Νικολέτα Ψάλτη | Διάφανη τέχνη για τα Χριστούγεννα

Γιορτές, διακόσμηση, διάθεση, ανανέωση!

Στο σημερινό αφιέρωμα, θα  μιλήσουμε για τη γνωστή εικαστικό Νικολέτα Ψάλτη και θα «ταξιδέψουμε» κατά αποκλειστικότητα με νέες της δημιουργίες για τα Χριστούγεννα, γεμάτες Ελπίδα και Όνειρα!

Όλα τα πολύ ιδιαίτερα έργα της είναι εμπνευσμένα από τη Φύση και το Ελληνικό φως!

Τα περισσότερα υλικά είναι φυσικά. Το plexiglass με την υγρή ρητίνη που χρησιμοποιεί βοηθούν στην ανάδειξή τους και στη διάχυση του φωτός.

 

 

Στα έργα της εορταστικής συλλογής της για το 2020 και τη νέα χρονιά σε λευκό, μαύρο, χρυσό και ασημί, διαχέεται και σε αυτά το φως, συμβολίζοντας τη λαμπερή ελπίδα των Χριστουγεννιάτικων ημερών.

Η καλύτερη ζωή για όλο τον κόσμο, γεμάτη αλήθεια και φως, είναι οι ευχές της για φέτος !

H Η Νικολέτα Ψάλτη γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε παιδαγωγικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πηγαία καλλιτεχνική της φύση και η αγάπη της για την τέχνη οδήγησε τα βήματά της στο χώρο του interior design, όπου και ξεχώρισε με την έμπνευσή της και τις δημιουργίες της τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η τέχνη της εμπνέεται και γεννιέται από την «πολυτελή απλότητα της φύσης», δείχνοντας ταυτόχρονα την αγάπη της και το σεβασμό της στη φύση.

Συνδέει τα φυσικά υλικά όπως κοχύλια…πέτρες…ξύλα και άλλα κομμάτια της Φύσης, με plexiglass και υγρή ρητίνη και τα μεταλλάσσει σε ιδιαίτερα και πολύτιμα έργα τέχνης, τη δική της πολύτιμη, μοναδική μορφή τέχνης, λουσμένη στο Ελληνικό φως.

Τα έργα της δημιουργού (έπιπλα, φωτιστικά, πίνακες κ.ά) απευθύνονται σε όσους θέλουν να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο, την επιχείρησή τους, την εκδήλωσή τους, τη γαμήλια δεξίωσή τους (art de la table) με την πολυτέλεια που δίνει η φρεσκάδα των φυσικών υλικών. Παράλληλα υπάρχει πάντα η δυνατότητα κατασκευής, ανάλογα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του καθενός.

Η Νικολέτα έχει πραγματοποιήσει προσωπικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η τελευταία της επιτυχημένη συμμετοχή ήταν στη διεθνή έκθεση Art Basel στο Miami της Florida.

Έχει μόνιμη συνεργασία με την εταιρεία Design+ στο Miami και εκπροσωπείται από αυτή στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Έργα της εκτίθενται σε gallery στην Ελλάδα και στην gallery “design art concepts” Miami-Florida στις Ηνωμένες Πολιτείες,  στα lounges της αεροπορικής εταιρείας SKY EXPRESS σε ελληνικά αεροδρόμια και βρίσκονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

Το έργο της έχει παρουσιαστεί αναλυτικά σε εκπομπές της Ελληνικής Τηλεόρασης  καθώς και στον έντυπο Τύπο.

Facebook: Nikoleta Psalti

Instagram: nikoletapsalti_creations

www.nikoletapsalti.com

Στους παρακάτω συνδέσμους μπορείτε να διαβάσετε πρότερες συνέντεύξεις της Νικολέτας Ψάλτη στο Likewoman.gr:

Νικολέτα Ψάλτη: «Η Τέχνη Μου Εμπνέεται & Γεννιέται Από Την Πολυτελή Απλότητα Της Φύσης»

Νικολέτα Ψάλτη: «Η Τέχνη Είναι Αποκάλυψη»!

Φωτογραφία εξωφύλλου Γιάννης Βλασσερός

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue