Εντάξει, δεν είναι ένας μήνας που θέλεις να πέσεις σε χειμερία νάρκη και να ξυπνήσεις μόλις τελειώσει. Έχει λακκούβες έχει και θαύματα.
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε περίοδο σκιάς- σε προ ανάδρομη φάση δηλαδή που ξεκίνησε από τις 20 Αυγούστου και θα ενταθεί από τις 5.9 ενώ από τις 10- 14.9 χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.
Το ρεπερτόριο του ανάδρομου γνωστό πια: αναβολές, καθυστερήσεις, παρανοήσεις, πρακτικές δυσκολίες και παρεξηγήσεις που όταν ο Ερμής βρίσκεται στον Ζυγό θα έχουν ως αιχμή τους τις σημαντικές διαπροσωπικές σχέσεις, τη συντροφικότητα και τις οικονομικές δοσοληψίες ενώ με τον Ερμή ανάδρομο στην Παρθένο η προσοχή στρέφεται στην εργασία, το σώμα, την καθημερινότητα και την υγεία.
Εποχή αναθεωρήσεων και ανασκόπησης όπως και κρίσης των αποφάσεων που έχουμε πάρει- χρειάζεται να τις ξαναδούμε; Να τις τροποποιήσουμε; Να τις βελτιώσουμε; Να διορθώσουμε;
Χρειαζόμαστε αυτοσυγκράτηση, αντικειμενικότητα και όχι αποφάσεις στο γόνατο. Η οπισθοχώρηση του Ερμή στην αναλυτική Παρθένο (23.9-2.10) μας διευκολύνει να δούμε τις πρακτικές πλευρές των αποφάσεών μας ή να βρούμε νέους τρόπους αντιμετώπισης χρόνιων προβλημάτων μας.
Γράφει ο Γιώργος Πανόπουλος-Astroheart
photo credits unsplash