Skip to main content
admin ajax.php?action=kernel&p=image&src=%7B%22file%22%3A%22wp content%2Fuploads%2F2020%2F09%2Fimages easyblog articles 11391 st george lycabettus

O Jean Claude Jitrois ξανά στο St. George Lycabettus Lifestyle Hotel για την επέτειο του 1 & Only «STAY GOLD» room

Στο πλαίσιο της ιδέας Τουρισμός και Πολιτισμός, το St George Lycabettus σε συνεργασία με την πολιτιστική πλατφόρμα Le Soleil Foundationγιόρτασαν τον ένα χρόνο δημιουργίας του δωματίου Jitrois Stay Gold, αφιερωμένο στον μεγάλο φιλέλληνα Γάλλο σχεδιαστή Jean-Claude Jitrois , ο οποίος συνεχώς προβάλλει την Ελλάδα που αγάπησε.

Η βραδιά εξελίχτηκε στον πολυβραβευμένο χώρο του Grand Balcon στο St. George Lycabettus που έχει βραβευτεί για την ωραιότερη θέα της Ευρώπης στα World Luxury Hotel awards στην Ελβετία.O Jean-Claude Jitrois εμφανίστηκε στην εκδήλωση συνοδευόμενος με την διάσημη γαλλίδα ηθοποίο και σεναριογράφο κυρία Axelle Marine καθώς και την στενή του συνεργάτη κυρία Ada Ηλιοπούλου.

Την βραδιά τίμησε με την παρουσία τηςη Πρόεδρος του ΕΟΤ, κυρία Άντζελα Γκερέκου, η οποία θα χρήσει τον σχεδιαστή Πρέσβυ της Ελλάδας και με την ευκαιρία αυτή του παρέδωσε το βιβλίο Antikythera Mechanism του Κωνσταντίνου Στίκα.

Περνώντας στο δείπνο, στο set up του τραπεζιού τους καλεσμένους περίμενε ένα μπουκετάκι από βασιλικό και λεβάντα, θέλοντας να δώσει μια ελληνική essence στο τραπέζι.

Η βραδιά ξεκίνησε με aperitif από το διάσημο One & Only prosecco DOC Brut 2019 του πολυβραβευμένου οινοποιείου Fantinel και ακολούθησε δείπνο μοντέρνων ελληνικών γεύσεων στα χρώματα της Ελλάδας από τους σεφ του St.George Lycabettus , chef Βασίλη Μήλιο και τον sous chef Γιάννη Ντούρο.

Το μενού παρουσίασε μια πολύ μοντέρνα εκτέλεση Amuse Bouche: με φάβα cream σε τραγανό χωνάκι και χταπόδι, risotto Blue Sea με γραβιέρα Αμφιλοχίας και το οποίο συνδυάστηκε με Sun Goddess Pinot Grigio Ramato DOC Friuli 2019. Το κυρίως πιάτο ήταν λαβράκι με βότανα , ξύσμα πορτοκαλιού,baby λαχανικά και χτένια σε θαλασσινό νερό συνδυασμένο με το διάσημο La Roncaia “Eclisse” IGT Venezia Giulia 2018 (Sauvignon-Picolit).

Το δείπνο ολοκληρώθηκε με την παραδοσιακή ελληνική μαστίχα (υποβρύχιο) σε μοντέρνα έκδοση.

Ο ένας χρόνος εορτασμού του δωματίου συνδέθηκε με το διάσημο One & Only prosecco του οινοποείου Fantinel που μόλις ήρθε στην Ελλάδα.

Το art de la table επιμελήθηκε η Antoinetta Koutsouradi με μία εντυπωσιακή σύνθεση σε vintage βάζα μπλέ-γκρί απόχρωσης με ορτανσίες στο μπλέ της θάλασσας και πινελιές από λευκούς λυσίανθους, περιτριγυρισμένα από κεριά.

Η έκπληξη της βραδιάς ήταν μια τούρτα ελληνική καρδιά με ένα κεράκι για τον ένα χρόνο του δωματίου Jitrois, η οποία ενθουσίασε τον σχεδιαστή που φώναζε “Ζήτω η ελληνική ψυχή”

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τις δημιουργίες της νέας collection του Jean-Claude Jitrois, εμπνευσμένες από την Ελλάδα με το πολύ σύγχρονο υλικό cuir vegan.

173577887 10224764341840464 61677497733566526 n 1

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RECENT

RELATED