Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2014%2F10%2Fimages easyblog images 928 9fadb6d3e28e2be47da4c87e012c5962 XL

Μια νόστιμη κυπριακή συνταγή: Ταβάς

Είπα σήμερα να μοιραστώ μία συνταγή από την Κύπρο. Νομίζω ότι θα την βρείτε πολύ νόστιμη όπως και εγώ!
 
Υλικά : 
 
1280 γραμμάρια  μικρά κρεμμύδια
960 γραμμάρια αρνάκι παχύ 
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή φυτικό λίπος
2 κουταλιές σούπας σάλτσα ντομάτα ή 4 φρέσκιες ντομάτες
Πιπέρι καγιέν & αλάτι 
Κύμινο ( αρτησιά)
 
Εκτέλεση :
 
Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια , τα τοποθετούμε μαζί  με τα κρεμμύδια σε δοχείο φούρνου, τα πασπαλίζουμε καλά με κύμινο, καγιέν & αλάτι & προσθέτουμε το φυτικό λίπος. Κατόπιν παίρνουμε ένα ταψί &  αναποδογυρίζουμε  το δοχείο φούρνου με το περιεχόμενό του μέσα. Μη κινήσετε το δοχείο φούρνου καθόλου, όμως ,μετά που θα το αναποδογυρίσουμε & τοποθετήσουμε ένα βάρος από πάνω ,διαλύστε τη σάλτσα ντομάτας σε 2 φλιτζάνια νερό & την χύνουμε μέσα στο ταψί. Το βάζουμε να ψηθεί πάνω σε σιγανή φωτιά για περίπου 3 ώρες, προσθέτοντας νερό αν χρειαστεί. Όταν απορροφήσει όλο το νερό το αναποδογυρίζουμε & πάλι , ώστε ο ταβάς να σερβιριστεί μέσα στο δοχείο του φούρνου. Σερβίρεται με ρύζι.
 
Πηγή : Βιβλίο Μαγειρικής <<Καλή Όρεξη>>, το βιβλίο γράφτηκε υπέρ των σκοπών του κυπριακού ερυθρού σταυρού για την  εισβολή του 1974
 
Επιμέλεια: Τίνα Μιχαηλίδου
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED