Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2021%2F06%2Fmr tostou by konde

Mr Tostou by KOnDe | Χρώμα αισιοδοξίας από την καρδιά της Αθήνας!

Όταν το 2019 πρωτοσυναντήθηκαν ο Σωτήρης Τσίκας (Mr Tostou) και ο Κωνσταντίνος Δέδες (KOnDe), δε φαντάστηκαν ποτέ πως θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε μια τόσο πετυχημένη συνεργασία.

Ανήσυχα πνεύματα και οι δυο, δημιούργησαν μια σειρά ρούχων με γνώμονα τον ιδιαίτερο σχεδιασμό, την προσεκτική ραφή και την ποιότητα των υφασμάτων.

Επιλογή τους ως προς τα υλικά, το τρίκλωνο φούτερ και το λευκό ελληνικό μακό, υλικά που βασίζονται στο βαμβάκι.

IMG 0538 01 scaled

Σε όλα τα σχέδια, επιλέγουν το λευκό χρώμα, δίνοντας μια νότα αισιοδοξίας, περισσότερο φως στο όποιο σκοτάδι. Η συλλογή  Mr Tostou by KOnDe περιλαμβάνει υπέροχες unisex λευκές παντελόνες, βερμούδες, δροσερά unisex t-shirts, λευκές βαμβακερές τσάντες, πάντοτε με το ιδιαίτερο ανδρόγυνο λογότυπο Mr Tostou.

Τα ρούχα μπορείτε να τα βρείτε στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους-boutigue,  στα σαλόνια του Mr Tostou στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και στη Γλυφάδα.

IMG 0570 02 scaled

Το σαλόνι του Mr Tostou στην Αθήνα, φιλοξενείτε σε ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά κτίρια της Αθήνας. Σ’ εκείνο το κτίριο, που τα παράθυρα του κοιτούν προς τα μέσα και φωτίζεται από το μοναδικό αίθριο που βρίσκεται στην οροφή του. Το εν λόγω μέγαρο-κομψοτέχνημα, κατασκευάστηκε το 1890 για λογαριασμό της οικογένειας Λυκουρέζου. Στην αρχή ήταν διώροφο και προοριζόταν για να φιλοξενεί μικρούς επαγγελματίες. Στα 1937 περιήλθε στην κατοχή του Βαρόνου Μιχαήλ Τοσίτσα και τότε προστέθηκαν ακόμα δυο όροφοι.

IMG 0630 03 scaled

Από διηγήσεις παλιοτέρων, μαθαίνουμε πως στην κατοχή λειτούργησε σαν ένα μικρό κοινόβιο, όπου  -μοδίστρες και λοιποί επαγγελματίες, τα μεσημέρια μαζεύονταν στους διαδρόμους του κτιρίου και μοιράζονταν το φαγητό τους. Σήμερα, φιλοξενεί πληθώρα γραφείων και εργαστηρίων. Στους ορόφους του, θα βρείτε σχεδιαστές κοσμημάτων, ρούχων, ράφτες και την τελευταία κουμποτρυπού της Αθήνας.

IMG 0681 04 scaled

Βιογραφικά:

Σωτήρης Τσίκας

IMG 0576 TSIKAS scaled

Ο Σωτήρης, ως το τελευταίο παιδί της οικογένειας του,  με ανήσυχο πνεύμα και έντονα καλλιτεχνικά στοιχεία, αφού περιπλανήθηκε στον χώρο της μόδας και των τεχνών και σπούδασε παράλληλα οικονομικά στην Αθήνα, τελικά τον κέρδισε ο χώρος της φιλοξενίας και της χαράς, υιοθετώντας το μότο stylish moment for stylish people. Εδώ και χρόνια, δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στο χώρο της εστίασης, έχοντας δημιουργήσει δυο χώρους – σαλόνια. 

Κωνσταντίνος Δέδες

IMG 0526 DEDES scaled

Ο Κωνσταντίνος γεννήθηκε στη Δράμα. Είναι διπλωματούχος της Σχολής Καλών Τεχνών του Saint Etienne (τμήμα σκηνογραφίας-ενδυματολογίας) και τα τελευταία χρόνια έχει ιδρύσει την εταιρεία  KOnDe, που δραστηριοποιείται στη σχεδίαση και υλοποίηση ιδιαίτερων γυναικείων και ανδρικών ενδυμάτων. Το ατελιέ του βρίσκεται στον Α’ όροφο του μεγάρου Βαρόνου Τοσίτσα. Έχει σπουδάσει επίσης υποκριτική, σκηνοθεσία και είναι απόφοιτος του τμήματος θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών. Έχει εργαστεί ως ηθοποιός τόσο στο ελεύθερο, όσο και στο Εθνικό Θέατρο. Συνεργάστηκε  ως σκηνοθέτης με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης κ.α.

 

Info:

Μr Tostou:

Αθήνα | Κολοκοτρώνη 29 (πίσω από την παλιά Βουλή) | τηλ.   2169390645

Γλυφάδα |  Σάββα Λαζαρίδη 8 | τηλ. 2155558487

 

Ατελιέ KOnDe: 

Αθήνα | Κολοκοτρώνη 29  | Α΄όροφος | 6942646261

Photos by Athina Matskalidou Photography.

authors jenny oikonomou

Τζένη Οικονόμου

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED