Ο δικός μου θησαυρός, ένα δώρο στον εαυτό μου.


27 Ιούν 2017

Όλοι μας κρύβουμε έναν θησαυρό, υπάρχει μέσα μας. Σκονισμένος, κρυμμένος βαθιά, θέλει όμως θάρρος για να ξεκλειδώσεις το δικό σου σεντούκι.

Είναι δύσκολο να ψάξεις τι υπάρχει εκεί μέσα καταχωνιασμένο, πολλές φορές δεν θα δεις εύκολα μέχρι τον πάτο του σεντουκιού, όμως όσο ανακαλύπτεις ανοίγεις μεγαλύτερο φως για να φτάσεις στον πάτο.

Δεν είναι εύκολη η διαδικασία του να ανοίγεις, να ψαχουλεύεις και να ξεχωρίζεις τι κρατάς και τι πετάς.

Πολλοί δεν έχουν τολμήσει να το ανακαλύψουν καν το δικό τους σεντούκι, άλλοι δε που προσπάθησαν να το ανοίξουν τα παράτησαν στα μισά από τον φόβο τους. 

Αυτοί ζουν μέσα στο δικό τους σκοτάδι, μην γνωρίζοντας τίποτα για το δικό τους σεντούκι, αυτοί φοβούνται τον εαυτό τους περισσότερο και έτσι φοβούνται και τους άλλους, όταν είσαι μέσα στο σκοτάδι δεν μπορείς να δεις το φως του άλλου και δεν σ’ αρέσει, τα βλέπεις όλα μέσα από το δικό σου σκοτάδι. Έτσι έχεις μάθει, ποτέ δεν ανακάλυψες τι υπάρχει έξω από αυτό. Απλούστατα δεν ξέρεις!

Άλλοι που το άνοιξαν, κάπου στη μέση της ανακάλυψης σταμάτησαν, αυτοί θεωρούν τον εαυτό τους αδύναμο και κουρασμένοι από την ανακάλυψη βολεύονται ευκολότερα. Αυτό το συναίσθημα όμως δεν έχει καμία σχέση με την αίσθηση της ολοκλήρωσης και της απελευθέρωσης. Έτσι, νομίζουν ότι ξέρουν, νομίζουν ότι είναι μέχρι εκεί που βλέπουν, όμως δεν πήγαν λίγο πιο πέρα για να ανακαλύψουν ότι υπάρχει κ’ άλλο.

Όμως, υπάρχουν και αυτοί που προσπάθησαν ξανά και ξανά, κάνανε λίγο πίσω, αλλά συνέχισαν ώσπου φτάσανε στο τέλος. Ολοκλήρωσαν το δικό τους ξεσκόνισμα και έμαθαν να βάζουν στο δικοί τους σεντούκι όσα  εκείνοι κράτησαν.  Στιγμές τους  και αυτές που δημιούργησαν από την αρχή, αυτοί οι άνθρωποι έχουν έναν θησαυρό. Αυτοί οι άνθρωποι λάμπουν από μακριά, φωτίζουν ολόκληροι, και όταν τους γνωρίσεις φωτίζουν και εσένα. Γιατί έχουν ανακαλύψει μόνοι τους το φως και δεν φοβούνται να το μοιραστούν. 

Αυτούς τους ανθρώπους να βρείτε, αυτούς τους ανθρώπους να αναζητάτε και όταν τους βρείτε, κρατήστε τους κοντά σας.

Σε οποία στιγμή από τις 3 και αν είστε με το δικό σας σεντούκι να θυμάστε δεν είναι μόνο αυτό που ξέρετε, αυτό που έχετε μάθει και σε αυτό που έχετε βολευτεί. Υπάρχει και άλλο, υπάρχει φως άλλα πρέπει να συνεχίσετε την ανακάλυψη. Όταν θα πάρετε την απόφαση να ξεκλειδώσετε το δικό σας σεντούκι, τότε θα ξεκινήσετε ένα υπέροχο ταξίδι ανακάλυψης για τον δικό σας θησαυρό. 

Και να θυμάστε, εμπιστευτείτε το σκοτάδι, αυτό θα σας οδηγήσει σε πολλά.

Είμαι στην διάθεση σας να συζητήσουμε ότι θέλετε, να αναπτύξουμε όποιο θέμα θέλετε και να απαντήσω σε όλες σας τις ερωτήσεις!

aggeliki kavallieratou 

Αγγελική Καβαλλιεράτου

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας/ Ψυχολόγος BSc, MSc

Τηλ: 6983433267

email: aggelikikavallieratoy@gmail.com

site: www.aggelikikavallieratou.com

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue