Skip to main content
images easyblog articles 1256 d6a7b36d

Μύθος ή Aλήθεια: Παχαίνει η τσίχλα ή όχι?

Η τσίχλα είναι ένα προιόν που δημιουργήθε για να φρεσκάρει την αναπνοή, να δώσει άρωμα και γεύση στο στόμα.

Για να παραχθεί χρειάζονται, φυσικό λάτεξ από καουτσουκόδεντρο, ζάχαρη και φυσικά αρώματα. Πλέον η ζάχαρη έχει αντικατασταθεί από γλυκαντικές ύλες. Τα υποκατάστατα της ζάχαρης που χρησιμοποιούνται συνήθως στις τσίχλες είναι η ζαχαρίνη,η ασπαρτάμη, η σουκραλόζη και η ακεσουλφαμη-Κ.

Ο ρόλος των γλυκαντικών ουσιών είναι να δίνουν γλυκήτητα στα προιόντα με ελάχιστες θερμίδες. Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη περιέχουν γλυκαντικές ύλες, άρα και η θερμιδική αξία των προιόντων αυτών είναι πολύ χαμηλή

8c4f3a505cec6bd5cfa3b4d847b6fa20

 
Τι συμβαίνει όμως με τις τσίχλες και το αδυνάτισμα?
 
Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι οι τσίχλες μπορούν να σας βοηθήσουν να κάψετε θερμίδες αλλά μην περιμένετε να δείτε σημαντική απώλεια βάρους αν δεν ακολουθήσετε μια ισορροπημένη δίαιτα/διατροφή και δεν τη συνδυάσετε με τακτική σωματική άσκηση.
 
Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη είναι η καλύτερη επιλογή επειδή, έχουν συνήθως λιγότερες από 5 θερμίδες, τη στιγμή που οι κανονικές τσίχλες έχουν σχεδόν τις διπλάσιες θερμίδες. Ακόμα, η ιδανική τσίχλα είναι η μαστίχα, η οποία είναι φυσική, ελληνική, χαλαρωτική και ταυτόχρονα  καταπολεμά το έλκος στομάχου, το έντονο δούσκωμα, τη δυσπεψία και εξαλείφει τα συμπτώματα της δυσπεψίας σε ποσοστό 67%. 
 
Μερικές συμβουλές για κατανάλωση τσίχλας που βοηθούν στο αδυνάτισμα είναι οι εξής:
 
1) Μασήστε τσίχλα όταν νιώθετε την ανάγκη να τσιμπήσετε ένα ανθυγιεινό σνακ μεταξύ των γευμάτων.
2) Βάλτε μια τσίχλα στο στόμα σας όταν θέλετε να δώσετε τέλος σε ένα γεύμα ή να αποφύγετε το τσιμπολόγημα και τις παρασπονδίες ενώ παρακολουθείτε τηλεόραση.
3) Φροντίστε να έχετε πάντα μερικές τσίχλες στην τσάντα ή στις τσέπες σας προκειμένου να αντισταθείτε στους κάθε είδους υψηλής θερμιδικής αξίας πειρασμούς
 
Σημαντικό να αναφερθεί πως πρέπει να υπάρχει μέτρο στην κατανάλωση τσίχλας, διότι μπορεί να επιφέρει προβλήματα στο στομάχι από τα γαστρικά υγρά και ταυτόχρονα να αλλοιώσει τη γεύση στα τρόφιμα, στα φρούτα και στα λαχανικά, κάτι που θα επιφέρει αρνητικά αποτελέσματα από αυτά που αναζητούμε.
 
*Το παρόν κείμενο έχει ενημερωτικό χαρακτήρα 
 

RELATED