Ο σκύλος του Εμμανουέλ Μακρόν «Νέμο» έκλεψε την παράσταση!


26 Δεκ 2020

Δείτε το γλυκό βίντεο που ανέβασε ο Εμμανουέλ Μακρόν στον λογαριασμό του στο Instagram. Θέμα…τα αδέσποτα ζώα και υπέροχος Νέμο!

«Ηιστορία μου ξεκινά από την εγκατάλειψη. Όπως εγώ, έτσι 100.000 ακόμη ζώα εγκαταλείπονται κάθε χρόνο».

Με τα παραπάνω λόγια ξεκινάει ένα φιλοζωικό βίντεο που κυκλοφόρησε στη Γαλλία, στο οποίο πρωταγωνιστεί ο σκύλος του Εμανουέλ Μακρόν, Νέμο.

Το σκυλάκι, μια μίξη από Λαμπραντόρ και Γκριφόν, εμφανίζεται στο βίντεο προκειμένου να προτρέψει τους Γάλλους πολίτες να υιοθετούν ζώα «με σύνεση».

«Το κατοικίδιό σας είναι μέλος της οικογένειάς σας και βασίζεται πάνω σας», λέει το μήνυμα που στέλνει ο Νέμο στους Γάλλους.

Ο Νέμο υιοθετήθηκε από το Γάλλο Πρόεδρο τον Αύγουστο του 2017, συνεχίζοντας την παράδοση που θέλει του Προέδρους της Γαλλίας να έχουν ένα «Πρώτο Σκύλο».

Πηγές αναφέρουν ότι ο Μακρόν και η σύζυγός του, Μπριζίτ, αγόρασαν τον Νέμο από ένα καταφύγιο για 250 ευρώ.

Όπως αναφέρεται και στο βίντεο, ο σκύλος είχε προηγουμένως εγκαταλειφθεί από το προηγούμενο αφεντικό του.

Στο βίντεο, αναφέρεται μεταξύ άλλων το σχέδιο της γαλλικής κυβέρνησης να επιχορηγήσει τις υιοθεσίες ζώων, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης της σκληρότητας απέναντι στα κατοικίδια.

Εάν το σχέδιο εφαρμοστεί, 20 εκατομμύρια ευρώ θα δοθούν σε καταφύγια αδέσποτων ζώων προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων εκεί.

Επίσης, μέρος του σχεδίου είναι η επιβολή αυστηρότερων ποινών σε όσους παραμελούν ή κακοποιούν τα ζώα.

Όσοι ενδιαφέρονται να υιοθετήσουν κάποιο ζωάκι από τα κέντρα, θα πρέπει να προσκομίζουν ένα έγγραφο που θα πιστοποιεί την συνειδητότητα της απόφασής τους, στο οποίο θα αναγράφονται επίσης όλοι οι όροι και οι οδηγίες για την ορθή μεταχείριση των ζώων.

Το σχέδιο προβλέπει ακόμα την επιδότηση των ιδιοκτητών κατοικιδίων για έξοδα όπως ο κτηνίατρος.

via eleftheros typos & BBC

RELATED

Absolute Feminine Stories

© , LIKEWOMAN
All rights reserved
Created by Advalue