Skip to main content
likewomangr cartier 8d91820b

Ο οίκος Cartier ταξίδεψε μέχρι τη μαγευτική Βιέννη για να παρουσιάσει τη νέα εντυπωσιακή του συλλογή κοσμημάτων «Nature Sauvage»

Το Maison Cartier επέλεξε την ιστορική λαμπρότητα της Βιέννης για τα αποκαλυπτήρια της νέας του συλλογής High Jewellery «Nature Sauvage». Στην πραγματικότητα επέλεξε να οργανώσει δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις σε δύο καθηλωτικούς χώρους.

Αυτή η νέα συλλογή, εμπνευσμένη από την ακατέργαστη ομορφιά και την αδάμαστη κομψότητα της φύσης, έχει αιχμαλωτίσει τις καρδιές και τη φαντασία των μυημένων. Η πρώτη εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε στο Kursalon Hübner, που είναι ένα ιστορικό και αρχιτεκτονικό αναγεννησιακό  στολίδι της Βιέννης με πλούσια πολιτιστική ιστορία. Οι εσωτερικοί του χώροι είναι εντυπωσιακοί, με μεγάλες αίθουσες, πολυτελείς πολυελαίους και πλούσια διακοσμημένες οροφές που προκαλούν μια αίσθηση γοητείας και κομψότητας του παρελθόντος. Η διακόσμηση ήταν θεματική, με αναφορές στη φύση και στην πλούσια πανίδα που μόνο ο Cartier ξέρει να αναδεικνύει με τόση δεξιοτεχνία. Περίτεχνα σχέδια ζωντάνεψαν τον κόσμο της φύσης σε ένα σκηνικό που συνδύαζε αρμονικά το αδάμαστο πνεύμα του φυσικού κόσμου με τον κλασικισμό.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Η δεύτερη εκδήλωση, ένα γκαλά, πραγματοποιήθηκε στο Museum of Applied Arts (MAK).  Η συλλογή  Nature Sauvage, περιλαμβάνει 87 κομμάτια που επανασυστήνουν τα εμβληματικά ζωικά μοτίβα του Cartier, ειδικά τον διάσημο πάνθηρα, που παραμένει το πιο εμβληματικό σύμβολο στο «θησαυροφυλάκιο» του Cartier. Βέβαια με το πέρασμα των χρόνων, έχει επανασχεδιαστεί σε αμέτρητες μορφές, από καρφίτσες μέχρι περιδέραια, δαχτυλίδια, σκουλαρίκια και βραχιόλια. Κάθε κομμάτι αποτυπώνει τη χάρη, τη δύναμη και τη αινιγματική γοητεία του πάνθηρα. Διάσημοι πελάτες, όπως η Wallis Simpson, η Δούκισσα του Windsor, βοήθησαν να εδραιωθεί η θέση του πάνθηρα στην ιστορία του κοσμήματος, με την Simpson να κατέχει πολλά διάσημα κομμάτια με τον πάνθηρα του Cartier.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Η συλλογή Nature Sauvage  απεικονίζει ένα ευρύ φάσμα ζώων, από χελώνες και ζέβρες μέχρι κροκόδειλους και φλαμίνγκο και είναι φόρος τιμής στα ακατέργαστα και οργανικά στοιχεία της φύσης. Οι σχεδιαστές του οίκου Cartier έχουν μεταφράσει με μαεστρία την  άγρια πανίδα σε εξαιρετικά κομμάτια, που προκαλούν αίσθηση θαυμασμού. Κάθε κομμάτι της συλλογής είναι μια μοναδική ενσάρκωση των περίπλοκων μοτίβων της αδάμαστης πανίδας.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα welcome cocktail και ακολούθησε ένα fashion show με τα εξαιρετικά κοσμήματα και μια συλλογή ρούχων σχεδιασμένη από τον δημιουργό Jonathan Ailwood. Ανάμεσα στους διάσημους καλεσμένους και φίλους του οίκου, ήταν και οι πρέσβειρες του Maison, η Sofia Coppola και η Elle Fanning. Ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με μια χορογραφική παράσταση από τον χορευτή Arthur Cadre και ένα σόλο από τον Ιταλό τενόρο Fabio Sartori. Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν μια συγκλονιστική συναυλία από τον Βρετανό καλλιτέχνη Raye, νικητή πολλαπλών βραβείων Brit, δημιουργώντας μια καθηλωτική εμπειρία που μετέφερε τους επισκέπτες σε έναν κόσμο όπου η τέχνη και η φύση συγκλίνουν.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Η αφοσίωση του Cartier στην τέχνη ήταν εμφανής σε κάθε κομμάτι της συλλογής “Nature Sauvage”. Η χρήση καινοτόμων τεχνικών και υλικών αποτέλεσε την  απόδειξη της δέσμευσης του οίκου  να ξεπεράσει τα όρια του σχεδιασμού κοσμημάτων. Οι πολύτιμοι λίθοι επιλέχθηκαν  προσεκτικά για τα μοναδικά χρώματα και τις ιδιότητές τους, και τοποθετήθηκαν  με επιδεξιότητα, ώστε  το αποτέλεσμα ήταν μια συλλογή που γιορτάζει τη φύση.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Cartier Official (@cartier)

Οι εκδηλώσεις  ήταν μια απόδειξη της ικανότητας του Cartier να δημιουργεί εμπειρίες που είναι τόσο αξέχαστες όσο και τα κοσμήματά του. Τα show της Βιέννης ήταν μια κατάλληλη εισαγωγή σε αυτή τη συναρπαστική συλλογή, θέτοντας ένα νέο πρότυπο για την πολυτέλεια και τη δημιουργικότητα στον κόσμο των εκλεκτών κοσμημάτων. Καθώς το maison Cartier συνεχίζει να καινοτομεί και να εμπνέει, η συλλογή “Nature Sauvage” αποτελεί απόδειξη της διαρκούς γοητείας της φύσης και του καινοτόμου σχεδιασμού  αυτή του εμβληματικού οίκου κοσμημάτων.

Ανήκω στην ομάδα των γυναικών που δίπλα από τον αριθμό 50 βάζουν ένα θετικό πρόσημο. Αυτό το πρόσημο είναι και ο τρόπος που προσεγγίζω τη ζωή. Ως πρότυπό μου έχω πάντα δυναμικές γυναίκες, που δεν διστάζουν να πειραματιστούν, να διεκδικήσουν τα όνειρά τους και να ζήσουν με πάθος την κάθε στιγμή. Ακολουθώντας αυτά τα στοιχεία και έχοντας πάντα ως αρχή το σεβασμό και την αγάπη στον άνθρωπο και κυρίως στη γυναίκα, υπηρέτησα πιστά κάθε ρόλο που κλήθηκα να παίξω, αυτόν της συζύγου, της μητέρας, της εργαζόμενης, αλλά και της θαυμάστριας της ομορφιάς όπου τη συναντώ. Αυτή την ομορφιά της ζωής που βρίσκεται ακόμη και σε μικροπράγματα γύρω μας θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας.

RECENT

RELATED