Skip to main content
%CE%A0%CE%A9%CE%A1%CE%9F%CE%A3 1 e1672850098830 4b579773

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Σπύρος Πώρος στην κριτική επιτροπή των ART AWARDS της DREAMTEAM

Ο διεθνούς φήμης φωτογράφος Σπύρος Πώρος θα είναι ένα από τα σημαντικά πρόσωπα που θα απαρτίζουν την κριτική επιτροπή των Art Awards της Dreamteam!

Η Dreamteam με γνώμονα, ότι οι καλλιτέχνες αξίζουν τα δικά τους μοναδικά βραβεία, θεσπίζει τον εικαστικό διαγωνισμό πανελλαδικής εμβέλειας Art Awards καθώς και την αντίστοιχη συλλογική έκθεση Τέχνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αθηναίων, με στόχο την ανάδειξη και την καταξίωση των καλλιτεχνών ανά κατηγορία. Τα έργα των Art Awards που θα είναι δημιουργίες γλυπτικής, ζωγραφικής, φωτογραφίας και μικτής τεχνικής θα εκτεθούν στη μεγάλη εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών στις 6-7-8 Φεβρουαρίου 2023. Η κριτική επιτροπή που αποτελείται από διεθνώς αναγνωρισμένα και καταξιωμένα πρόσωπα του εικαστικού χώρου, θα αποφανθεί για τα αρτιότερα έργα και θα αποδώσει τα βραβεία ανά κατηγορία!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΩΡΟΣ

Το όνομα και η κριτική του Σπύρου Πώρου  προσδίδουν ιδιαίτερη βαρύτητα στο καλλιτεχνικό αυτό γεγονός!

Ο Σπύρος Πώρος είναι Έλληνας φωτογράφος, σκηνοθέτης, σχεδιαστής μόδας, επιχειρηματίας και δάσκαλος Judo. Γεννήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 1971, στην Αθήνα. Ο παππούς του, Σπυρίδων Πώρος, υπήρξε θεατρικός συγγραφέας και έργα του έχουν παιχθεί σε Αθηναϊκά θέατρα της εποχής.

Η καλλιτεχνική του δραστηριότητα καλύπτει, τα τελευταία 30 χρόνια, όλους τους τομείς της φωτογραφικής τέχνης, κλασικής και μοντέρνας, του χώρου της μόδας, μπροστά και πίσω από τις κάμερες,  αλλά και της σκηνοθεσίας. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων προσωπικοτήτων της παγκόσμιας καλλιτεχνικής σκηνής, τραγουδιστές, ηθοποιούς, όπως οι: Jennifer Lopez, Keira Knightley, Christopher Noth, Harvey Keitel, Michael Imperioli, Meagan Good, John Michael Stipe, Alessandra Corine Ambrósi, Massive Attack και φωτογράφισε τον Charles Aznavour για το Amnesty International.

Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του αντιπροσωπεύθηκε από τα πρακτορεία Select στο Λονδίνο, Whilelmina στη Νέα Υόρκη, Bananas στο Παρίσι και υπήρξε μοντέλο την δεκαετία των 90΄s. Φωτογραφήθηκε από παγκόσμιους οίκους μόδας, μεταξύ άλλων, Channel, Hugo Boss, Claude Montana, Sonia Rykiel, Emanuel Ungaro. Συνεργάσθηκε με την Catherine Deneuve για την γαλλική Vogue, επιλέχθηκε ως πρόσωπο της διαφημιστικής καμπάνιας του Jim Beam στην Αμερική, της L’ Oreal, στο Λονδίνο, και συμμετείχε στο επίσημο βιντεοκλίπ του George Michael “Spinning The Wheel” που γυρίστηκε στο Λονδίνο.

Τον κέρδισε η δράση πίσω από την κάμερα και με την φωτογραφική του μηχανή ταξίδεψε όλο τον κόσμο αποτυπώνοντας πρόσωπα, βλέμματα και στιγμές. Έχει εργασθεί και φωτογραφίσει σε όλο τον κόσμο: Ηνωμένες Πολιτείες, Ευρώπη, Λατινική Αμερική, Ινδία, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία.

Το 2007 έκανε την φωτογράφηση για το Εθνικό Μπαλέτο της Κούβας σε ένα από τα πιο διάσημα έργα του.

Οι εκθέσεις του, Tattoo, Bodies and Behaviours, Under Exposed, Love and Strife = Cosmic Cycle, Cuban Ballet and Boxing έχουν φιλοξενηθεί στη Νέα Υόρκη, Αθήνα και Όκλαντ.

Σημαντικός σταθμός στην καριέρα του, το Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Εκεί ενεργοποιήθηκε έντονα στην κοινωνική προσφορά και την ανθρώπινη αλληλεγγύη μέσω της δουλειάς του και άλλων φιλανθρωπικών ενεργειών. Έχει βοηθήσει να συγκεντρωθούν εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια για φιλανθρωπικούς σκοπούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Νέα Ζηλανδία και την πατρίδα του την Ελλάδα.

Το 2011 φωτογραφίζει την Άννα Βίσση και Djibril Cisse για τις ανάγκες του ημερολογίου W.I.N. HELLAS 2011 κατά της βίας των γυναικών.

Με αφορμή την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2019, ο εκδοτικός οίκος Κάκτος εκδίδει το υπογεγραμμένο βιβλίο του Σπύρου Πώρου «Photosophia» με φωτογραφίες από τη δουλειά του σε όλο τον κόσμο!

ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΟΥΒΑ ΣΠΥΡΟΣ ΠΩΡΟΣ e1672850193953

Το Δ.Σ της Dreamteam ευχαριστεί θερμά τον κύριο Σπύρο Πώρο για τη σύμπραξη και τη Τιμή!

Πληροφορίες για τα Art Awards στα τηλέφωνα: 6985015875 – 6989283000

www.dreamteam.org.gr
facebook & instagram: dreamteam.org.gr

Χρήστος Πετρίδης

Όνειρό μου είναι να προσφέρω σε εκείνους που έχουν ανάγκη και για αυτό τον σκοπό επιστρατεύω όλα όσα έχω μάθει μέσα από την τηλεόραση, την τέχνη, τη γραφή και τον λόγο, πιστεύοντας πως η συσπείρωση των ανθρώπων θα μας οδηγήσει σε έναν καλύτερο κόσμο! #giaenankaliterokosmo

RECENT

RELATED