Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2018%2F11%2Fimages easyblog articles 6919 dimitris panelis synedefxi 1

Ο Δημήτρης Πανέλης Μας Βάζει Σε «ΑΝΑΜΟΝΗ» Και Μας Δείχνει Την Θετική Πλευρά Της Ζωής!

Μια κοινωνική πρωτοβουλία γίνεται θεατρική Πράξη!

Η παράσταση «Eπανάσταση σε Αναμονή»είναι συνέχεια της δράσης «Καφές σε Αναμονή». Η ομάδα ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και συνεχίζει ως σήμερα να ενισχύει τη θετική πλευρά της ζωής, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Η παράσταση «Επανάσταση σε Αναμονή» παίζει στα όρια κωμωδίας και μανιφέστου, δίνοντας στον θεατή προεκτάσεις της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας που μόνο σαν φάρσα θα θέλαμε να δούμε! 

Συνέντευξη του Δημήτρη Πανέλη στην Τάνια Νικολοπούλου και το likewoman.gr

1. Τι αντιπροσωπεύει η συγκεκριμένη παράσταση για εσάς

Η «Επανάσταση σε αναμονή» είναι μια αναδρομή της σύγχρονης Ελλάδας από την εικονική ευημερία στα μνημόνια της κρίσης. Αντιπροσωπεύει την νοοτροπία χρόνων που μεθοδικά μας οδηγεί κάθε μέρα ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Ένα γκρεμό που συχνά δεν θέλουμε να δούμε αλλά είναι πιο κοντά από όσο πιστεύουμε. Αρκεί μια μικρή αφορμή για να αποκαλύψει την γύμνια μας και να μας κάνει να αναθεωρήσουμε ετεροχρονισμένα συνήθως τη φιλοσοφία μας για την ζωή.

2. Πόσο μοιάζετε με τον ήρωα που υποδύεστε?

Υποδύομαι έναν φοβισμένο και απαθή νέο, ο οποίος είναι άνεργος 2.5 χρόνια και λόγω πραξικοπήματος στη χώρα έχει κλειστεί στο σπίτι με μόνη του παρηγοριά τα social media. Για να είμαι ειλικρινής είναι κόντρα ρόλος, είμαι αντιδραστικός από τη φύση μου, δεν κάθομαι στα αυγά μου που λέμε με τίποτα. Από την άλλη, όταν έγραφα το κείμενο, θέλοντας και μη έκανα συσχετισμούς με κάποιες εμπειρίες της ζωής μου, κάτι το οποίο βοηθάει πάντα όταν προσπαθείς να προσεγγίσεις ένα ρόλο.

3. Ο θεατής τι έχει να πάρει παρακολουθώντας τη παράσταση

Αυτό είναι υποκειμενικό. Ο καθένας σκέφτεται και δρα διαφορετικά. Ένας από τους στόχους του έργου είναι να κάνουμε την αυτοκριτική μας για τις επιλογές που μας έφεραν ως εδώ σαν χώρα, να αναλογιστούμε τη δική μας στάση μέσα στο σύνολο και να πάρουμε την ευθύνη που μας αναλογεί. Δεν γίνεται να φταίνε πάντα όλοι οι άλλοι εκτός από εμάς. Αναγνωρίζοντας τα λάθη μας και αγαπώντας τα πηγαίνουμε μπροστά, είναι ο μόνος τρόπος.

4. Πως αισθάνεστε πριν να ανέβετε στη σκηνή

Άγχος και ταχυπαλμία. Η αναμονή μέχρι να πω την πρώτη λέξη στη σκηνή με σκοτώνει! Όσες ασκήσεις χαλάρωσης και αν κάνω δεν αλλάζει, το έχω αποδεχτεί πια! Αυτό που έλεγαν οι παλιοί ότι το άθλημα θέλει γερό στομάχι, ε αυτό ακριβώς! Πέρα από την πλάκα όμως, πιστεύω πως το άγχος εκείνης της στιγμής είναι το καύσιμο της δημιουργίας για όσο βρίσκεσαι στην σκηνή. Αυτό είναι που μου δίνει την ώθηση και την ενέργεια για να μη με καταπιεί η σκηνή.

