Ο οίκος Dior έρχεται στην Ελλάδα το φετεινό καλοκαίρι

Είναι γεγονός, ο διάσημος οίκος παγκοσμίως Dior έρχεται στην Ελλάδα.

Θετική ήταν η απάντηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου στον γαλλικό οίκο μόδας Dior, για να πραγματοποιήσει διάφορες φωτογραφίσεις και κινηματογραφήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους.

Οι φωτογραφίσεις που θα πραγματοποιηθούν, είναι για την παρουσίαση της καλοκαιρινής συλλογής του Οίκου Dior. Οι χώροι που θα γίνει η φωτογράφηση είναι η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, η Αρχαία Αγορά και ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

Η φωτογράφιση στην Ακρόπολη, μπροστά στον Παρθενώνα και το Ερέχθειο έχει προγραμματιστεί να γίνει 14 και 15 Ιουνίου, θυμίζοντας την ιστορική φωτογράφιση του 1951.

DIOR AKROPOLI

Τα μοντέλα του σχεδιαστή ποζάρουν μπροστά στον Παρθενώνα φορώντας haute couture δημιουργίες. Φωτογράφος ήταν ο Jean-Pierre Pedrazzini, ο οποίος συνεργαζόταν με το Paris Match.

Το σκεπτικό του ΚΑΣ, φαίνεται να είναι ότι μέσα από αυτή την φωτογράφηση να φανεί η αναστηλωτική πρόοδος και οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο μνημείο από τη δεκαετία του ’50 μέχρι σήμερα, καθώς είναι πολύ σημαντικό για τη χώρα μας ότι οι εικόνες πρόκειται να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.

Ακόμη αναμένεται η απόφαση για την παραχώρηση του Καλλιμάρμαρου για την επίδειξη μόδας του οίκου «Cruise 2022», που θα είναι και το επίκεντρο της δράσης και της παρουσίασης του οίκου και θα πραγματοποιηθεί στις 17 Ιουνίου.

Οι δημιουργίες του οίκου θα έχουν ετικέτα «Made in Greece» ενώ ο οίκος έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει Έλληνες τεχνίτες, στο πλαίσιο της σύνδεσής του με την παράδοση της ελληνικής χειροτεχνίας.

 

Τάνια Νικολοπούλου

Είμαι παιδί της επικοινωνίας και του χαμόγελου και με αφορμή την μέχρι τώρα πορεία μου σε αυτή τη ζωή, θέλησα να «χρωματίσω» τον κόσμο με τη δική μου παλέτα. Έτσι δημιούργησα με πολύ αγάπη το δικό μου διαδικτυακό αποτύπωμα, το likewoman.gr, θέλοντας να γεμίσω τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τις γυναίκες με τη δική μου αστερόσκονη. Πάντα λέω ότι «εκεί έξω βρίσκονται τα πιο μαγικά πράγματα…μη φοβάσαι λοιπόν να τα περπατήσεις».

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue