Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2023%2F04%2FLikewomangr BARES VROMIS ME MARMELADA 1

Μπάρες βρώμης με γέμιση μαρμελάδα από βατόμουρα

author likewoman

4 Απρ 2023

Εάν είσαι και εσύ του φαν του υγιεινού και λατρεύεις τις μπάρες βρώμης όσο εμείς, σου έχουμε σούπερ συνταγή.

Η dkhealthylife ή αλλιώς Δέσποινα Καϊσίδου σου δείχνει βήμα βήμα πως να φτιάξεις τις πιο νόστιμες και υγιεινές μπάρες με μαρμελάδα από βατόμουρα.

Υλικά

110 γρ αλεύρι βρώμης αλεσμένη
50 γρ αλεύρι αμυγδάλου
1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας λιωμένο
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο
3 κουταλιές της σούπας νερό

Για τη γέμιση βατόμουρου

200 g κατεψυγμένα βατόμουρα και άλλα μούρα
2,5 κουταλιές της σούπας σπόροι chia
1-2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου ή κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Για να φτιάξετε τη γέμιση μαρμελάδας chia

Προσθέστε τα βατόμουρα σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με το σιρόπι σφενδάμου και το χυμό λεμονιού.
Μαγειρέψτε σε χαμηλή/μέτρια φωτιά ενώ πολτοποιείτε τα βατόμουρα με μια ξύλινη κουτάλα.
Μόλις πολτοποιηθούν όλα τα βατόμουρα, κατεβάζουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τους σπόρους chia. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Η μαρμελάδα θα δέσει καθώς κρυώνει.

Για να φτιάξετε τη ζύμη

Ανακατεύουμε τον αλεσμένο λιναρόσπορο και το νερό σε ένα μικρό μπολ και αφήνουμε να δέσει για 10-15 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι βρώμης, το αλεύρι αμυγδάλου και την κανέλα Ρίχνουμε το σιρόπι σφενδάμου, το λάδι καρύδας και το μείγμα του λιναρόσπορου. Ανακατεύουμε να ενωθούν.
Χωρίζουμε τη ζύμη στα 2 και ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας σε ένα ορθογώνιο φύλλο
Απλώνουμε τη μαρμελάδα βατόμουρου κατά μήκος του κέντρου κάθε ορθογωνίου. Διπλώνουμε τη μία πλευρά της ζύμης πάνω από τη μαρμελάδα και την πιέζουμε πολύ απαλά και μετά διπλώνουμε την άλλη πλευρά για να κλείσει.
Τοποθετούμε στο ταψί έτσι ώστε η ραφή να είναι στο κάτω μέρος και μετά κόψτε σε 3 η 4 κομμάτια κάθε μπάρα
Ψηνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C με αέρα 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι μπάρες.
Αφήνουμε να κρυώσει και απολαμβάνουμε!

RELATED