5. Τι σημαίνει το χειροκρότημα για τον ηθοποιό

Είναι ο λόγος που γίνεσαι ηθοποιός. Θυμάμαι στα 16 μου, στην πρώτη μου παράσταση στο σχολείο, όταν βγαίναμε ένας – ένας μπροστά για υπόκλιση. Ήταν η μαγική στιγμή που κατάλαβα τι ήθελα να κάνω στη ζωή μου. Είναι σπάνιο να ξέρεις τι θέλεις να ακολουθήσεις ειδικά όταν είσαι έφηβος. Ήταν η στιγμή που άλλαξε τη ζωή μου. Κάθε χειροκρότημα μου θυμίζει εκείνη τη μαγική στιγμή, τις δυσκολίες που πέρασα για να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα, τα λάθη μου, τα σωστά μου όλα όσα με πήγαν μπροστά.

6. Εκτός από το θέατρο τι άλλα ενδιαφέροντα έχετε?

Μου αρέσει να πηγαίνω στο γήπεδο ή έστω να βλέπω τα παιχνίδια του Παναθηναϊκού από το σπίτι όταν δεν προλαβαίνω. Μου αρέσει επίσης να βλέπω ταινίες στο σινεμά και ξένες σειρές τα βράδια στο σπίτι . Γίνονται παραγωγές που δεν μπορείς παρά να τις θαυμάσεις. Με μελαγχολεί βέβαια παράλληλα όταν συνειδητοποιώ πόσο πίσω είμαστε ακόμα στην Ελλάδα. Από την μια βλέπεις ολόκληρες βιομηχανίες θεάματος και από την άλλη την επανάληψη της επανάληψης. Πρέπει το κράτος κάποια στιγμή να επενδύσει σοβαρά στον πολιτισμό. Υπάρχουν τόσοι νέοι καλλιτέχνες που αποφοιτούν κάθε χρόνο από δραματικές, σχολές σκηνοθεσίας κλπ. και παλεύουν να κάνουν μια ταινία με τα χίλια ζόρια με κάμερες δανεικές και φίλους τους για κομπάρσους. Πρέπει να το δούμε πιο σοβαρά κάποια στιγμή, είναι κρίμα τόσο ανθρώπινο δυναμικό να πηγαίνει χαμένο.

7. Ποιο είναι το γούρι σας?

Δεν έχω κάποιο γούρι. Πάντα κάνω την προσευχή μου πριν ανέβω στη σκηνή, μου δίνει δύναμη.

8. Τι έχετε πάντα μαζί σας

Το κινητό μου τηλέφωνο αν και θα έρθει μια στιγμή στη ζωή μου που θα το πετάξω και θα πάρω ένα παλιό με κουμπιά να ηρεμήσω!

9. Πείτε μας τα σχέδια σας για το μέλλον

Έχω γράψει το σενάριο για μια ταινία μεγάλου μήκους. Δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο να γυρίσεις μια ταινία, ειδικά στην Ελλάδα, παρ’ όλα αυτά πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου να έρθει και αυτό. Προς το παρόν θέλω να αφοσιωθώ στην παράστασή μας, πιστεύω πως έχει αρκετές ακόμη σεζόν μπροστά της.Μένει να το δούμε και στην πράξη!

Λίγα Λόγια για το έργο

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ Του Δημήτρη Πανέλη 2ος χρόνος

‘Ηρωες: Μήτσος ΠανελληνάραςVS Ελευθερία

Χώρα: Ελλάδα, Έτος: 2030,Πολίτευμα: Δικτατορία

Πληθυσμός: 7.000.000, Ανεργία: 60%

Μπορεί η επανάσταση να περιμένει;

Σε 12 χρόνια από σήμερα η Ελλάδα έχει δικτατορία.

Η ανεργία αγγίζει το 60% ενώ ο πληθυσμός της χώρας έχει μειωθεί στα 7.000.000, καθώς περίπου 3.000.000 νέοι έχουν μεταναστεύσει. Οι ηλικιωμένοι έχουν εξοικειωθεί με την χρήση των socialmedia, καθώς το νέο καθεστώς στέλνει δωρεάν καθηγητές τεχνολογίας στα σπίτια όλης της χώρας. Έτσι κάποιοι λένε «δικτατορία ναι, αλλά με το νέο καθεστώς έχουμε παντού τσάμπα ίντερνετ!»

Κάπως έτσι η επιθυμία για ανατροπή της δικτατορίας γίνεται όλο και μικρότερη μιας και όλοι δείχνουν ευχαριστημένοι. ‘Όλοι εκτός από μια μικρή ομάδα που έχει βαλθεί να αφυπνίσει τους πάντες με τους πιο απίθανους τρόπους.

Η παράσταση «Eπανάσταση σε Αναμονή» είναι συνέχεια της δράσης «Καφές σε Αναμονή». Η ομάδα ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια και συνεχίζει ως σήμερα να ενισχύει τη θετική πλευρά της ζωής, της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης.

Η παράσταση «Επανάσταση σε Αναμονή» παίζει στα όρια κωμωδίας και μανιφέστου, δίνοντας στον θεατή προεκτάσεις της πολιτικής και κοινωνικής κατάστασης της χώρας που μόνο σαν φάρσα θα θέλαμε να δούμε!

Μπες κι εσύ «Σε Αναμονή»

Η πρωτοβουλία «Σε Αναμονή» ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2015 με στόχο να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Το πρώτο βίντεο «Καφές σε Αναμονή»έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα να συμμετάσχουν1200 επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα με περισσότερα από 500.000 προπληρωμνθρωπο.﷽﷽﷽κιυ αξιοπρεπ αλληλεγγύΟΥ ΣΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ – ΑΝ ένα από συμπολίτες μας προϊόντα πρώτης ανάγκης που ήταν στη διάθεση αστέγων , απόρων κι ανέργων.

Σήμερα 33 οργανωμένες εθελοντικές ομάδες της «Αναμονής», ενισχύουν με το έργο τους την πρωτοβουλία αυτή σε όλη την Ελλάδα, ώστε κάθε γειτονιά της χώρας να είναι «Σε Αναμονή» και φιλική προς τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη.

Η παράσταση “Επανάσταση σε αναμονή” ανεβαίνειγια 2η χρονιά τον Οκτώβριο στο θέατρο Αλκμήνη

Info παράστασης :

Σενάριο – Σκηνοθεσία: Δημήτρης Πανέλης

Βοηθός σκηνοθέτη: Νίκος Παρασκευόπουλος

Ερμηνεύουν: Έλενα Δελακούρα, Δημήτρης Πανέλης

Gueststar: Μίμης Καπέρδος

Φωτογραφίες/trailer: Νίκος Παρασκευόπουλος

Μοντάζ: Ηλίας Νάκας

Παραγωγή: ΕΝ.ΕΛ.Π.Α

Επικοινωνία: Άντζυ Νομικού ( APriori)

Διάρκεια έργου: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Είδος: Κοινωνικοπολιτική κωμωδία / Μανιφέστο

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 € |προπώληση μέσω viva 10€, εισιτήρια “σε αναμονή” για ανέργους με την επίδειξη κάρτας ανεργίας και απαραίτητη κράτηση θέσης.

Πρεμιέρα: Πέμπτη 25 Οκτωβρίου & για κάθε Πέμπτη μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου στις 21:30, θέατρο Αλκμήνη

Σύντομο βιογραφικό : Δημήτρης Πανέλης

Τον Νοέμβριο του 2015 εμπνεύστηκε και ξεκίνησε την δράση “Σε Αναμονή/OnHold”, η οποία αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σπούδασε Τηλεπικοινωνίες και Δίκτυα και στη συνέχεια στην Δραματική Σχολή «Δήλος» για τρία έτη. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε ομίλους τηλεπικοινωνιών ενώ παράλληλα είχε τις πρώτες του συμμετοχές σε διαφημιστικά και κινηματογραφικές ταινίες. Πέρυσι διακρίθηκε με δύο βραβεία για την σκηνοθεσία του, στο πρώτο του ντοκιμαντέρ “Stories on Hold” ενώ φέτος σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στο πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Επανάσταση σε Αναμονή».

Για όλες τις παραστάσεις θα τεθούν εισιτήρια

“Σε Αναμονή” για ανέργους.

Link που αφορούν την παράσταση

Link Κριτικών 

neopolis.gr

athinorama.gr

Link Trailer Παράστασης

Link Ντοκιμαντέρ της δράσης μας “Σε Αναμονή” στην ΕΡΤ στις 10/04/18

Με εκτίμηση

Άντζυ Νομικού ( A-priori)

angienomikou@gmail.com

Θέατρο Αλκμήνη | Αλκμήνης 8 | Γκάζι| 2103428650 | www.theatro.gr


Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED