«Ο μίτος της Αριάδνης» | Το νήμα της ζωής

Ο Μίτος της Αριάδνης από την Φωτεινή Κωστούλη

Η Φωτεινή Κωστούλη, σχεδιάστρια κοσμημάτων για το brand Aelia Selection, εμπνεύστηκε το συρμάτινο βραχιόλι από τον συγκεκριμένο μύθο από κλωστή, που θέλει την Αριάδνη να δίνει ένα κουβάρι από κλωστή στον αγαπημένο της Θησέα, στην προσπάθειά της να τον βοηθήσει να γλυτώσει από τον Μινώταυρο. Αυτή η ιστορία την γύρισε περίπου 20 χρόνια πίσω, όταν είχε την πρώτη επαφή με το κόσμο του κοσμήματος ου δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα κουβάρι μεταλλικό σύρμα. Ξετυλίγοντας το κουβάρι, έφτιαξε την τριπλή καρδιά, την συμπαντική της καρδιά και ένα συρμάτινο δαχτυλίδι από την μία άκρη του σύρματος στην άλλη.

Αυτό το κουβάρι ήταν που την ώθησε να ασχοηθεί και να σπουδάσει την τέχνη του κοσμήματος και μετά από 20 χρόνια να έχει το δικό της brand. Έτσι είδε τον «Μίτο της Αριάδνης» σαν ένα δικό της Μίτο που ακόμη και μέχρι σήμερα, ξετυλίγει και καταφέρνει να ξεπεράσει εμόδια σαν τον Μινώταυρο του μύθου.

Καταφέρνει να ερωτευθεί σαν την Αριάδνη και τολμά να δημιουργεί νέες συλλογές, να πειραματίζεται σαν τον Θησέα και να πιστεύει ότι μπορεί να καταφέρει να υλοποιήσει οποιους στόχους βάλει και εν τέλει να καταφέρει να αλλάξει τον μύθο που ήθελε τον Μινώταυρο «να τρώει» κάθε εννέα χρόνια επτά νέους Αθηναίους.

Σαν τον ερωτευμένο που θέλει να ανακαλύψει τις δυνατότητες σε ένα χώρο που ουσιαστικά δεν γνωρίζει.

Αυτό το βραχιόλι δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πρωτόλειο σχέδιο από ασημένιο (925) επίχρυσο σύρμα, πάνω σε μια βάση από ένα μέταλλο. Δίνοντάς του κίνηση και φόρμα, παραπέμπει σε ένα κουβάρι από κλωστή που ο «Θησέας» δένει στον καρπό του και ξεκινάει το ταξίδι χωρίς εμπόδια και όρια.

Μήπως τελικά έχουμε όλοι έναν δικό μας μίτο;

Όπως είπε και η Φωτεινή Κωστούλη, «είμαι πολύ χαρούμενη για την συμμετοχή μου σε αυτό το project μου. Ανακάλυψα πόσα πολλά βήματα έχω κάνει στον δικό μου Λαβύρινθο. Αλλά και πόσα ακόμη έχω να κάνω μιας και η νέα χρονιά με βρίσκει με νέα σχέδια, πρωτόλεια ακόμη στο μυαλό μου. Το ταξίδι στον χώρο του κοσμήματος δεν έχει όρια.»

H Φωτεινή Κωστούλη είναι σχεδιάστρια κοσμημάτων αγαπημένη φίλη και λαμβάνει μέρος στον διαγωνισμός κοσμημάτων με θέμα την τέχνη και τον πολιτισμό του A Jewel Made In Greece,. Το likewoman.gr της εύχεται καλή επιτυχία.

Η ψηφοφορία διαρκεί από τις 16 Ιανουαρίου 2021 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 και γίνεται μέσω του παρακάτω συνδέσμου: www.ajewelmadeingreece.com

Η διαδικασία για να μπορέσετε να ψηφίσετε είναι η εξής:
1. Ανοίγετε τον σύνδεσμο
2.-Από υπολογιστή κάνετε κλικ εκεί που γράφει «Ένας Αέναος Μίτος Της Αριάδνης 2021».
-Αν είστε συνδεδεμένοι από κινητό πατάτε πάνω δεξιά τις τρεις γκρι γραμμές και στη συνέχεια επιλέγετε την τελευταία επιλογή που γράφει Ariadne’s Eternal Thread 2021.
3. Επιλέγετε το ARIADNE’S ETERNAL THREAD
4. Επιλέγετε το κόσμημα που σας αρέσει και μετά πατάτε την γαλάζια επιλογή “vote” , όπου θα σας ζητηθεί ονοματεπώνυμο και email για να καταμετρηθεί η ψήφος σας.

The steps to vote are the following:
1. Open the link
2. -If you’re connected through a laptop choose “Ariadne’s Eternal Thread 2021”
-If you’re connected through a phone choose the three grey lines on the right and then choose the last option: Ariadne’s Eternal Thread 2021.
3. Choose ARIADNE’S ETERNAL THREAD
4. Choose the jewellery of your liking and then click “vote”, where you’ll be asked for your email and full name in order to count your vote.

20201221 140319 scaled

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue