Skip to main content
images easyblog images 927 f10ad9405bfbe1c7798c0b5fb0ede8d0 XL 4a02d5f1

Νicola Piovani-Στέφανος Κορκολής: 2 κορυφαίοι συνθέτες συναντιούνται για το Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους

author likewoman

25 Φεβ 2018
Ποιος είναι ο διεθνής Έλληνας Aυξέντιος Kαλαγκός και το έργο του Iδρύματος Coeurs pour Tous Hellas-Kαρδιές για Όλους
 
Αποτέλεσμα εικόνας για Coeurs pour Tous Hellas ΣΥΝΑΥΛΙΑ
 

O διεθνής αυτός Έλληνας και καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός, ξεκίνησε το 1998 το ίδρυμα Coeurs pour Tous στη Γενεύη με πόρους απο χορηγίες και τα έσοδα της πατέντας Kalangos Ring, ένα καινοτόμο δαχτυλίδι που τοποθετείται στις παιδικές καρδιές.

Έκτοτε, ό ίδιος και οι επιστημονικές ομάδες του χειρούργησαν φιλανθρωπικά περισσότερα από 17.000 άπορα παιδιά σε όλο τον κόσμο, με συγγενή καρδιοπάθεια. Mια παγκόσμια δράση που απαιτεί κάθε χρόνο 300.000 μίλια πτήσεων ανάμεσα στην Eυρώπη και τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και περί τις 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Tο 2015, η ανθρωπιστική δράση του Iδρύματος επεκτάθηκε στην Eλλάδα με τη δημιουργία του παραρτήματος Coeurs pour Tous Hellas. Mια έμπρακτη δέσμευση προσφοράς στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ώστε να έχουν την ευκαιρία και δυνατότητα να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Kαι μέχρι σήμερα έχει γίνει πράξη με την υποστήριξη των επεμβάσεων για 69 άπορα παιδιά.

Oι γιατροί του Coeurs pour Tous προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς, όπως και όλα τα μέλη του ιδρύματος. (Πρόεδρος η Άννα Γριμάνη, αντιπρόεδρο την Eλένη Γιαννοπούλου και μέλη  της Eκτελεστικής Eπιτροπής τις X. Kόκοτα, I. Mουνδρέα, Λ. Θεοδωροπούλου, Iφ. Kατσαρίδου, K. Φρέντζου, E. Παπαζαχαρίου, T. Δρακάκη, A. Σταμοπούλου και τον Π. Tσαφαρά).

Δυο κορυφαίοι συνθέτες λοιπον, ο Νicola Piovani και ο Στέφανος Κορκολής συναντιούνται,  στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για τους σκοπούς του Ιδρύματος Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους – την Τρίτη 13 Μαρτίου.

Ο Nicola Piovani, από τους σημαντικότερους συνθέτες κινηματογραφικής μουσικής – και όχι μόνο-, βραβευμένος με Όσκαρ, έρχεται στην Ελλάδα για να συμμετέχει με τον διεθνούς φήμης πιανίστα και συνθέτη Στέφανο Κορκολή, σε μια μοναδική συναυλία που θα μαγέψει το κοινό!

Ο Ιταλός μαέστρος και συνθέτης θα βρεθεί με τον Έλληνα καλλιτέχνη στη σκηνή του Μεγάρου σε μια διαφορετική Ελληνοϊταλική “συμμαχία” για την υποστήριξη του Ιδρύματος, που έχει στόχο να ξαναδώσει το χαμόγελο ζωής σε άπορα παιδιά με συγγενή καρδιοπάθεια.

Οι μουσικές του Nicola  Piovani από τον κινηματογράφο και οι συνθέσεις του Στέφανου Κορκολή θα ακουστούν με τη σύμπραξη της ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ, ένα σύνολο 80 μουσικών υπό τη διεύθυνση του κυρίου Αναστάσιου Συμεωνίδη και,  θα δημιουργήσουν μια πραγματικά ξεχωριστή βραδιά με καλλιτεχνική και ανθρωπιστική διάσταση.

Νicola Piovani - Στέφανος Κορκολής

 Το Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές για Όλους) έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και κύριος σκοπός της λειτουργίας του είναι να χειρουργούνται παιδιά με συγγενείς ή επίκτητες καρδιοπάθειες σε αναπτυσσόμενες χώρες και σε ασθενείς οικονομικά ομάδες.

Τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για τους σκοπούς του Ιδρύματος και το μήνυμα της βραδιάς είναι ότι «Η Ζωή Είναι Ωραία», όπως μας το υπενθυμίζει ο Maestro Nicola Piovani, υπογράφοντας ένα από τα καλύτερα soundtrack όλων των εποχών, στην ομότιτλη ταινία (“La Vita è bella”-1997) με τον Roberto Benigni. 

Νicola Piovani - Στέφανος Κορκολής

Μια ιδιαιτέρως σημαντική “συνάντηση” δύο φημισμένων σύγχρονων συνθετών, που ενώνουν τις δυνάμεις τους για πρώτη φορά για το πολύτιμο έργο του Coeurs pour Tous Hellas (Καρδιές Για Όλους) και του καθηγητή καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού, δημιουργού αυτού του διεθνούς ιδρύματος στη Γενεύη το 1998.

Νicola Piovani - Στέφανος Κορκολής

INFO     

NICOLA PIOVANI – ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΚΟΡΚΟΛΗΣ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 

Αίθουσα ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗΣ

ΤΡΙΤΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 20:30 

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ 

25e, 40e, 50e, 70e

φοιτητικά (Γ’ζώνη):15e

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (και διάλειμμα 20’)

Πληροφορίες – Προπώληση

210 72.82.333 www.megaron.gr 

Παραγωγή: GIONIK

Νicola Piovani - Στέφανος Κορκολής

πληροφορίες από το ANT1news

RECENT

RELATED