Skip to main content
likewomangr Heywood Hill Bookshop vivlia londino 535bc621

Μια επίσκεψη στο Heywood Hill Bookshop αποτελεί λογοτεχνικό προσκύνημα για τους λάτρεις του βιβλίου

Ποιος δεν θυμάται τη ρομαντική κωμωδία «Youve Got Mail» με τη Meg Ryan και τον Tom Hanks, όπου το The Shop Around the Corner προσπαθούσε να ανταγωνιστεί  τη  μεγαλοαλυσίδα βιβλίων  Fox Books.

Κάπως έτσι μοιάζει και το Heywood Hill Bookshop, ένα μικρό βιβλιοπωλείο που ανήκει στον Δούκα του Devonshire και βρίσκεται σε ένα  γεωργιανό αρχοντικό στο Mayfair του Λονδίνου.  Με μόνη διαφορά ότι αν και έχει να ανταγωνιστεί υπέροχες αλυσίδες βιβλιοπωλείων, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο δεδομένου ότι αποτελεί το πιο μαγευτικό βιβλιοπωλείο, ένα πολιτιστικό  ορόσημο και  αληθινό καταφύγιο των βιβλιόφιλων.

Ότι  είναι το Shakespeare and Company στο Παρίσι, είναι και το Heywood Hill του Mayfair, το οποίο ξεκίνησε το ταξίδι της ίδρυσής  του στις 3 Αυγούστου 1936 και έκτοτε λειτουργεί σταθερά στο νούμερο 10 της Curzon Street.

Η ιστορία του Heywood Hill Bookshop είναι τόσο συναρπαστική όσο και οι ιστορίες που πλαισιώνουν τα ράφια του.

cf12fcea 4cdd 4358 8846 cad930651cf9 e1704810909802

Ιδρύθηκε από τον George Heywood Hill, το κατάστημα απέκτησε γρήγορα φήμη για τη δέσμευσή του στην ποιοτική λογοτεχνία και τις εξατομικευμένες προτάσεις. Με τα χρόνια, το Heywood Hill προσέλκυσε αξιόλογους συγγραφείς και βιβλιόφιλους, καθιστώντας το κέντρο για λογοτεχνικές συζητήσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές. Η λογοτεχνική κληρονομιά του  επεκτείνεται ακόμη και στον John le Carré, ο οποίος απαθανάτισε το Heywood Hill σε μια σκηνή από το «Tinker Tailor Soldier Spy».

Στο Heywood Hill μην περιμένεις να βρεις  τίτλους βιβλίων όπως «Οι  50 αποχρώσεις του γκρι», αντίθετα  ειδικεύεται στην πώληση νέων και παλαιών βιβλίων, που συμπληρώνονται από τη δημιουργία καταλόγων με διάφορα θέματα. Οι αφοσιωμένοι φίλοι του Heywood Hill γνωρίζουν την αντισυμβατική ιστορία και τη φιλοσοφία του καταστήματος.  Η κύρια εστίασή  του περιλαμβάνει τη λογοτεχνία, την ιστορία, την αρχιτεκτονική, τη βιογραφία και τα ταξίδια, αλλά και ένα ειδικό παιδικό τμήμα. Εξάλλου το βιβλιοπωλείο δεν είναι μόνο προμηθευτής των καλύτερων βιβλίων, παλαιών και νέων, αλλά και επιμελητής άλλων εξαιρετικών αντικειμένων και αξιοπερίεργων – μια παράδοση που διαρκεί μέχρι σήμερα.

Καθώς περνάτε από την φιλόξενη είσοδό του, ξεκινάτε ένα λογοτεχνικό ταξίδι που ξεπερνά το χρόνο και τον χώρο. Το Heywood Hill υπερηφανεύεται για τις σχολαστικά επιμελημένες συλλογές του που καλύπτουν μια ποικιλία από λογοτεχνικές προτιμήσεις. Το προσωπικό του βιβλιοπωλείου είναι αφοσιωμένο στην παροχή εξατομικευμένων συστάσεων, διασφαλίζοντας ότι κάθε πελάτης βρίσκει ένα βιβλίο προσαρμοσμένο στις προτιμήσεις του. Είτε ψάχνετε για κλασική λογοτεχνία, σύγχρονη φαντασία ή εξειδικευμένα είδη, τα ράφια του Heywood Hill είναι βέβαιο ότι θα αποφέρουν κρυμμένα πετράδια και αγαπημένα κλασικά.

Στην  εποχή των kindle, της Αmazon και  των ebooks, το Heywood Hill κατάφερε να παραμείνει επίκαιρο προσφέροντας μια μοναδική και εξατομικευμένη συνδρομητική υπηρεσία. Η συνδρομή βιβλίων Heywood Hill επιτρέπει στους πελάτες να λαμβάνουν ένα ειδικά επιλεγμένο βιβλίο κάθε μήνα, επιλεγμένο από τους ειδικούς του καταστήματος. Αυτή η υπηρεσία όχι μόνο φέρνει τη χαρά της ανακάλυψης νέων αναγνωσμάτων, αλλά επίσης ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας μεταξύ των συνδρομητών που μοιράζονται την αγάπη για τη λογοτεχνία.

Όμως  το Heywood Hill δεν είναι απλώς ένα μέρος για να αγοράσετε βιβλία. είναι ένας χώρος λογοτεχνικής ενασχόλησης και πολιτιστικού λόγου. Το βιβλιοπωλείο φιλοξενεί τακτικά λογοτεχνικές εκδηλώσεις και  ομιλίες συγγραφέων, παρέχοντας μια πλατφόρμα για να συναντηθούν αναγνώστες και συγγραφείς. Αυτές οι συγκεντρώσεις καλλιεργούν μια αίσθηση συναδελφικότητας μεταξύ της λογοτεχνικής κοινότητας και συμβάλλουν στη θέση του Heywood Hill ως πολιτιστικού κόμβου.

Ένα από τα πιο ξεχωριστά χαρακτηριστικά του Heywood Hill είναι η βασιλική του σύνδεση. Το βιβλιοπωλείο έχει μια μακροχρόνια σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια, κερδίζοντας τον τίτλο του «The Queen’s Bookshop». Στη δεκαετία του 1950, η Νάνσυ Μίτφορντ, συχνή πελάτισσα και στενή φίλη της βασίλισσας Ελισάβετ ΙΙ, της το συνέστησε. Έκτοτε, το βιβλιοπωλείο προμήθευε τη Βασίλισσα με μια προσεκτικά επιμελημένη επιλογή βιβλίων.

33873323 eea6 4f3d 811e 5946ec55fd5c e1704810928885

Το Heywood Hill Bookshop  με την πλούσια ιστορία, το ήθος του,  τις επιμελημένες συλλογές και τις εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχει, έχει καθιερωθεί ως καταφύγιο για τους λάτρεις του βιβλίου στην καρδιά του Λονδίνου, προσφέροντας μια απολαυστική περιπέτεια για κάθε βιβλιόφιλο. Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναδιαμορφώνει τον τρόπο που καταναλώνουμε τη λογοτεχνία, το Heywood Hill παραμένει σταθερός φύλακας του γραπτού λόγου, διατηρώντας τη μαγεία της εμπειρίας του βιβλιοπωλείου για τις επόμενες γενιές.

Εάν αγαπάτε το Λονδίνο όσο και εγώ διαβάστε όλα μου τα άρθρα εδώ και ελάτε παρέα μου να σας ταξιδέψω σε μέρη που δεν έχετε πάει.

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED