Skip to main content
images easyblog articles 10442 nea selini a596e5db

Νέα Σελήνη Και Ποια Ζώδια Επηρεάζει

-Νέα Σελήνη στις 2ο 05′ Διδύμων (22 Μαίου, 20:40´)

Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος

*Επηρεάζει τα μεταβλητά ζώδια (Τοξότες, Ιχθύες, Διδύμους, Παρθένους) και κυρίως τους γεννημένους στις πρώτες πέντε μέρες, όπως και ωροσκόπους και πλανήτες σε αυτά τα ζώδια από 0 ο έως 5ο

Τι είδους νέα Σελήνη είναι αυτή; Είναι βοηθητική; Είναι δύσκολη; Τι να περιμένουμε; Η νέα Σελήνη κάνει ένα στενό τρίγωνο με τον Κρόνο στον Υδροχόο. Δηλαδή; Μετά από μία περίοδο φόβου, αγωνίας, απελπισίας, δοκιμασιών και περιορισμών ξαναγυρίζουμε σταδιακά στην εργασία, υπάρχει σταθεροποίηση και χειροπιαστά αποτελέσματα, οι απαγορεύσεις χαλαρώνουν. Αν υπάρχει κάποιο μάθημα σε ό,τι μας συμβαίνει βρισκόμαστε στη φάση της επεξεργασίας του, της αφομοίωσης, της ενσωμάτωσής του. Αυτή η όψη είναι θετική: διαθέτουμε την ψυχραιμία, την αντοχή και τη γνώση για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση.

Τι δημιουργεί παρενέργειες σε αυτή τη νέα Σελήνη; Η παρουσία του Ποσειδώνα που συμβολίζει στη θετική του πλευρά τα ιδανικά, τα όνειρα, την εκλέπτυνση, την καθαρότητα, τη γοητεία αλλά η σκοτεινή του πλευρά έχει αυταπάτες, εξαπάτηση, θυματοποίηση και ψευδαισθήσεις. Η παρουσία του Ποσειδώνα είναι έντονη σε αυτή τη νέα Σελήνη αφού κάνει δύσκολες όψεις (τετράγωνα) με την Αφροδίτη και τον Ερμή.

Να θυμίσω ότι ο κυβερνήτης των Διδύμων είναι ο Ερμής οπότε η δυσαρμονική όψη του Ερμή στους Διδύμους με τον Ποσειδώνα στους Ιχθύς χρωματίζει ακόμα πιο έντονα την νέα Σελήνη. Ο συνδυασμός τους μειώνει τη διαύγεια, την αντικειμενικότητα, την ευθικρισία και εντείνει το παράλογο, διαστρεβλώνει τις πληροφορίες, δημιουργεί παρενέργειες στις συζητήσεις, εξιδανικεύει και παραμορφώνει την πραγματικότητα. Ό,τι ακούγεται, λέγεται, μεταδίδεται δεν είναι η πραγματικότητα αλλά ό,τι θέλουμε να είναι πραγματικότητα και στις παρενέργειές τους υπάρχει προπαγάνδα, θεωρίες συνομωσιών, απόκρυψη γεγονότων, ενώ αποκαλύπτονται σκάνδαλα, συμπεριφορές και γεγονότα που έχουν βασιστεί σε ψέματα και συμφέρον που δεν υπολογίζει επιπτώσεις και συνέπειες.

Η Αφροδίτη στους Διδύμους επίσης κάνει τετράγωνο με τον Ποσειδώνα δημιουργώντας αισθήματα απογοήτευσης. Μια σχέση που είχαμε πιστέψει είτε αποδεικνύεται κατώτερη των προσδοκιών ή εντελώς διαφορετική από ό,τι πιστεύαμε ή πέφτει με φόρα πάνω σε μια αντίξοη πραγματικότητα. Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός- η εξιδανίκευση, η «αδελφή ψυχή», ο «σωτήρας» δεν είναι παρά ένας άνθρωπος με μειονεκτήματα και ψεγάδια. Είναι από τις εποχές που η καρδιά αναστενάζει με ένα «τι κρίμα» να επαναλαμβάνεται για μια σχέση που έδειχνε μαγική στις αρχές της. Κι επειδή η Αφροδίτη σχετίζεται επίσης με συνεργασίες και χρήματα αυτοί είναι επίσης δύο τομείς που δημιουργούν προβλήματα.

Προσοχή

Αυτή η νέα Σελήνη αποκτάει μεγαλύτερη βαρύτητα αφού πέφτει στο Μεσουράνημα (MC) του αστρολογικού χάρτη της Πανδημίας που ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στις 11 Μαρτίου 2020. Σε αυτό το χάρτη το Μεσουράνημα της Πανδημίας είναι στις 2ο 01´και η νέα Σελήνη γίνεται στις 2ο 05′. Βρισκόμαστε ασφαλώς μπροστά σε μια σημαντική στιγμή στην εξέλιξη της Πανδημίας. Πρόκειται για το τέλος της Πανδημίας; Αρχίζει η επούλωση; Θα το διαπιστώσουμε στις δύο εβδομάδες που κρατάει η επιρροή της νέας Σελήνης.

Υστερόγραφο

Με αυτή τη νέα Σελήνη στους Διδύμους ενθαρρυνόμαστε να τολμήσουμε μια διαφορετική οπτική πάνω στις προσωπικές μας υποθέσεις αλλά και στη δημόσια ζωή. Και έχουμε την ευκαιρία να σκεφτούμε με προσοχή τη φράση του Μάρκου Αυρήλιου στα Εις Εαυτόν: «Η ψυχή χρωματίζεται από το χρώμα των σκέψεών μας». 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED