Ένα φαγητό δυναμωτικό και απαραίτητο κυρίως για τα παιδιά και τους ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, που έχουν ανάγκη από σίδηρο…
Το σπανάκι είναι ένα λαχανικό πλούσιο σε σίδηρο και βιταμίνη C. Έχει πολλά αντιοξειδωτικά και είναι απαραίτητη τροφή για παιδιά και ηλικιωμένους. Συνήθως οι νοικοκυρές το μαγειρεύουν με ρύζι και γίνεται το υπέροχο και δυναμωτικό σπανακόρυζο.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σπανάκι ψιλοκομμένο
4 κρεμμύδια φρέσκα
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάδι
½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
Αλατοπίπερο
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
½ φλιτζάνι ρύζι κίτρινο
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για δύο λεπτά. Ρίχνουμε το σπανάκι, ανακατεύουμε απαλά και σοτάρουμε για άλλα πέντε λεπτά. Ρίχνουμε τρία ποτήρια νερό και αφού βράσει για δεκαπέντε λεπτά, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε το ρύζι. Σε χαμηλή φωτιά συνεχίζουμε να βράζουμε το φαγητό για άλλα δέκα λεπτά μέχρι να βράσει και να φουσκώσει το ρύζι.
Καλή επιτυχία
Διαμάντω Γιαννάκου