Skip to main content
Likewomangr makigiaz analoga me to sxima mation 465a906e

Μάθε να προσαρμόσεις το μακιγιάζ των ματιών σου ανάλογα με το σχήμα τους

Η ποικιλία είναι το αλατοπίπερο της ζωής και γι’ αυτό αγαπάμε τα όμορφα μάτια σε κάθε σχήμα και μέγεθος – αμυγδαλωτά, κουκουλωτά, στρογγυλά, ανοδικά, καθοδικά, κοντινά απομακρυσμένα – όλα είναι ιδιαίτερα με τον δικό τους ξεχωριστό τροπο.

Η κατανόηση του σχήματος των ματιών σου είναι το πρώτο βήμα, είτε θέλεις να κάνεις ένα καθημερινό μακιγιάζ ματιών είτε ένα ολοκληρωμένο smokey eye.

Καλύτερο μακιγιάζ για αμυγδαλωτά μάτια

Likewomangr makigiaz tips

Τι είναι τα αμυγδαλωτά μάτια

Τα αμυγδαλωτά μάτια έχουν οβάλ σχήμα με ελαφρώς ανεβασμένες εξωτερικές γωνίες (όπως ένα αμύγδαλο, εξ ου και το όνομα).

Πώς να τα τονίσεις

Βήμα 1: Πέρασε μια ανοιχτόχρωμη σκιά από τη γραμμή των βλεφαρίδων μέχρι το κόκκαλο των φρυδιών.

Βήμα 2: Για να προσθέσεις διάσταση, εφάρμοσε μια μεσαία σκιά κατά μήκος της πάνω γραμμής των βλεφαρίδων.
Ενίσχυσε διακριτικά το χρώμα στις εξωτερικές γωνίες για να προσδώσεις περισσότερη ένταση στο βλέμμα.

Βήμα 3: Τόνισε τα μάτια σου ακόμη περισσότερο προσθέτοντας αιλαινερ. Αυτό θα δώσει επιπλέον διάσταση και σχήμα και θα βοηθήσει να επιμηκύνεις τα μάτια για ένα πιο γατίσιο βλέμμα. Όμως πρόσεξε μην κάνεις την γραμμή πολύ παχιά γιατι θα καταφέρεις το αντίθετο αποτέλεσμα.

Καλύτερο μακιγιάζ για κουκουλωτά μάτια

Likewomangr makigiaz tips 1

Τι είναι τα κουκουλωτά μάτια

Σου έχει τύχει ποτέ να τοποθετείς σκιά στο βλέφαρο και μόλις ανοίξεις τα μάτια σου να μην την βλέπεις πια; Εάν ναι, τότε μάλλον έχεις κουκουλωτά μάτια. Έχεις δηλαδή μια επιπλέον πτυχή δέρματος που καλύπτει το κινητό σου βλέφαρο.

Πώς να τα τονίσεις

Βήμα 1: Τοποθέτησε βάση ματιών και στην συνέχεια πούδρα στο κινητό σου βλέφαρο για να διατηρηθεί το μακιγιάζ στη θέση του, καθώς τα κουκουλωτά μάτια μουτζουρώνονται πιο εύκολα.

Βήμα 2: Κράτα τα μάτια σου ανοιχτά οσο τα βάφεις και πρόσθεσε την σκιά ελαφρώς πάνω από την κόγχη του ματιού, ετσι ώστε να μην χάνεται το χρώμα.
Βεβαιώσου ότι εφαρμόζεις σκιά στην γραμμή των κάτω και των πάνω βλεφαρίδων ώστε να υπαρχει ισορροπία.

Βήμα 3: Το eyeliner είναι το κλειδί για κουκουλωτά μάτια καθώς με τον περιορισμένο χώρο του βλεφάρου πρέπει να αξιοποιήσεις στο έπακρο τη γραμμή των βλεφαρίδων και να δημιουργήσεις σχήμα και να δώσεις ένταση στο βλέμμα. Με αυτόν τον τροπο οι βλεφαρίδες θα φαίνονται αυτόματα πιο πυκνές. Τέλος, επέλεξε αδιάβροχη μάσκαρα για να αποφύγεις το μουτζούρωμα.

Καλύτερο μακιγιάζ για στρογγυλά μάτια

Likewomangr makigiaz tips 2

Τι είναι τα στρογγυλά μάτια

Τα στρογγυλά μάτια είναι ίσα σε πλάτος και ύψος, οπότε εχεις πολύ χώρο για να δημιουργήσεις όμορφα eye looks χωρίς να φαίνονται υπερβολικά (εισαι τυχερή).

Πώς να τα τονίσεις

Όταν θες να τονίσεις τα στρογγυλά μάτια, η διατήρηση μιας ουδέτερης χρωματικής παλέτας είναι μια πολύ καλή ιδέα για να αναδείξεις την ομορφιά και το σχήμα τους.

Βήμα 1: Πέρασε σε ολόκληρο το βλέφαρο μια nude σκιά.
Αυτό θα εξουδετερώσει τυχόν φλεβίτσες ή κοκκινίλες.

Βήμα 2: Κράτα το χρώμα στο κινητό βλέφαρο πιο ανοιχτό και εφάρμοσε μια πιο σκούρα απόχρωση στην κόγχη. Η εξωτερική σκίαση θα πρέπει να μοιάζει σχεδόν με ένα πλάγιο V, με το σημείο αυτό να είναι ελαφρώς γερμένο προς τον κρόταφο.
Όταν τοποθετείς μάσκαρα επικεντρώσου κυρίως στις πάνω βλεφαρίδες.

Βήμα 3: Σύρε απαλά ένα μολύβι σε μπεζ χρωμα πάνω στη υγρή γραμμή – πρόκειται για το τμήμα του κάτω βλεφάρου που βρίσκεται μεταξύ των βλεφαρίδων και του ματιού. Αυτό υπερτονίζει το λευκό των ματιών σου και τα κάνει να φαίνονται πιο φωτεινά και μεγάλα.

Καλύτερο μακιγιάζ για ανοδικά μάτια

Likewomangr makigiaz tips 3

Τι είναι τα ανοδικά μάτια

Τα ανοδικά μάτια διαφέρουν ελαφρώς από τα κλασικά αμυγδαλωτά επειδή οι εξωτερικές γωνίες των ματιών δείχνουν προς τα πάνω και η κάτω γραμμή των βλεφαρίδων φαίνεται μακρύτερη από την πάνω. Αυτό το σχήμα είναι όμορφο, καθώς έχεις από τη φύση σου το σχήμα ματιών γάτας.

Πώς να τα τονίσεις

Βήμα 1: Μπορεις εύκολα να δημιουργήσεις ένα έντονο smokey eye look περνώντας μια σκούρα σκιά στο κάτω βλέφαρο και σβήνοντας την. Η προσθήκη μιας απαλής μεταβατικής σκιάς στην κάτω γραμμή των βλεφαρίδων σου από την εξωτερική γωνία στην εσωτερική είναι πολύ κολακευτική, καθώς εξισορροπεί το σχήμα.

Βήμα 2: Τόνισε ακόμη περισσότερο το ανασηκωμένο σχήμα, επεκτείνοντας τη σκιά και το μολύβι στην εξωτερική γωνία των ματιών σου.

Βήμα 3: Μια έντονη γραμμή eyeliner κολακεύει ιδιαίτερα τα ανοδικά μάτια και είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα μακιγιάζ. Τα καλοσχηματισμένα φρύδια είναι τέλος πολύ σημαντικά για την ανάδειξη του σχήματος των ματιών σου.

Καλύτερο μακιγιάζ για καθοδικά μάτια

Likewomangr makigiaz tips 4

Τι είναι τα καθοδικά

Στα καθοδικά μάτια η εξωτερική γωνία έχει μια κλιση προς τα κάτω, χαμηλότερα από την εσωτερική γωνία του ματιού. Ο κύριος στόχος του μακιγιάζ σου είναι να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση ενός πιο ανοδικού ματιού.

Πώς να τα τονίσεις

Παρέλειψε την σκιά στο κάτω μέρος του ματιού και επικεντρώσου στο κινητό βλέφαρο και την εξωτερική γωνία.

Βήμα 1: Απλωσε μια φυσική ιριδίζουσα ανοιχτόχρωμη σκιά σε όλη την επιφάνεια του βλέφαρου και κάτω από τα φρύδια .

Βήμα 2: Άπλωσε μια μεσαία ματ σκιά χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαλακό πινέλο με κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά κατά μήκος της κόγχης σβήνοντας πάντα προς τα πάνω.

Βήμα 3: Εφάρμοσε μια λεπτή γραμμή eyeliner και τράβηξε την προς τα έξω, μην το φοβηθείς! Πρόσεξε να μην σου βγει πολύ καμπυλωτή γιατι το αποτέλεσμα δεν θα δείχνει φυσικό, αντ’αυτού προτίμησε μια πιο γραμμική γραμμή. Ξεκινα την τοποθέτηση εκει που τελειώνει η κόρη του ματιού σου και όχι από την εσωτερική γωνία, λίγο πριν το τέλος των βλεφαρίδων σου άρχισε να επεκτείνεις την γραμμή προς τα πάνω σε γωνία 45 μοιρών.

BONUS: Η χρήση ενός ψαλιδιού βλεφαρίδων σε καθοδικά μάτια θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στο σχήμα, καθώς θα κρατήσει τις βλεφαρίδες καμπυλωτές και όρθιες. Μην παραλείψεις μπόλικη μάσκαρα, χτενίζοντας τις βλεφαρίδες προς τα έξω αντί προς τα πάνω.

Όλα αυτά συμβάλλουν στην ανύψωση του βλέμματος.

Καλύτερο μακιγιάζ για κοντινά μάτια

Likewomangr makigiaz tips 5

Τι είναι τα κοντινά μάτια

Κοντινά μάτια είναι αυτά που βρίσκονται κοντά το ένα στο άλλο. Εάν έχεις περιορισμένο χώρο μεταξυ των ματιών τότε ανήκεις σε αυτήν την κατηγορία.

Πώς να τα τονίσεις

Βήμα 1: Για να δώσεις την ψευδαίσθηση ότι τα μάτια σου έχουν μεγαλύτερη διάσταση μεταξυ τους εστίασε τη σκιά σου στις εξωτερικές γωνίες τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του ματιού.

Βήμα 2: Για να δημιουργήσεις την ψευδαίσθηση περισσότερου χώρου, θα πρότεινα να τοποθετήσεις μια σκιά με λάμψη ή ακόμη και highlighter στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σου. Οι λαμπερές σκιές προσθέτουν φως και αναδεικνύουν τις περιοχές του ματιού. Απέφυγε λοιπόν τις σκούρες σκιές στην εσωτερική γωνία του ματιού γιατι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να κάνεις τα μάτια σου να φαίνονται πιο κλειστά.

Βήμα 3: Όταν εφαρμόζεις eyeliner, το σημείο εκκίνησης πρέπει να βρίσκεται στο κέντρο του ματιού και μπορεις να το τραβήξεις προς τα έξω στις γωνίες.

Καλύτερο μακιγιάζ για απομακρυσμένα μάτια

Likewomangr makigiaz tips 6

Τι είναι τα απομακρυσμένα μάτια
Απομακρυσμένα μάτια είναι αυτά που έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους.

Πώς να τα τονίσεις

Βήμα 1: Βάψε ολόκληρη τη γραμμή των βλεφαρίδων με ένα μαύρο ή καφέ μολύβι ματιών, με αυτόν τον τροπο δημιουργείται η ψευδαίσθηση ότι τα μάτια βρίσκονται πιο κοντά μεταξύ τους.

Βήμα 2: Τοποθέτησε πιο σκουρόχρωμη σκιά κοντά στην εσωτερική γωνία των ματιών για να κλείσεις αυτόν τον χώρο, ενώ προτίμησε έναν-δυο τόνους πιο ανοιχτόχρωμη για την εξωτερική γωνία.

Βήμα 3: Φώτισε με λίγο highlighter κάτω από το τόξο του φρυδιού, και εάν θες να βάλεις eyeliner ξεκινα την τοποθέτηση πιο μπροστά απο την εσωτερική γωνία του ματιού δίνοντας το εφέ του γατίσιου βλέμματος.

Υπάρχουν διάφορα σχήματα ματιών και μπορεί να έχεις ένα από αυτά ή συνδυασμό δύο τύπων (για παράδειγμα, μπορεί τα μάτια σου να είναι κουκουλωτα και καθοδικά παράλληλα).

Είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσουμε ότι ανεξάρτητα από το σχήμα ή το χρώμα των ματιών μας, όλα είναι μοναδικά και όμορφα. Ο πειραματισμός με διάφορα κόλπα και τεχνικές μακιγιάζ θελουμε να είναι διασκεδαστικός, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να συμβάλει στην προσπάθεια σου να αναδείξεις την ήδη υπάρχουσα ομορφιά των χαρακτηριστικών σου!

Τα μάτια σου είναι ο καμβάς και οι σκιές τα χρώματα, οποτε μην φοβηθείς να πειραματιστείς με διαφορετικές υφές και χρωματισμούς, από πιο γήινους τόνους μεχρι πιο έντονους, από ματ σκιές μεχρι μεταλλικές και glitter. Τα χρωματιστά eyeliner είναι επισης μια καλή επιλογή εάν θες να παίξεις με τα looks σου.

Δες περισσότερα μακιγιάζ εδώ.

Μαργαρίτα Κώνστα

Σπουδάζω θεατρολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μου αρέσει να ασχολούμαι με πολλα πράγματα και να νιώθω παραγωγική. Θεωρώ ότι κάθε εμπειρία στην ζωή μας έχει κατι να μας δώσει αρκεί να έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας για να το δούμε. Αυτός είναι και ο λόγος που θέλησα να γράψω. Αγαπώ την τέχνη σε ολες της τις μορφές και προεκτάσεις. Ειμαι τελειομανής και φλύαρη, λατρεύω τα ταξίδια και έχω αδυναμία στα 70s.

RECENT

RELATED