Ο Πικάσο, Ο Πατέρας Του Κυβισμού Έρχεται Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Χρόνια ολόκληρα οι τεχνοκριτικοί προσπαθούν να συγκρίνουν και να σχετίσουν κάποια έργα του Picasso – και ιδιαίτερα τα κεραμικά του – με την Αρχαία Ελλάδα. Ο μεγάλος καλλιτέχνης του 20ού αιώνα, έχει δημιουργήσει μοναδικά έργα ζωγραφικής, αλλά λίγοι γνωρίζουν από κοντά το σχεδιαστικό – χαρακτικό του έργο καθώς και τα κεραμικά του.

Κάποια σχέδια του, κάποια χαρακτικά και πολλά κεραμικά του, αποτελούν έναν συνδυασμό που συνδέεται με την αρχαιότητα και εμπνέεται σε μεγάλο βαθμό από έργα του κρητομηκυναϊκού και του ελληνικού κόσμου και γενικότερα από τους πολιτισμούς της λεκάνης της Μεσογείου.

Η έκθεση για την οποία θα σας μιλήσω είναι μεγάλο γεγονός για την Ελλάδα. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Έργα του Πικάσο εμπνευσμένα από τον μυκηναϊκό πολιτισμό και γενικά την αρχαία Ελλάδα, θα παρουσιαστούν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Ακριβώς όπως το ακούτε. Ο Picasso, ένας από τους πατέρες του κυβισμού, ο μεγάλος της μοντέρνας τέχνης είχε εμπνευστεί από την αρχαιότητα σε πολλά από τα έργα του. Τα έργα του αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε σε έκθεση που ετοιμάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης- για την καλοκαιρινή περίοδο. Την βρίσκω πανέξυπνη ιδέα, μια και το καλοκαίρι θα υπάρχουν εκατομμύρια τουρίστες στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο λοιπόν της σειράς….

Για την συνέχεια διαβάστε εδώ:  

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue