Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2024%2F01%2F20200722 174319 e1704999896885

MUSA: Το brand που μας μαθαίνει να αγαπάμε τον εαυτό μας και το περιβάλλον

Η ελληνική μόδα έχει πλέον την δική της MUSA που την εμπνέει για πιο βιώσιμες επιλογές!

Η MUSA Collection είναι ένα premium, ελληνικό, βιώσιμο και ηθικό brand ρούχων και αξεσουάρ.

Μας σύστησε το brand αρχικά ο Δημήτρης Γραμματικογιάννης, Fashion Editor & Eco Stylist και πρόσφατα απολαύσαμε τις δημιουργίες της MUSA στην πασαρέλα του φετινού Madwalk υπό την ερμηνεία του Good Job Nicky (εάν χάσατε την τηλεοπτική μετάδοση μπορείτε να το δείτε στο Youtube)!

298475 scaled e1704999929945

Ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2020 από την Νάσια Φιλιππίδη, η οποία ύστερα από χρόνια εμπειρίας στο εξωτερικό, όπου ασχολήθηκε με τον χώρο του marketing και τη βιωσιμότητα στον τομέα της μόδας, δημιούργησε την MUSA με στόχο να εφαρμόσει τις αρχές της βιώσιμης και ηθικής μόδας, αλλά και να δώσει μία διαφορετική οπτική σχετικά με το πως και τι αγοράζουμε, καθώς και τι επιλέγουμε να αγγίζει το σώμα μας.

Το όνομα MUSA είναι εμπνευσμένο από τις εννέα μούσες της ελληνικής μυθολογίας: Κλειώ, Ευτέρπη, Θάλεια, Μελπομένη, Τερψιχόρη, Ερατώ, Πολύμνα, Ουρανία, Καλλιόπη, με καθεμία από αυτές να έχει το δικό της statement και τη δική της προσωπικότητα. Έτσι και η MUSA ως brand, μέσα από την συλλογή της, στοχεύει στο να αναδείξει τη μοναδική προσωπικότητα που έχει καθένας μας, την οποία πρέπει να αγκαλιάζει και να τολμά να αναδεικνύει.

Όπως λέει και η ίδια: “Από μικρή επιλέγω ρούχα που απλά μου κεντρίζουν το ενδιαφέρον και ταιριάζουν στο σωματότυπο και την προσωπικότητα μου. Αν υπάρχει κάποιο trend που μου αρέσει πολύ θα σκεφτώ πρώτα αν μου ταιριάζει και στη συνέχεια θα το προσαρμόσω πάνω στην δική μου στιλιστική ταυτότητα. Όπως και τα ρούχα που απαρτίζουν τις limited συλλογές της MUSA, είναι ρούχα που σχεδιάζονται με γνώμονα τι θα ήθελα η ίδια να έχω στην ντουλάπα μου, ώστε να μπορώ να δημιουργώ συνθέσεις και να είναι φυσικά και ρούχα που εξυπηρετούν τις ανάγκες της σύγχρονης ζωής.”

298619 scaled e1704999948914

Οι αξίες της MUSA είναι οι: Βιωσιμότητα, Ενδυνάμωση και Ηθική.

Το brand βασίζεται στο minimal capsule wardrobe philosophy, που σημαίνει λίγα, ποιοτικά κομμάτια, φτιαγμένα από φυσικά και βιώσιμα υφάσματα, με διαχρονικό χαρακτήρα που το ένα συμπληρώνει το άλλο και μπορούν να φορεθούν από το πρωί μέχρι το βράδυ, δημιουργώντας πολλά διαφορετικά στιλ!

Πως, όμως, ένα brand μπορεί να εφαρμόσει την ηθική και βιώσιμη μόδα; Η MUSA φροντίζει γι’ αυτό έχοντας επιλέξει καταρχάς να δημιουργεί κομμάτια με διαχρονικότητα, χρησιμοποιώντας  υφάσματα από ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και η ραφή των ρούχων να γίνεται σε συνεργασία με μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα στηρίζοντας την τοπική οικονομία και το μεράκι των ανθρώπων αυτών. Επίσης, έχει ιδιαίτερη σημασία η παραγωγή να είναι limited, με στόχο την αποφυγή στοκ που καταλήγει στο περιβάλλον με την μορφή απορριμμάτων, που συμπληρώνεται με το zero waste policy του brand, αφού προμηθεύεται όσο ύφασμα ακριβώς χρειάζονται για την ραφή των ρούχων και τα ρετάλια αξιοποιούνται δημιουργικά σε άλλα πράγματα, όπως scrunchies ή limited edition ρούχα! Όλα τα παραπάνω ολοκληρώνονται με την επιλογή της MUSA να προσφέρει υπηρεσίες μεταποίησης και επιδιόρθωσης με σκοπό τα ρούχα να μείνουν στην ντουλάπα μας για χρόνια, να χρησιμοποιεί φυσικά και βιώσιμα υφάσματα, όπως το pinatex, tencel κ.α. και ακόμη και η συσκευασία τους να είναι eco- sustainable!

298618 scaled e1704999976942

Ανακαλύψτε τον κόσμο της MUSA και αναδείξτε την προσωπικότητά σας φορώντας ρούχα που φτιάχτηκαν με αγάπη για το περιβάλλον, αλλά πάνω απ’ όλα γι’ αυτούς που θα τα φορέσουν!

Από το μόντελινγκ, στη διοργάνωση επιδείξεων και τις δημόσιες σχέσεις, όλη μου η ζωή περιστρέφεται γύρω από το χώρο της μόδας, που αποτελεί και τη μεγάλη μου αγάπη! Επιλέγω να βλέπω τη θετική πλευρά της ζωής και πιστεύω πως ενωμένοι καταφέρνουμε περισσότερα, γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου χαρά που αποτελώ κομμάτι της ομάδας του Likewoman!

RECENT

RELATED