Skip to main content
likewomangr marina leon 923245cf

«My Secret Garden»-Η ταλαντούχα ζωγράφος Marina Leon εντυπωσίασε το κοινό με τα έργα της

Με εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης της Marina Leon με τίτλο «My Secret Garden».

Η ταλαντούχα ζωγράφος Marina Leon εντυπωσίασε το κοινό με τα έργα της, στα εγκαίνια της πρώτης ατομικής έκθεσης με τίτλο «My Secret Garden», την Τετάρτη 1 Ιουνίου 2022 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή στην Κηφισιά.

likewomangr marina leon 3 1

ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Η προσέλευση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή με πάνω από 500 φιλότεχνους να θαυμάζουν τα 40 έργα τέχνης που απαρτίζουν την έκθεση. Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος προσωπικοτήτων από τον εικαστικό και επιχειρηματικό χώρο.

likewomangr marina leon 2 1

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΒΛΑΣ, ΡΟΖΑ ΑΡΣΕΝΙΑΝ.

Κινητήριος δύναμη για την ζωγράφο ήταν η έμπνευση που φέρνουν στην επιφάνεια δύο θέματα με βαθιά παράδοση στην ιστορία της τέχνης: τα άνθη και οι γυναίκες. Η εικαστικός επέλεξε να παρουσιάσει θέματα αγαπημένα και διαχρονικά μέσα από μια φρέσκια ματιά που υποδηλώνει μια ευγενική και ακαταμάχητη τόλμη. Η κίνησή της πηγάζει από την έμφυτη αγάπη της για την τέχνη.

likewomangr marina leon 4

ΤΑΤΙΑΝΑ ΤΣΑΡΑΜΙΑΔΟΥ, ΛΙΑΝΑ ΣΚΟΥΡΛΗ, ΧΑΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΥΛΙΑΝΑ ΣΤΕΓΓΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ

Ζωγραφίζοντας από πολύ μικρή ηλικία και έχοντας κορυφαία τεχνική κατάρτιση στο σχέδιο μόδας, τα έργα της αποτελούν ένα μωσαϊκό επιρροών, συμβολισμών και προτάσεων. Ευδαιμονία, ελπίδα και αισιοδοξία είναι κεντρικά συναισθήματα που αποτελούν άλλοτε την αφετηρία και άλλοτε την κατάληξη της δημιουργικής διαδρομής της.

likewomangr marina leon 5

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ, ARTHUR BORDE, ΖΕΦΗ ΣΥΡΙΒΛΗ, ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ

Η Coco Chanel είχε πει ότι μια γυναίκα οφείλει να είναι δυο πράγματα: αριστοκρατική και υπέροχη. Στα έργα της Leon, ο αριστοκρατικός αέρας αναδύεται, τόσο μέσα από τις γραμμές που σχηματίζουν οι πρωταγωνίστριες των έργων της, όσο και μέσα από την πλούσια χρωματική παλέτα που εμπλουτίζει με μια υπέροχη αφθονία την εικονογραφία της, γεμίζοντας με λουλούδια και μια πανδαισία μοτίβων και γραμμών το μουσαμά.

Όπως δηλώνει η ίδια η ζωγράφος: «Η τέχνη είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή έκφραση συναισθημάτων και σκέψεων, είναι ο απόλυτος τρόπος για να ανακαλύψουμε από την αρχή και να επαναπροσδιορίσουμε τον κόσμο γύρω μας, να μετουσιώσουμε καθημερινές σκηνές σε μαγικές, μυστηριακές, μοναδικές και εικονικές, όπως είναι φτιαγμένα άλλωστε τα όνειρα. Γιατί η τέχνη είναι το συστατικό των ονείρων!»

likewomangr marina leon 5 1

ΑΝΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΠΑΟΛΑ ΠΑΥΛΟΥ, ΡΟΥΛΑ ΛΙΝΑΤΣΑ, ΕΡΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ΙΩΑΝΝΑ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ, ANN-RENEE ΑΧΙΛΛΕΟΥΔΗ.

Διάρκεια έκθεσης: από 1 Ιουνίου έως 19 Ιουνίου 2022 από τις 11:00 έως τις 19:00.

likewomangr marina leon 6

ΜΑΡΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΤΟΥ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΝΤ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ, επικοινωνήστε με την ιστορικό τέχνης Μαρία Μιγάδη, μέσω e-mail στο maria@martixart.com ή μέσω τηλεφώνου στο +30 6984 562465.

likewomangr marina leon 7

ΟΛΓΑ ΖΑΡΙΦΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ ΤΣΙΜΤΣΙΛΗ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ.

Κρατήστε επαφή μαζί με την Marina Leon και στο Instagram (@marinaleon_art, @martixart) με τα hashtags #marinaleon #marinaleonart #martixart.

Cover photo ΑΘΗΝΑ ΜΠΟΥΖΟΥ, ΤΑΝΙΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΝΤΡΑ ΖΑΦΕΙΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΡΙΝΑ ΛΕΟΝ, ΣΩΣΩ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ

Φωτογραφίες Πανουλής

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED