Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2022%2F10%2Flikewomangr ideal standard 4

O Ιταλός σχεδιαστής Roberto Palomba στο Athens Εvent της Ideal Standard

Με εξαιρετική επιτυχία οι αρχιτέκτονες & interior designers των σημαντικότερων αρχιτεκτονικών γραφείων  της πρωτεύουσας, υποδέχτηκαν τον διάσημο Chief  Designer Officer του Ομίλου Ideal Standard, Roberto Palomba.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022 στο Ίδρυμα  Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρή, με αφορμή τα εγκαίνια του νέου showroom της  Ideal Standard [idealstandard.gr] στο Χαλάνδρι.

likewomangr ideal standard

Τη βραδιά προλόγισε ο Αθανάσιος Τσουμαλάκος, Γενικός Διευθυντής Ανατολικής Ευρώπης, Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος Ελλάδος, λέγοντας πως η εταιρεία διευρύνει και εμπλουτίζει συνεχώς την εμπειρία πωλήσεων στα δίκτυα διανομής της, και περιέγραψε τον αναβαθμισμένο ρόλο των σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων στην προδιαγραφή των νέων κατοικιών, ξενοδοχείων και επαγγελματικών χώρων, με προιόντα και λύσεις που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο, τη βιωσιμότητα του πλανήτη, την καινοτομία και το απαράμιλλο στυλ.

likewomangr ideal standard 1

Θάνος Τσουμαλάκος Ελένη Αντωνιάδου ( Brainstorm ) Roberto Plomba Αναστασία Πακλατσίδου Πέτρος Καπελές

«Εργαζόμαστε μαζί με τους αρχιτέκτονες για να δημιουργήσουμε μια απρόσκοπτη συνέργεια λειτουργικής τελειότητας και αισθητικής ομορφιάς…Together for better είπε ο κ. Τσουμαλάκος κλείνοντας την ομιλία του.

Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του Massimo Vismara, Vice President Brand & Activation Ideal Standard International, που δήλωσε πως εργαζόμαστε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον και ανέπτυξε την δέσμευση της εταιρείας να εργαστεί ενεργά για την ουδετερότητα του άνθρακα, με τη χρήση ανακυκλώσιμων και βιώσιμων πηγών ενέργειας στη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων.

Την σκυτάλη πήρε ο Roberto Palomba, ιδρυτής του Palomba Serafini Associati studio. Σαν πρωτοπόρος και δυναμικός σχεδιαστής, εκφραστής της γενιάς του, μίλησε σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο, τονίζοντας τη σημαντικότητα της διάρκειας και όχι το εφήμερο της μόδας στο design.

«Καθώς μεγαλώνουμε τις συλλογές μας στην Ideal Standard αξιοποιούμε την τελευταία τεχνολογία που βοηθά στη δημιουργία νέων και εμπνευσμένων συλλογών» είπε μεταξύ άλλων.

likewomangr ideal standard 2

Δήμητρα Κορομπίλη Ελένη Αντωνιάδου Στέλλα Πεπονή Φιλλίπου

Μίλησε για τον σχεδιασμό από το studio του, του νέου showroom της Ideal Standard που άνοιξε πρόσφατα στη Λ. Κηφισίας 330 στο Χαλάνδρι, που αποτελεί χώρο πρόσκλησης για δημιουργία & έμπνευση, και παρουσίασε τις νέες μοναδικές συλλογές της εταιρείας μέσα από ένα εικονικό ταξίδι σε πόλεις ορόσημα για το design όπως είναι το Μιλάνο, το Βερολίνο, το Παρίσι, το Ντουμπάϊ και η Σανγκάη.

Τέλος, οι θεατές είχαν τη μοναδική ευκαιρία να δουν πρώτοι σε παγκόσμια κλίμακα, μέρος συλλόγων που θα λανσαριστούν στην ελληνική αγορά το 2023.

Μετά την συναρπαστική του ομιλία και την ανάπτυξη της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας «ethic & aesthetic», ακολούθησε για τους καλεσμένους ξενάγηση στο μουσείο, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά έργα σπουδαίων ζωγράφων όπως είναι οι Cézanne, van Gogh,  Picasso,  Miró, Θεοτοκόπουλος,κτλ ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με προσωπικές συζητήσεις με τον σχεδιαστή για ανταλλαγή εμπειριών σε ένα μοναδικά σχεδιασμένο cocktail στην ταράτσα του νεοκλασικού κτιρίου του μουσείου, υπό τους ήχους άρπας με ελληνικά ακούσματα και εκλεκτών εδεσμάτων με απρόσκοπτη  θέα τον ναό του Παρθενώνα.

Την επόμενη ημέρα στο νέο flagship showroom της Ideal Standard στην Αθήνα, που αποτελεί ένα από τα 4 συνολικά flagship showrooms του Ομίλου, μετά το Λονδίνο, το Ντουμπάι και το Παρίσι, παρουσιάστηκαν από τον σχεδιαστή Roberto Palomba, τα νέα κομμάτια των Atelier collections καθώς και παλαιότερα πολύ επιτυχημένα κομμάτια που επανασχεδιάστηκαν από το αρχιτεκτονικό του στούντιο.

Καλεσμένοι αυτή τη φορά μέλη της κοινότητας ΑΚΤΟ από το τμήμα interior design, που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά όλες τις δημιουργίες του, και να συνομιλήσουν μαζί του για το τρόπο που προσεγγίζει το σχεδιασμό του μπάνιου και του εξοπλισμού του, κάτι που εν αντίθεση με το παρελθόν, εξελίσσεται σε ένα χώρο υψηλής αισθητικής & καινοτομίας.

Η παρουσίαση αυτή ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις των αποφοίτων προς τον σχεδιαστή, ο οποίος τόνισε ότι η νέα γενιά φοιτητών και προσεχώς επαγγελματιών του κλάδου είναι εκείνη που πρέπει να μας διδάξει για το πως πρέπει να αντιλαμβανόμαστε το σύγχρονό και το μοντέρνο.

likewomangr ideal standard 3

Και οι δύο αυτές ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις, υλοποιήθηκαν με την συνδρομή της εταιρείας επικοινωνίας Βrainstorm από τον χώρο των corporate events.

Η φωτογραφική κάλυψη των εκδηλώσεων έγινε από την Design Ambassador και το πρακτορείο Papapadakis Press.

Η βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης έγινε από την Design Ambassador

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην εκδήλωση στο ίδρυμα Βασίλης & Ελίζα Γουλανδρής 5/10/22  τίμησαν με την παρουσία τους πάνω από 100 αρχιτεκτονικά της Αθήνας μεταξύ άλλων (αλφαβητικά) :

3SK STYLIANIDIS ARCHITECTS

360 ID

A2 ARCHITECTS

AK & ASSOCIATES ARCHITECTS

BUERGER KATSOTA ARCHITECTS

BLOCK 722 ARCHITECTS

DE-AR ARCHITECTS

DORIZAS NICHOLAS -ARCHITECT

ELASTIC ARCHITECTS

F & K KIDONIATIS ARCHITECTS

ISV ARCHITECTS

POTIROPOULOS & PARTNERS

TENBRINKE

VIKELAS ARCHIECTS

ΑΒΑΞ

ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ

ΜΟΥΣΤΡΟΥΦΗΣ ΝΙΚΟΣ

 

 

 

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED