Skip to main content
Likewomangr chris hemsworth b179b80a

Ο Chris Hemsworth αλλάζει τη ζωή του μετά από μια δυσοίωνη προειδοποίηση για την υγεία του

Η αλλαγή στη ζωή του Chris Hemsworth και ο τρόπος που μαθαίνει να συμβιώνει με αυτή.

Ο γνωστός Αυστραλός ηθοποιός Chris Hemsworth βρίσκεται αυτή τη φορά στην επικαιρότητα, όχι λόγω κάποιας επιτυχίας του στον τομέα της υποκριτικής, αλλά εξαιτίας μίας ιατρικής διάγνωσης που μοιάζει να έχει επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ψυχολογία του ηθοποιού.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vanity Fair (@vanityfair)

Σε αποκλειστική συνέντευξή του στο περιοδικό Vanity Fair, αναφέρει πως διεγνώσθη με γενετήσια προδιάθεση για Αλτσχάιμερ κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς Limitless, για το National Geographic. Ωστόσο, όπως είναι φυσικό ο τρόπος για προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής έχει επηρεάσει τον καθημερινό τρόπο δράσης του σε πολλά ζητήματα, συγκεκριμένα αναφέρει στη συνέντευξή του:

«Όποτε ξεχνάς κάτι, σκέφτεσαι μήπως ίσως είναι αυτό;» και απαντάει με χιούμορ «Ναι, είναι η δικαιολογία μου πλέον».

Στη συνέχεια τον ρώτησαν: «Αν και η προσδοκία που υπάρχει για να αναπτυχθεί η αρρώστια αυτή είναι για το μακρινό μέλλον, πρέπει να είναι αρκετά αγχωτικό για εσένα»

Ο ηθοποιός απάντησε: «Οι πιο πολλοί από εμάς, προτιμάμε να αποφεύγουμε τις συζητήσεις περί θανάτου, λες και θα καταφέρουμε κάπως να τον αποφύγουμε. Όταν λοιπόν ξαφνικά, σε ενημερώνουν πως κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί με αυτό τον τρόπο, συνειδητοποιείς την πραγματικότητα, του δικού σου θανάτου»

Ερώτηση: «Έχεις μικρά παιδιά. Τους έχεις μιλήσει σχετικά με αυτήν την κατάσταση;»

Απάντηση: «Δεν νομίζω πως θα καταλάβαιναν την ιδέα, ή θα είχαν την αντίληψη, οπότε όχι. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι πως έχω δηλώσει την παραίτησή μου, ή πως πρόκειται για κάτι που θα συμβεί σε λίγους μήνες, ευτυχώς. Κάποια μέρα σίγουρα θα τους το αναφέρω.»

Ερώτηση: «Με το να δημοσιοποιείς το γεγονός αυτό, είναι σαν να λες σε άλλους ανθρώπους να ελέγξουν την πιθανότητα να πάσχουν και αυτοί από την ίδια αρρώστια;»

Απάντηση: «Μου παρουσιάστηκε η ευκαιρία να μην αναφερθώ στην πτυχή αυτή της ζωής μου, και για τον ακριβή λόγο που μου ανέφερες μόλις, αποφάσισα να το μοιραστώ. Σκέφτηκα πως είναι μία ευκαιρία να γνωστοποιήσω τη κατάσταση αυτή, εγείροντας τη προσοχή στο ζήτημα. Είναι ένα κίνητρο για τους ανθρώπους να προσέχουν καλύτερα τους εαυτούς τους, και πως αν διαγνωστείς υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις τη κατάσταση. Αυτό που με ανησυχούσε, ήταν πως δεν ήθελα να φανεί σαν να θέλω να χειραγωγήσω την κατάσταση, σαν να θέλω να κερδίσω έτσι την συμπάθεια του κόσμου.»

Αυτά και πολλά άλλα ανέφερε ο ηθοποιός στη συνέντευξη του στο περιοδικό Vanity Fair, δημιουργώντας έτσι εύφορο περιβάλλον για την αποδοχή της αρρώστιας αυτής σε πολλούς ανθρώπους εκεί έξω. Παράλληλα, ενημερώνει για την ύπαρξη της, τις δυσκολίες που ενέχει, αλλά και τη δυνατότητα χρήσης μεθόδων που διευκολύνουν την κατάσταση. Λειτουργεί ως πρότυπο, παρουσιάζοντας την ανθρώπινη πλευρά του, όταν οι κάμερες δεν ηχογραφούν, πίσω από τις πόρτες, μιλώντας για ένα πέρα για πέρα αληθινό πρόβλημα.

Εμείς του ευχόμαστε τα καλύτερα.

photo credits instagram

Εριάννα Κρόκου

Σπουδάζω Φιλοσοφία και Ψυχολογία. Ανακάλυψα την αγάπη μου για την αρθρογραφία σε αρκετά μικρή ηλικία, όπως και την επιθυμία μου να μοιράζομαι σκέψεις μου για θέματα κοινωνικής φύσεως, αλλά και για θέματα γύρω από τον χώρο του lifestyle και της μόδας. Η μόδα αποτελεί έναν από τους βασικούς τρόπους έκφρασης της προσωπικότητας, αλλά και της διάθεσης μου. Follow me on this journey.

RECENT

RELATED