Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F03%2Fimages easyblog images 927 fa4ef59c4480a8d32eae5fc31771f1b0 XL

“Μια αστραπή η ζωή μας… μα προλαβαίνουμε”

author likewoman

20 Μαρ 2018

Παρατηρώ τους ανθρώπους γύρω μου. Νέοι με γερασμένα πρόσωπα. Αγέλαστα. Οι έννοιες της καθημερινότητας το άγχος πώς θα βγάλουμε περισσότερα λεφτά, πώς θα αλλάξουμε τη ζωή μας που ποτέ δε μας αρέσει. Ποτέ τίποτα δεν είναι αρκετό σε έναν κόσμο που τρέχει, τρέχει σε μια ζωή που τη ζεις πια μπροστά από έναν υπολογιστή. Και ναι, βγάλε μια selfie για να δείξεις στους άλλους ότι είσαι ευτυχισμένος και πόσταρε την στο facebook και στο instagram. Ναι, αλλά μέσα σου; Επικρατεί το χάος. Έχεις άγχος, δε χαίρεσαι τις στιγμές και απλά τρέχεις σε έναν κόσμο που τρέχει και δεν προλαβαίνεις ποτέ να χαρείς…

Και ξαφνικά έρχεται μια ώρα που χτυπάει το τηλέφωνο. Και τα νέα δεν είναι καλά. Ο σύντροφός σου, ο αδερφός σου, ο κολλητός σου, το παιδί σου… Δεν είναι πια στη ζωή. Ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα όπως αυτό στην Αθηνών Λαμίας, που κόστισε τη ζωή σε 4 νέους ανθρώπους, μια ανακοπή καρδιάς, όπως το παιδί μιας φίλης μου που “έφυγε” στα 20 της χρόνια και τόσα άλλα περιστατικά που συμβαίνουν κάθε μέρα δίπλα μας… Εσύ τρέχεις να φροντίσεις για το μέλλον, αλλά έλα που η ζωή έχει άλλα πλάνα… Και έρχεται εκείνη η στιγμή που όλα παγώνουν και πατάς ένα pause. Και σκέφτεσαι τελικά τι αξίζει και τι όχι σε αυτή τη μάταιη υλική πραγματικότητα που ζούμε;

Τι έχει τελικά σημασία σε έναν κόσμο που δεν έχει σημασία… Τα λεφτά; Τα περισσότερα λεφτά; Τα ακόμα περισσότερα λεφτά; …Και μετά ξυπνάς ένα πρωί και τα νιάτα σου έχουν φύγει και απορείς πώς; Μα αφού ήσουν εκεί, παρατηρητής αυτής της τρελής κούρσας μιας ζωής που δεν έζησες γιατί μόνο δούλευες και είχες άγχος για το μέλλον. Και το μέλλον ήρθε, και συνειδητοποιείς πως μέσα σε όλα αυτά ξέχασες να ζήσεις. Γιατί στεναχωριόσουν με τα ασήμαντα και δε χαιρόσουν τις στιγμές.

Υπάρχει άραγε τρόπος να βγεις από αυτό το matrix της εικονικής πραγματικότητας και να ζήσεις αληθινά; Να γίνεις άνθρωπος. Να νοιάζεσαι για το συνάνθρωπο. Να βρεις την ουσία στα απλά καθημερινά πράγματα. Να πατήσεις παύση. Να παρατηρήσεις την καθημερινότητά σου. Να χαρείς τις στιγμές με τα παιδιά σου. Να δώσεις ένα φιλί στο σύντροφό σου. Να φτιάξεις ένα ωραίο δείπνο. Να είσαι ευγνώμων για τη ζωή που σου χαρίστηκε. Να πας ένα ταξίδι. Να έρθεις σε επαφή με τη φύση. Να μάθεις να ακούς. Να αφήσεις για μια στιγμή το άγχος και τους φόβους πίσω και να ζήσεις ελεύθερα και ανέμελα όπως όταν ήσουν παιδί. Να γελάσεις με την καρδιά σου, να πεις σ΄αγαπώ σε αυτούς που αγαπάς και να τους χαμογελάσεις. Σταμάτα να ζηλεύεις τις ζωές των άλλων. Πάντα οι άλλοι έχουν περισσότερα λεφτά, καλύτερο αυτοκίνητο, μεγαλύτερο σπίτι. Δεν ξέρεις όμως τι δεν έχουν. Η ζωή είναι φειδωλή. Δε σου χαρίζει ποτέ τα πάντα. Γι αυτό κοίτα εσύ τι έχεις και πες ευχαριστώ.

Να είσαι προετοιμασμένος κάθε στιγμή πως αυτή η στιγμή μπορεί να είναι η τελευταία σου πάνω στη Γη. Να μην έχεις άλλη ευκαιρία να μάθεις το μάθημά σου και να γίνεις καλύτερος άνθρωπος. Είσαι έτοιμος; Έχεις καθαρή ψυχή;

Κάνε μια παύση φίλε. Μια αστραπή είναι η ζωή μας. Μα προλαβαίνουμε…

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΤΕ ΝΕΟΙ

1. Πετάξτε τους ασήμαντους αριθμούς. Αυτό συμπεριλαμβάνει την ηλικία, το βάρος και το ύψος. Αφήστε τους γιατρούς να νοιάζονται γι’αυτά.

2. Κρατήστε μόνον τους ευχάριστους φίλους… Οι γκρινιάρηδες σας ρίχνουν.

3. Να μαθαίνετε συνεχώς! Μάθετε περισσότερα για τους υπολογιστές, τις τέχνες, την κηπουρική, ο,τιδήποτε, ακόμη και για το ραδιόφωνο. Να μην αφήνετε ποτέ τον εγκέφαλο ανενεργό. «Ένα ανενεργό μυαλό είναι το εργαστήρι του Διαβόλου». Και το επίθετο του διαβόλου είναι Αλτζχάιμερ.

4. Απολαύστε τα απλά πράγματα.

5. Γελάτε συχνά, διαρκώς και δυνατά. Γελάστε μέχρι να σας κοπεί η ανάσα.

6. Τα δάκρυα τυχαίνουν… Υπομείνετε, πενθήστε, και προχωρήστε παραπέρα. Το μόνο άτομο, που μένει μαζί μας για ολόκληρη τη ζωή μας είναι ο εαυτός μας. Να είστε ΖΩΝΤΑΝΤΟΙ ενόσω είστε εν ζωή.

7. Περιβάλλετε τον εαυτό σας με ό,τι αγαπάτε, είτε είναι η οικογένεια, τα κατοικίδια, η μουσική, τα φυτά, τα ενδιαφέροντά σας, ο,τιδήποτε. Το σπίτι σας είναι το καταφύγιό σας.

8. Να τιμάτε την υγεία σας: Εάν είναι καλή, διατηρήστε την. Εάν είναι ασταθής, βελτιώστε την. Εάν είναι πέραν της βελτιώσεως, ζητήστε βοήθεια.

9. Μην κάνετε βόλτες στην ενοχή. Κάντε μια βόλτα στα μαγαζιά, ακόμη και στον διπλανό νομό ή σε μια ξένη χώρα αλλά ΜΗΝ πηγαίνετε εκεί που βρίσκεται η ενοχή.

10. Πείτε στους ανθρώπους που αγαπάτε ότι τους αγαπάτε, σε κάθε ευκαιρία.

via menoumemirates.com

RELATED