Skip to main content
images easyblog images 928 eb28519930c54357ccc74f171853378d XL 549b1ec0

Μύρια Δημητρόπουλος: Όταν η Μαθήτρια συναντά τη Δασκάλα επί σκηνής

 Μύρια Δημητρόπουλος: Όταν η Μαθήτρια συναντά τη Δασκάλα επί σκηνής
 
”Είναι μεγάλο σχολείο να δουλεύει ένας νέος ηθοποιός δίπλα στη Γιούλη Ζήκου που υπηρετεί με συνέπεια το ποιοτικό θέατρο”.
 
Η Μύρια Δημητρόπουλος γεννήθηκε στην Ιταλία. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Μαίρης Τράγκα, καθώς και του Μεταφραστικού Τμήματος του Ιταλικού Ινστιτούτου Αθηνών. Τελειόφοιτος του προγράμματος «Θέατρο: Κριτική-Ιστορική και Φιλοσοφική Προσέγγιση» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε στις παραστάσεις: “Γιαννούλης Χαλεπάς: Η κοιμωμένη μου” σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόρτζου, “Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ” σε σκηνοθεσία Γιούλης Ζήκου. Συμμετείχε στις ταινίες “Λύσσα κακιά” του Νίκου Ζερβού και “Αλκιβιάδης” του Δημήτρη Μακρή.
 
 
Πάμε να την γνωρίσουμε καλύτερα…..
 
Μίλησέ μου για τη φετινή συνεργασία με τη δασκάλα σου, Γιούλη Ζήκου, στην παράσταση ”Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ” στο θέατρο Τέσσερις Εποχές.
 
Νιώθω μεγάλη ικανοποίηση και ευγνωμοσύνη στη δασκάλα μου και σπουδαία ηθοποιό Γιούλη Ζήκου που άνοιξε τη θεατρική της αγκαλιά- αμέσως μόλις τελείωσα την δραματική σχολή Τράγκα -και με έκλεισε μέσα. Με επέλεξε αρχικά για τον ρόλο της ανιψιάς του Χαλεπά που παίχτηκε για όγδοη σεζόν το καλοκαίρι που μας πέρασε και υπήρξε η παράσταση που αγαπήθηκε όσο καμία άλλη από το θεατρικό κοινό. Αμέσως μετά μου έδωσε την ευκαιρία να συμμετέχω στην παράστασή της “Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ” που σημειώνει τεράστια καλλιτεχνική επιτυχία και απ’ ότι φαίνεται θα έχει την τύχη που είχε και η παράσταση “ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΑΛΕΠΑΣ: η κοιμωμένη μου”.  Είναι μεγάλο σχολείο να δουλεύει ένας νέος ηθοποιός δίπλα στη Γιούλη Ζήκου που υπηρετεί με συνέπεια το ποιοτικό θέατρο.
 
Συμμετέχεις και στην παράσταση” Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα” στο πλευρό του Γιάννη Μόρτζου στο ίδιο θέατρο. Πώς νιώθεις;
 
Τί άλλο θα μπορούσε να ζητήσει ένας νέος ηθοποιός; Στα πρώτα μου θεατρικό βήματα με εμπιστεύτηκαν οι δάσκαλοί μου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα να μοιράζομαι τη σκηνή με τον Δάσκαλό μου και σπουδαίο θεατράνθρωπο. Ο Γιάννης Μόρτζος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κομμάτια της ιστορίας του ελληνικού θεάτρου. Ένας από τους τελευταίους εναπομέιναντες μαθητές και ηθοποιούς του Κάρολου Κουν. Είναι ευλογία για μένα το ότι υπήρξα μαθήτριά του και αυτή τη στιγμή παίζω και συνεργάζομαι μαζί του.
 
Γιατί επέλεξες να γίνεις ηθοποιός; Από πότε άρχισες να το σκέφτεσαι σοβαρά;
 
Προέρχομαι από οικογένεια επιστημόνων και φυσικά θα ήταν αδύνατον να μην ακολουθήσω τα βήματά τους. Έτσι λοιπόν αφού ολοκλήρωσα τις σπουδές μου αποφάσισα να σπουδάσω θέατρο, ώστε να αποκτήσω θεατρική κουλτούρα και να καλλιεργήσω τα εκφραστικά μου μέσα μα πάνω απ’ όλα τον εσωτερικό μου εαυτό την ψυχή μου και το μυαλό μου. Οι πνευματικές αναζητήσεις με έφεραν στον δρόμο του θεάτρου και νιώθω πολύ γεμάτη και τυχερή γι’ αυτό.
 
Ποιούς Έλληνες ηθοποιούς ξεχωρίζεις; Έχεις πρότυπα;
 
Δεν έχω κάποια πρότυπα. Δεν πιστεύω στα πρότυπα. Θαυμάζω πολλούς ανθρώπους για την δουλειά τους, ο καθένας έχει κάτι ξεχωριστώ να δώσει. Ευτυχώς στην ζωή μου υπήρξαν και ελπίζω να συνεχίσουν να υπάρχουν δάσκαλοι – καθοδηγητές που με βοήθησαν. Αυτούς θαυμάζω πάνω απ’ όλα και τους ευχαριστώ.
 
Ποιά είναι τα καλλιτεχνικά σου όνειρα για το μέλλον;
 
Απλά θέατρο.
 
Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερό σου χρόνο;
 
Ο ελεύθερος χρόνος μου είναι ελάχιστος γιατί έχω την τύχη να παίζω 7 ημέρες την εβδομάδα. Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη στην παράσταση “Όταν ο Θεόφιλος συνάντησε την ερωτευμένη απελπισθείσα” και Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή στην παράσταση “Εγώ, η Μάρθα Φρόυντ”. Πολλές ώρες λοιπόν βρίσκομαι μέσα στο Θέατρο Τέσσερις Εποχές οπότε τον ελάχιστο χρόνο που μου απομένει τον αφιερώνω στην οικογένειά μου, στους φίλους μου και στο διάβασμα που τόσο πολύ αγαπώ!!!
 
 
Της Νατάσας Παππά
 
myria2

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED