το πρόγραμμα τρέχει για 3η χρονιά και τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά, αφού όταν υπάρχει θέληση για όλα υπάρχει λύση.

 

Μία ευχή σου για το 2021; 

Να τολμάμε να ζούμε την ζωή που πάντα ονειρευόμασταν. Μόνο αυτοί που τολμάνε μπορούν να πετάξουν!

Εάν θέλεις να μαθαίνεις περισσότερα και να έρθεις στην παρέα της Μαρίας Τσαγγαρίδου ακολούθησέ την στα social Facebook Instagram Confidence Lounge

Η φωτογράφηση έγινε στην Κύπρο για το likewoman.gr από τον Datov Demis

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED