Skip to main content
images easyblog images 928 53992c98d42a66e2ef891e71fd0f9e40 XL 91eeb649

Νόστιμα γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

Υπάρχει κανείς που να μην του αρέσει η σοκολάτα; Αυτά τα μπισκότα συνδυάζουν την απολαυστική γεύση της σοκολάτας με την τραγανή υφή και τα αρώματα του μπισκότου!
 
Φτιάξτε μόνες σας σπιτικά γεμιστά μπισκότα που θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι! Μία εύκολη συνταγή για να μπορείτε ανά πάσα στιγμή να απολαμβάνετε ένα σοκολατένιο γλυκάκι!
 
ΥΛΙΚΑ:
 
Για τα μπισκότα:
 
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 
1/2 κούπα σκόνη κακάο
 
1/2 κουταλάκι του γλυκού baking powder
 
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
 
250 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 
3/4 κούπας ζάχαρη απλή
 
1 κρόκο αυγού
 
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
 
Για την κρέμα σοκολάτας:
 
2 κούπες ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
 
125 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
 
150 γραμμάρια σοκολάτα λιωμένη
 
2 κουταλιές της σούπας γάλα
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ:
 
Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέστε τον κρόκο και την βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να αναμιχθούν καλά.
 
Σε ένα μπολ, βάλτε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder και το αλάτι και ανακατέψτε. Προσθέστε το μείγμα με το αλεύρι στο άλλο μείγμα σε τρεις δόσεις ανακατεύοντας παράλληλα, αφού πρώτα έχετε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.
 
Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, σταματήστε το χτύπημα και μοιράστε τη ζύμη σε δύο μέρη. Απλώστε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης και ανοίξτε πάνω σε αυτή τη ζύμη σε λεπτό φύλλο 25×30 εκατοστά περίπου. Σκεπάστε με την υπόλοιπη μεμβράνη και μεταφέρετε τον δίσκο στο ψυγείο.
 
Κάντε ακριβώς το ίδιο για την υπόλοιπη ζύμη και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες. Όταν τα βγάλετε κόψτε τη ζύμη με ένα ποτήρι ή με ένα κουπάτ σε ίσα κομμάτια σε ότι σχήματα θέλετε.
 
Χρησιμοποιώντας αντικολλητικό χαρτί, ψήστε τα μπισκότα σας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 με 12 λεπτά. Θα δείτε ότι φουσκώνουν λίγο, αλλά δεν απλώνουν. Όταν τα βγάλετε από το φούρνο είναι σημαντικό να τα αφήσετε να κρυώσουν καλά.
 
Για την κρέμα χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την άχνη και συνεχίστε μέχρι να έχετε ένα αφράτο μείγμα. Έπειτα, προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα μαζί με τις δύο κουταλιές γάλα και χτυπήστε ώστε να ανακατευτούν καλά.
 
Απλώστε τη γέμιση στα μπισκότα, ενώστε τα ανά δύο και είναι έτοιμα!
 
 

SHARE

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED