Skip to main content
likewomangr MET GALA 2023 13cd304d

Met Gala: 5 περίεργοι κανόνες που πρέπει να τηρούν οι καλεσμένοι στο πιο διάσημο θέαμα μόδας

Η μεγαλύτερη βραδιά της μόδας έφτασε και το Met Gala πραγματοποιήθηκε εχθές 1η Μαΐου με θέμα Karl Lagerfeld: A Line of Beauty.

Και ενώ υπέρλαμπρες και δημιουργικές οι φετινές εμφανίσεις των celebrities, πρέπει να σημειώσουμε πως αυτή η high-profile εκδήλωση δεν είναι και ένα τόσο ξέφρενο πάρτι όσο φαίνεται.

Στην πραγματικότητα η Anna Wintour, διοργανώτρια του event, έχει δημιουργήσει κάποιους κανόνες τους οποίους αν παραβούν οι celebrities, μπορεί ακόμη και να μην καλέστουν στο event ξανά.

Παρακάτω δείτε τους κανόνες της εκδήλωσης:

No selfies

Αν και ακούγεται απίστευτο, οι celebrities απαγορεύεται να βγάλουν φωτογραφία τον εαυτό τους. Το 2015, ανακοινώθηκε ότι η χρήση των Social media θα απαγορευόταν στο Met Gala με σκοπό να σταματήσει τους καλεσμένους να περνούν την περισσότερη ώρα στο κινητό. Παρόλα αυτά, ο κανόνας No selfies έχει παραβιαστεί πολλές φορές με την πιο γνωστή από εκείνες να είναι το 2017 από την Kylie Jenner.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη stormi (fanpage) (@stormisclip)

No smoking

Το 2003, η απαγόρευση του καπνίσματος είχε επέλθει στην Νέα Υόρκη και το Met Gala φρόντιζε να τηρηθεί και στον χώρο του. Ωστόσο, το 2017, διάφοροι διάσημοι όπως η Bella Hadid και η Dakota Johnson, «πιάστηκαν» να καπνίζουν στον χώρο του Gala προκαλώντας πολλές αντιδράσεις και δυσαρέσκειες.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fabiola Mele 🌹 (@fabiolamele)

Seating Arrangements

Το Met Gala της Anna Wintour είναι αυστηρά και σχολαστικά σχεδιασμένο και η ίδια ξέρει ακριβώς πού θέλει να κάθεται κάθε καλεσμένος. Τα πλάνα για την αυστηρή διάταξη των καθισμάτων ξεκινούν από τον Δεκέμβριο και είναι σχεδιασμένα για τους συγκεκριμένους celebrities που θα καλεστούν στο event. Η συντάκτρια της Vogue θέλει να διασφαλίζει ότι οι διασημότητες μπορούν να γνωρίσουν νέα άτομα στην εκδήλωσή της και έτσι οι σύζυγοι συνήθως κάθονται χωριστά ο ένας από τον άλλον, ενώ, άτομα που κάθονταν δίπλα την περσινή χρονιά δεν επιτρέπεται να γίνει το ίδιο και την επόμενη.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PartySlate.com (@partyslate)

No under 18s

Το 2018, το Met Gala εφάρμοσε έναν καινούργιο κανόνα που απαγόρευε την είσοδο στους κάτω των 18 ετών. Ο εκπρόσωπος του Gala εξήγησε την απόφαση αυτή λέγοντας ότι δεν είναι κατάλληλη εκδήλωση για άτομα κάτω των 18.

Food bans

Αφού περπατήσουν το κόκκινο χαλί του Met Gala, οι καλεσμένοι απολαμβάνουν το επίσημο δείπνο. Ωστόσο, οι σταρ δεν μπορούν απλά να παραγγείλουν οτιδήποτε θέλουν. Σύμφωνα με την New York Post, ορισμένα τρόφιμα μένουν εκτός μενού μετά από αίτημα της ίδια της Wintour ειδικά τρόφιμα που αφήνουν τρίμματα, έτσι ώστε οι καλεσμένοι να μην λερώνουν τα εκθαμβωτικά ρούχα τους. Απαγορεύεται επίσης η κακή αναπνοή οπότε φαγητά με κρεμμύδι ή σκόρδο απαγορευονται αυστηρά.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vogue (@voguemagazine)

Είμαι φοιτήτρια Αγγλικής Φιλολογίας. Έχοντας κάνει πολλές δραστηριότητες στη ζωή μου τα ενδιαφέροντα μου ποικίλλουν. Έχω μεγάλη αγάπη για το χορό και τη μουσική, έχοντας ασχοληθεί για πολλά χρόνια, αλλά και για την μόδα, τις ξένες γλώσσες και τα ταξίδια. Για όλα αυτά τα θέματα θα φροντίσω να σας ενημερώνω και να σας δίνω συμβουλές σε κάθε μου άρθρο!

RECENT

RELATED