Μειώστε την κατάθλιψη, το άγχος και το στρες με την καθημερινή άσκηση!

Κάνοντας την καθημερινή σας άσκηση μπορείτε να αποκομίσετε πολλά οφέλη για την υγεία, τόσο σωματικά οσο και ψυχικά.

Σήμερα θα μιλήσουμε για την βελτίωση που παρουσιάζουν στην διάθεση τους αυτοί που ασκούνται.

Εχει αποδειχθεί ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή και να μειώσει τα συναισθήματα κατάθλιψης, άγχους και στρες. Η άσκηση μπορεί να αυξήσει την παραγωγή ενδορφινών, που ειναι υπεύθυνες για την δημιουργία θετικών συναισθήματων και να μειώσει την αντίληψη του πόνου. Επισης αύξανει την ευαισθησία του εγκεφάλου προς τις ορμόνες σεροτονίνης και νορεπινεφρίνης, η οποίες μπορούν να μειώσουν τα συναισθήματά της κατάθλιψης. Δεν έχει σημασία πόσο έντονη ειναι η άσκηση σας για να φτιάξετε την διάθεση σας.

Σε μια μελέτη σε 24 γυναίκες που είχαν διαγνωστεί με κατάθλιψη έδειξε ότι η άσκηση σε οποιασδήποτε ένταση μειώσε σημαντικά τα συναισθήματά της κατάθλιψης.

Πριν ξεκινήσετε και εσείς ενα πρόγραμμα εκγύμνασης συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εάν εχετε πολύ καιρό να ασκηθείτε, εάν είστε πάνω απο 50 ετών ή έχετε κάποια πάθηση (διαβήτη, καρδιά.

Αρκεί λοιπόν να ξεκινήσετε σήμερα ένα πρόγραμμα εκγύμνασης και να το συνεχίσετε για να νιώσετε και εσεις τις ευεργετικές επιδράσεις της άσκησης!

14563410 103956173407600 3713580913571307698 n 

ΧρήστοςΦράγκος

Certified Personal Trainer

American college of sport medicine

Πληροφορίες στην επίσημη σελίδα του στο facebook

 12834574 972677686113108 1299775450 n

 

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue