Skip to main content
likewomangr nikos aliazis e641519c

NGFL AWARD – Ο Νίκος Αλιάζης νικητής του διαγωνισμού ταξιδεύει στο Μιλάνο τιμώντας το made in Greece

NGFL AWARD – Ο νικητής του διαγωνισμού καλεσμένος στο Μιλάνο από το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο στις 13 Οκτωβρίου

Η Εταιρία Stalexpo, σε συνεργασία με το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο του Μιλάνου  την οποία προώθησε ο πρόεδρος του Ινστιτούτου κ. Simone  Αrnaboldi,  οργάνωσαν  το μεγάλο διαγωνισμό NGFL AWARD το Σεπτέμβριο του 2020 στοχεύοντας στην προβολή και προώθηση της εξωστρέφειας των Νέων Σχεδιαστών Μόδας!

Η συλλογή του Νίκου Αλιάζη είχε σταλεί μαζί με των υπολοίπων που συμμετείχαν στη συγκεκριμμένη εκδήλωση στην Ιταλία ηλεκτρονικά και αναδείχθηκε νικητής  από τους υπεύθυνους του Ινστιτούτου στο Μιλάνο. Το δε βραβείο παραδόθηκε την ημέρα του event, από τους εκπροσώπους του Ινστιτούτου που ταξίδεψαν στη χώρα μας εν μέσω της πανδημίας ειδικά για τη βράβευση.

O νικητής του διαγωνισμού, θα ταξιδέψει στην Β.Ιταλία καλεσμένος μαζί με την εκπρόσωπο του NGFL την κα Τζένη Οικονόμου, με όλα τα έξοδα πληρωμένα από το Ινστιτούτο και θα κάνει photoshooting της συλλογής του καθώς και την παρουσίαση της εκεί σε εκπρόσωπους του πολιτισμού και της μόδας.

Σε μια ελληνική βραδιά στις 13 Οκτωβρίου που διοργανώνεται από το Ελληνικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, μια βραδιά μνήμης για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή, το NGFL θα δώσει το παρόν με τον σχεδιαστή και την εκπρόσωπό του, τιμώντας το made in Greece και τις νέες πολλά υποσχόμενες σχεδιαστικές υπογραφές.

likewomangr nikos aliazis 1

Στις 13 Οκτωβρίου 2022, στο Μιλάνο, στο Circolo Alessandro Volta, στην V ia G. Giusti 16, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση μνήμης με τίτλο:

«1922-2022: 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή»

 Η εκδήλωση θα ανοίξει με έκθεση με ιταλικό δημοσιογραφικό υλικό από την εποχή της Μικρασιατικής Καταστροφής που περιγράφει τον διωγμό των χριστιανικών πληθυσμών από τη Μικρά Ασία το 1922, με τίτλο:

«Οι διωγμοί από τη Μ. Ασία μέσα από τη ματιά των Σμυρνοϊταλών: η μνήμη, οι εικόνες, ο τύπος»

 Την έκθεση θα παρουσιάσει ο Paolo Scagliarini, Διευθυντής της έδρας του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού στο Μπάρι και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού αρχείου του Ιστορικού Ινστιτούτου Don Policarpo Scagliarini.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα παραστούν, μεταξύ άλλων από την Ελλάδα, η Πρόεδρος της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, κυρία Χριστίνα Σούκερη, ο κύριος Κωνσταντίνος Γιάννακας, εκπρόσωπος των Παλαίμαχων του Πανιωνίου, καθώς και μία αντιπροσωπεία από το γυναικείο πολιτιστικό σύλλογο Αρίστη με επικεφαλής την Πρόεδρο Άννα Ραφαηλίδου.

Επίσης, θα παρευρεθεί ο σχεδιαστής, κύριος Νίκος Αλιάζης με την ομάδα του, ο οποίος το 2020 κέρδισε το Βραβείο NGFL του Ελληνικού Ινστιτούτου Πολιτισμού, μεταξύ πολλών άλλων νέων σχεδιαστών, με τη συλλογή του «Speranza», ενώ καλεσμένη μας θα είναι και η κυρία Τζένη Οικονόμου – Ρίζου από το NGFL.

likewomangr nikos aliazis 3

Μετά την παρουσίαση της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί συναυλία ελληνικής κλασικής μουσικής από τον διεθνούς φήμης Ελληνοκύπριο πιανίστα Σταύρο Δρίτσα, συνοδευόμενη από αποσπάσματα από το έργο «Impresario delle Smirne» του Carlo Goldoni σε ερμηνεία της Cultural Manager της OperaCoPro, Ambra Sorrentino.

Μετά το πέρας της συναυλίας θα παρατεθεί δείπνο με γεύσεις της μικρασιατικής κουζίνας για τους καλεσμένους της εκδήλωσης στο εστιατόριο του Circolo Alessandro Volta.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να αναδείξει τις τραγικές ιστορίες των διωγμών και των σφαγών μετά την εκδίωξη των Χριστιανών από τη Μικρά Ασία τον περασμένο αιώνα και τις ιστορίες των προσφύγων και των οικογενειών τους μετά την εκδίωξή τους από τα σπίτια τους.

Η εκδήλωση διεξάγεται με την υποστήριξη και τελεί υπό την αιγίδα εξόχως σημαντικών φορέων, ελληνικών κοινοτήτων καθώς και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδος,  της  Περιφέρειας  Λομβαρδίας και του Δήμου Νέας Σμύρνης της Περιφέρειας Αττικής.

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED