Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F05%2Fimages easyblog articles 10485 20200528 192203 scaled

Νικολέτα Ψάλτη: «Η τέχνη μου εμπνέεται & γεννιέται από την πολυτελή απλότητα της φύσης»

Το νέο project art & fashion του Likewoman.gr εγκαινιάζει μία πολύ λαμπερή και όμορφη γυναίκα, μία πραγματική καλλιτέχνιδα! Έτσι ένα ανοιξιάτικο πρωινό του Μαϊου συναντήσαμε τη δημιουργό Νικολέτα Ψάλτη στο κέντρο της Αθήνας με ιδιαίτερη χαρά! Στο αφιέρωμα αυτό όπου η Τέχνη συνδιάζεται με τη Μόδα, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε έναν άνθρωπο του οποίου ο χαρακτήρας είναι όπως ακριβώς και τα έργα του: Καθαρά, με διαύγεια, αστραφτερά, ήρεμα μα πάνω απ΄ όλα μοναδικά! Είναι πράγματι αλήθεια αυτό που λένε…πως ο χαρακτήρας του κάθε καλλιτέχνη αντικατοπτρίζεται μέσα στις δημιουργίες του!

Με φαντασία, με σκληρή δουλειά, με μελέτη, με όνειρα και με αγάπη η Νικολέτα Ψάλτη φιλοτεχνεί έργα Τέχνης πολύ ιδιαίτερα και πρωτότυπα που την έχουν κάνει να ξεχωρίσει και να θεωρείται μία από τις σημαντικές δημιουργούς του είδους και της γεννιάς της!

Nikoleta psalti 47 scaled

H καλλιτέχνης, δημιουργός και interior designer Νικολέτα Ψάλτη, έχει ξεχωρίσει στο χώρο της Τέχνης και του design τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Η Τέχνη της εμπνέεται και γεννιέται από την «πολυτελή απλότητα της Φύσης», δείχνοντας ταυτόχρονα την αγάπη της και το σεβασμό της σε αυτή.

Συνδέει φυσικά υλικά όπως κοχύλια…πέτρες…ξύλα και άλλα κομμάτια της Φύσης, με plexiglass και υγρή ρητίνη και τα μεταλλάσσει σε ιδιαίτερα και πολύτιμα έργα τέχνης, τη δική της πολύτιμη, μοναδική μορφή τέχνης, λουσμένη με το Ελληνικό φως.

Τα έργα της δημιουργού (έπιπλα, φωτιστικά, πίνακες κ.α) απευθύνονται σε όσους θέλουν να διακοσμήσουν τον προσωπικό τους χώρο, την επιχείρησή τους, την εκδήλωσή τους, τη γαμήλια δεξίωσή τους (art de la table) με την πολυτέλεια που δίνει η φρεσκάδα των φυσικών υλικών! Παράλληλα υπάρχει πάντα η δυνατότητα κατασκευής, ανάλογα με τις προσδοκίες και τις επιθυμίες του καθενός.

Nikoleta psalti 5 2 scaled

Στη φετινή συλλογή για την άνοιξη και το καλοκαίρι 2020, η Νικολέτα Ψάλτη παρουσιάζει εκτός των άλλων και τις «Στήλες Φωτός». Φωτιστικά που τα διαπερνά το διάφανο και η καθαρότητα του Ελληνικού φωτός που διαχέεται και αναμειγνύεται περίτεχνα με τα φυσικά υλικά της μητέρας φύσης.

Η Νικολέτα έχει πραγματοποιήσει προσωπικές εκθέσεις και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και μεγάλες διοργανώσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Η τελευταία της επιτυχημένη συμμετοχή ήταν στη διεθνή έκθεση Art Basel στο Miami της Florida.

Έχει μόνιμη συνεργασία με την εταιρεία Design+ στο Miami και εκπροσωπείται από αυτή στις Η.Π.Α.

Έργα της εκτίθενται σε gallery στην Ελλάδα και στην gallery “design art concepts” Miami-Florida των Η.Π.Α,στα lounges της αεροπορικής εταιρείας SKYEXPRESS σε Ελληνικά αεροδρόμια καθώς επίσης σε πολλές ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και ανά τον κόσμο.

Το έργο της έχει παρουσιαστεί αναλυτικά σε εκπομπές της Ελληνικής Τηλεόρασης καθώς και στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο.”

Nikoleta psalti 25 scaled

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε πρότερη συνέντευξη της Νικολέτας Ψάλτη στο Likewoman.gr:

Nikoleta psalti 6 scaled

Nikoleta psalti 7 scaled

Nikoleta psalti 10 scaled

Nikoleta psalti 18 scaled

Nikoleta psalti 20 scaled

Nikoleta psalti 15 scaled

Miss Jenny 18 scaled

Info:

Facebook: Nikoleta Psalti

Instagram: nikoletapsalti_creations

www.pinakas-diakosmisi.com

Credits:

Art: Nikoleta Psalti

Photography montage editing: Giannis Vlasseros Catchthemoment

Outfit: Sessile

Make up: Marianna Monopoli using Zoeva cosmetics

Hairstyling:George Zouvelos / Teo hair design Δροσιά

Art Jewllery: Thania Iordanidou

Hand painted hats: Christika K.

Συντελεστές:

Tania Nikolopoulou – editor in chief Likewoman.gr

Jenny Oikonomou – Fashion Consultant & Event Coordinator

Christos Petridis: Production executive

Natalie Rizou – Model

Evi Milli – Social Media Marketing Specialist

Ευχαριστούμε θερμά το ”Psirri Luxury Apartments” για τη φιλοξενία!

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RECENT

RELATED