Skip to main content
images easyblog images 928 2b756f034f93f8ea41b1fdea0b351c19 XL d06c66f0

Μην αφήνεις κάποιες σκέψεις να σου δηλητηριάζουν τη ζωή.

Κάθε στιγμή περνούν από το κεφάλι μας εκατομμύρια σκέψεις.
Άλλες δημιουργικές, άλλες ευχάριστες κι άλλες προβληματισμένες. Κάθε μία αντανακλά στην καθημερινότητα, τους φόβους και τις ανησυχίες μας.
Είναι γεγονός, πως πολύ συχνά κάνουμε και σκέψεις που μας φθείρουν. Σκέψεις που κανονικά δε θα έπρεπε καν να μας περνούν από το μυαλό γιατί μας κρατούν πίσω και μας εμποδίζουν να προχωρήσουμε στη ζωή.
 
Συγκεκριμένα, από όλα όσα περνούν από το μυαλό μας, υπάρχουν 4 πράγματα που είναι τοξικά και πρέπει να τα αποβάλλουμε για το καλό μας.
 
1. Να μην κατηγορούμε τους άλλους.
 
Έχουμε μάθει να ρίχνουμε ολοένα το φταίξιμο για κάθε τι που μας συμβαίνει στους τρίτους. Ό,τι μας ενοχλεί, ό,τι δε μας βολεύει, όποια ατυχία μας βρίσκει, έχει πάντα έναν τρίτο υπαίτιο. Κι όμως, δε φταίνε μόνο οι άλλοι.
 
Βασική ευθύνη για τη ζωή μας κι όλα αυτά που μας συμβαίνουν φέρουμε εμείς. Γιατί άλλοτε με την ανοχή κι άλλοτε με την αδιαφορία μας ή και τη μετατόπιση ευθυνών, αφήνουμε την τύχη μας σε ξένα χέρια. Αλλά δεν παλεύεται έτσι η ζωή. Εμείς πρέπει να κρατάμε τη ζωή μας στα χέρια μας και να έχουμε το θάρρος να πάρουμε την ευθύνη των λαθών μας αλλά και την πρωτοβουλία της διόρθωσης τους.
 
2. Να μην κατηγορούμε για όλα τη φτώχια μας.
 
Είναι η έλλειψη πόρων η βασική δικαιολογία που χρησιμοποιούμε για κάθε μας αποτυχία ή αδυναμία. Δεν έχουμε χρήματα για να κάνουμε αυτά που θέλουμε, δεν έχουμε χρήματα για να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις, πρόσωπα και πράγματα. Λες και τα χρήματα μπορούν να λύσουν και να δέσουν τα πάντα.
 
Μπορεί να μην έχουμε όσα χρήματα χρειαζόμαστε, αλλά δε σημαίνει πως με αυτή τη δικαιολογία ξοφλήσαμε. Μπορούμε πάντα να εργαστούμε σκληρά και να τα καταφέρουμε όσα ονειρευόμαστε. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε και πως τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή, δεν αγοράζονται. Βιώνονται ακόμη και με τις τσέπες αδειανές. Η πραγματική αξία των στιγμών μας είναι απλά ανεκτίμητη.
 
 
3. Να μη φοβόμαστε την αποτυχία.
 
Πολλές φορές μας φρενάρει από όνειρα και στόχους, ο φόβος της αποτυχίας. Υπάρχουν πράγματα που μας φαντάζουν τόσο δύσκολα αλλά δεν είναι. Αρκεί να το πάρουμε απόφαση και να τα παλέψουμε. Πρώτα μέσα στο κεφάλι μας και μετά έξω. Κι ο Edison απέτυχε 10.000 φορές μέχρι τη μεγάλη ανακάλυψη του προς όφελος της ανθρωπότητας. Φανταστείτε που θα βρισκόμασταν σήμερα, αν είχε πτοηθεί και σταματήσει.
 
Ακόμη και η αποτυχία κρύβει μέσα της πολλά μαθήματα κι είναι πολύτιμη. Γιατί μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε κάποια πράγματα, να αναθεωρήσουμε και να διορθώσουμε. Γι’αυτό δεν πρέπει να τη φοβόμαστε και να φρενάρουμε τον εαυτό μας. Αγώνας χρειάζεται, επιμονή, θέληση κι υπομονή. Κι όλα τα άλλα θα έρθουν.
 
4. Να μην αφήνουμε να μας βαραίνει ένα κακό παρελθόν.
 
Πολλές φορές το παρελθόν μας κρατά πίσω. Μας κάνει να φοβόμαστε να τολμήσουμε πράγματα από φόβο μήπως οι άσχημες μνήμες του παρελθόντος γίνουν ξανά πραγματικότητα. Οι άνθρωποι φοβόμαστε τον πόνο κι είναι λογικό. Αλλά δεν πρέπει να μας κρατά δέσμιους το παρελθόν μας. Ό,τι έγινε, έγινε κι εμείς οφείλουμε να διδαχθούμε από αυτό και να προχωρήσουμε παρακάτω. Με πείσμα, πάνω από όλα, και θέληση. Σε τελική ανάλυση, ό,τι έχουμε περάσει δεν είναι μόνο ο δάσκαλος αλλά και η δύναμη μας. Και το ότι αποτύχαμε κάποια στιγμή στο παρελθόν δε σημαίνει ότι θα γίνεται συνέχεια. Ας πιστέψουμε στον εαυτό μας κι ας κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι’αυτόν!
 
diaforetiko.gr

SHARE

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED