Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F11%2Fmepiodikaiomamoudineis

Με ποιο Δικαίωμα μου Δίνεις;

Αν βοηθήσεις έναν άνθρωπο που δεν νιώθει ότι του αξίζει να βοηθηθεί, θα απαντήσει με συμπεριφορές που ξαφνιάζουν τον λογικό παρατηρητή. Αυτές οι απόκοτες συμπεριφορές, είναι εκδηλώσεις θυμού ή υπέρογκες απαιτήσεις ή αγνωμοσύνη. Το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι ότι συντελούν ως δυνάμεις που ραπίζουν τη σχέση.

Αυτό συμβαίνει γιατί ο αποδέκτης της βοήθειας έχει έναν εσωτερικό, ας πούμε, θερμοστάτη που ρυθμίζει τη σχέση έτσι ώστε να τροφοδοτείται με την παροχή βοήθειας που είναι προσαρμοσμένος να λαμβάνει σύμφωνα με τις κατασκευαστικές του προδιαγραφές, δηλαδή σύμφωνα με την ποιότητα του είναι του. Αν πάρει παραπάνω πράγματα από αυτά που πιστεύει ενδόμυχα ότι αξίζει, η θερμοκρασία ανεβαίνει απειλητικά, η ασφάλεια προστασίας πέφτει, και κρυώνει τη σχέση. Το παραπάνω που θα δώσεις σε έναν άνθρωπο που αισθάνεται θεμελιωδώς ανάξιος, δεν μπορεί να το αφομοιώσει. Γίνεται δηλητήριο, και με κινήσεις λοστού διαρρηγνύει τα ιμάτια της σχέσης.
Η εκτίμηση που μπορεί να σου είχε χάνεται κι αυτή, και ιδού το σκεπτικό : από τη στιγμή που αλείφεις με λάδι ρόδου μια σάπια σάρκα, πόσο καλός μπορείς να είσαι κι εσύ; Γιατί να σε υπολήπτεται από τη στιγμή που ξεγελάστηκες και του προσφέρθηκες; Σε αυτόν βρήκες να επενδύσεις;

Μια άλλη αιτία που ”σπάει” η σχέση, είναι κι η ναρκισσιστική ντροπή. Το άτομο που ζητάει επίμονα, παραδόξως δεν αντέχει να πάρει αυτά που ζητάει, γιατί αν το κάνει αυτό αμέσως πρέπει να αναγνωρίσει στον άλλον τον τίτλο του σωτήρα χέρι χέρι με τον δικό του τίτλο υποτέλειας. Δεν είναι ότι καλύτερο αυτό. Με ποιο δικαίωμα παίρνεις θέση χορηγού και διασώστη με ”πλεονάσματα” όταν αυτός πάντα κρέμεται στην αγχόνη των ελλειμμάτων.

Τέλος, η διάρρηξη της σχέσης προκύπτει μόνο όταν ”δώσεις”, ενώ όταν τα πράγματα είναι στο status του αιτήματος, όλα είναι καλά. Ο άνθρωπος που δεν πιστεύει καθόλου στον εαυτό του πιθανόν να είναι στερημένος συναισθηματικά κι έτσι είναι πολύ εξοικειωμένος στην αδιάκοπη γκρίνια. Δεν είναι εξοικειωμένος στο να ”χορταίνει”, κι εκεί αντιστέκεται μόνιμα.

Ακολουθείστε με στα social media:

facebook twitter instagram happy fellows

angelikawingyspring@outlook.com

τηλέφωνο επικοινωνίας: 6906896684

RECENT

RELATED